Jump to content

_nemo_

Members
 • Posts

  3,022
 • Joined

 • Days Won

  8

_nemo_ last won the day on September 12 2008

_nemo_ had the most liked content!

3 Followers

Personlig information

 • City
  Västerås
 • Job/title
  Manusförfattare - Egenföretagare
 • Name
  Thobias Hoffmén

Filmskapande

 • Influences
  Lynch, Polanski, Raimi, Burton.

_nemo_'s Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

29

Reputation

 1. Hallå! Ska göra en webb-serie nu i sommar för SVT. Det handlar om 10 stycken avsnitt gånger ca 10 minuter. Jag är nu på jakt efter en inspelningsledare, en klippare och en fotograf. Preliminär inspelning är mellan mitten av juni till mitten av juli. Serien börjar sändas i september. Mycket är just nu hemligt, så jag kan faktiskt inte ens skriva öppet här vad det är för produktionsbolag det gäller, eller vilken serie det handlar om. Men det är hursomhelst ett etablerat bolag som producerar, och det är betalt jobb. Mer info ger jag till folk som söker och som jag finner intressanta. Skicka lite information om dig själv, tillsammans med CV till jalamen.thobias[at]live[dot]se. Mvh, Thobias
 2. Hallå! Väldigt enkel fråga/efterlysning: Ge mig tips på filmer som har lagts upp i "Kolla min film!", som ni tycker är värda lite extra uppmärksamhet. Det spelar ingen roll när de är gjorda eller när de lades upp, bara de är bra. Voodoo har inlett ett samarbete med Nyheter24.se, där vi kommer att kunna visa upp vårt forums guldkorn när det kommer till svenska kortisar. (Mitt spindelsinne säger att Pace kommer att berätta mer om detta väldigt snart). Framförallt är jag ute efter filmer som är: Korta. En film på 3 minuter är bättre än en film på 30 minuter. Virala. Filmer som folk vill skicka vidare till sina vänner via Facebook eller Twitter. Roliga. Man ska lämna filmen med ett leende. Annorlunda. Något unikt som vi förmodligen inte har sett tidigare. Svenskt. Svenskproducerade kortfilmer, independent eller etablerat produktionsbolaget spelar ingen roll. Så, tipsa på!
 3. Hemligheten i Deras Ögon är förra årets bästa film, och bland det bästa jag sett någonsin (Den kom ut 2009 egentligen, men kom till Sverige 2010) Andra riktigt bra filmer: King's Speech, Black Swan, Scott Pilgrim vs The World, The Social Network, Inception, A Single Man (2009 egentligen den med), Armadillo
 4. Hallå! Är precis klar med en första version av ett nytt långfilmsmanus. En berättelse om mod, vänskap, svek, kärlek och mutanter. Som allt utspelar sig i Dalarna under andra världskriget, under samma tidpunkt som den berömda Krylbosmällen ägde rum. En actionkomedi som jag vill ska ha lite comicbook-känsla. Har inte använt mig av premissen fullt ut ännu, och tänker jobba mer med den, jag kommer även självklart att slipa dialog mm. Jag vill fördjupa mig mer i två av karaktärerna och även försöka få tonen mer jämn. Så ja, jag har lite idéer om version 2, men vad tycker ni? Det skulle vara guld värt med andras, färska tankar innan man börjar på en ny version. MVH /Thobias
 5. Äsch då. jag hittade den! Bleeders heter den för er som är intresserade :) Blodsoffer på svenska.
 6. Är på jakt efter en film som jag såg när jag var yngre, kan tänka mig att den är gjord runt 1995 eller liknande. Den handlar om ett par, maken är sjuk, någon slags blodsjukdom. Han åker tillbaka till hans förfäders hemby, typ en ö eller något. I underjorden där lever det massa freaks, som lever på blod. Och som inte tål solljus. De hoppade typ på sina arslen för att ta sig fram, och såg ut som små feta Gollums allihop. Tror de var någon form av vampyrer. Eller så var de bara inavlade. Mannen det handlar om är släkt med dessa missfoster. På ytan är det någon gammal kärring som lever i ett stort hus, som hjälper mannen och hans fru. Hon sitter i rullstol och är rädd för varelserna under marken. Den slutar med att mannen stannar med sina släktingar under jorden, allt rasar? Hade för mig att den hette Ont Blod på svenska, men hittar inget om den.
 7. Dagens toppengrej: Solen! Aha! Där ska det inte ta lika lång tid :)
 8. Orkar verkligen inte gå in i någon diskussion angående kvalitén på svensk film. Det går bra just nu iaf, många filmer säljs utomlands, många vinner priser på stora festivaler runt om i världen. Bra gjort för ett sådant litet land som Sverige. Låt Den Rätte Komma in är ett bra exempel där (men uppenbarligen så är ju den filmen ett plagiat på Nosferatu, eller du kanske skulle säga Frostbiten?) Japp så är det. Du kom på mig. Jag har försvenskat Dog Soldiers och Död Snö, och dessutom pissat offren från WW2 i deras ansikten. Kom igen nu va? Du har INGEN ANING om vad filmen ska handla om... Så kom inte med massa galna anklagelser, du skämmer bara ut dig själv... Vart fick du t.ex varulvar ifrån? Du bara tog vargar och gjorde det till varulvar? Låt oss omtolka småland också, och sedan anklaga mig för plagiat av Gullivers Resor medan vi ändå är i farten, jag har ju för helvete enbart ändrat Lilliputtland till Småland! skamligt! Andra världskriget? Tja, jag känner lukten av en rip-off av Saving Private Ryan här någonstans också. Det är ett helvete. Du anser inte Dog Soldiers vara ett plagiat på Evil Dead och Wolf Man då? Eller att kanske Död Snö är ett plagiat av Evil Dead och Shock Waves? Eller? Inte? Nej? Sen som avslutning i denna diskussion (ja, avslutning, det är redan tillräckligt OT, jag tänker inte bemöta dina fantasier i denna tråd något mer) skulle jag vilja lägga in ett gammalt citat från dig, som du skrev i en annan tråd. Jag fann det väldigt lustigt:
 9. Haha. Och det baserar du på en mening som skrevs om filmen i en artikel? Bra där. Hur vet du liksom att det är lam historia? Jag kopplar inte. Tre konsulenter på SFI ansåg att historien tillhörde de tretton bästa av de totalt 305 synopsisarna som skickades in av professionellt verksamma manusförfattare i Sverige. Du kanske ska veta lite mer innan du dömer ut något som lamt och idiotiskt? Eller skrika ut "plagiat". För skulle jag plagiera något så skulle det ju isåfall vara filmer som är bra, och som jag gillar, inte en film som Död Snö. Dessutom så är ju inte ens Död Snö originell för fem öre, så att du väljer just den känns extra knas. Nej du, historien är inget plagiat av den filmen, och det hade du vetat om du kände till historien, och inte enbart baserat det på en mening. En mening som dessutom är rätt så missvisande. Det är ingen mening jag själv skulle använda mig utav för att beskriva handlingen om man säger så. Även fast just tyska soldater (eller ryska kanske?) och vargar är en del utav den på något vis. Jadu :) Det lär dröja.
 10. Tack så mycket :) Ballt som tusan.
 11. http://www.filmnyheterna.se/Nyheter/13-forfattare-delar-pa-en-miljon/ Stora Stygga Vargar ftw! (Jag är alltså Thobias :p)
 12. Grymt! Men deras förra ligger mig ändå lite extra varmt om hjärtat :)
×
×
 • Create New...