Jump to content

Fürni

Moderators
 • Posts

  474
 • Joined

 • Days Won

  1

Fürni last won the day on August 13 2012

Fürni had the most liked content!

Personlig information

 • City
  Ostrogothia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fürni's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

 1. Mmm-hmm. Och hur har du tänkt lösa det med licensen vid en så snabb affär?
 2. Kaffebrus har ett gäng från 230 pix och uppåt: https://kaffebrus.com/produkt/360-bord-for-video-foto-display-roterande-turntable Eller med inbyggt ljus för 650 spänn: https://kaffebrus.com/produkt/auto-turntable-2 Kjell & Co hade faktiskt i sortimentet förut, men verkar som om det har utgått nu. [EDIT] Var visst lite slut i lager på Kaffebrus.
 3. Ett parfokalt objektiv håller fokus oavsett zoom, så det är vad du vill ha. Att zooma och fokusera samtidigt och få det att se bra ut kan du i princip glömma.
 4. Fürni

  Drönarregler

  Transportstyrelsens drönar-FAQ är bra och klarspråkig: http://www.transportstyrelsen.se/dronare Mig veterligt har inga nya regler införts sedan sidan senast uppdaterades, och det enda stora de inte nämner uttryckligen är väl att tillfälliga flygförbud ibland införs (annonseras på Transportstyrelsens hemsida).
 5. Är det verkligen någon vits att använda de fysiska högpassfiltren på mikrofonerna? Eftersom det inte påverkar själva mikrofonens upptagningsområde utan bara signalen ut så känns det som om att man lika gärna kan göra det i post?
 6. Specifikt för Youtube/Google så kan du själv ställa in vad som skall hända med ett inaktivt konto. Rent allmänt så är hantering av din internetnärvaro något som du bör skriva in i ditt testamente - de flesta onlinetjänster har någon form av procedur för att överföra kontrollen från en avlidens konto (exempel: Google igen). Men eftersom tjänster kommer och går så bör du se till att råfilerna bevaras åt eftervärlden också...
 7. Är det tänkt att det skall finnas humor i det? Utöver "det formella" som du skriver så såg jag inte riktigt nog med manus att tycka till om. Folk är konstigt färgade. Någon skall visst dö. Klarar inte Bechdeltestet. Men vi måste nog tala om det formella ändå - för jag får ta och erkänna att jag i princip skummade igenom manuset, eftersom det var rätt smärtsamt att läsa. Det är kanske bäst att du skriver det på svenska istället? Eller skriver på svenska och sedan ber någon att översätta det till engelska?
 8. "Hell's Club": Fantastisk mashup av klubbscener.
 9. Utrustningen kallas teleprompter, och går att bygga själv för en mycket lindrig summa pengar:
 10. Jag noterar att Kickstartern fick exakt en backer och 300 kr av sökta 100000...
 11. Känns optimistiskt att hoppas på 100000 i crowdfunding för det där - en standard-skräckfilmspremiss och en teaser som bara består av att visa att du har en undervattenskapabel kamera (se Tolins pricksäkra kommentar). Det krävs mer för att väcka intresse, vare sig för att få folk att se filmen eller för att få folk att investera i den. Typiskt så bör du visa upp t ex: Något som visar att filmidén i sig är intressant Något som gör just den här filmen unik Cinematografi som är snygg eller sticker ut (För ett projekt som du försöker dra igång och söker folk/resurser till:) Att du redan har kommit en bit på vägen - dvs ett prov på att du faktiskt kan åstadkomma något och att det inte bara är löst snack För ett seriöst projekt som söker investering så skulle jag säga att det inte bara är en bra idé utan ett måste. Och allt det ovanstående är saker som kan täckas in på bara några sekunder av en bra teaser, så det är inte oöverkomligt ens med knappa resurser.
 12. Maskspecialisten - Blodkapslar fyllda - 10st. Grimas Eksons postorder Eller var det specifikt i butik i Stockholm som söktes?
 13. Förslagsvis något av de här: EOS 600D - Canon Europe
 14. Det är inget stort utbud, men Clas Ohlson har ett gäng: Väska | Clas Ohlson Funkade till mina ändamål iaf. :)
×
×
 • Create New...