Jump to content

jonkanon

Members
 • Posts

  1,153
 • Joined

 • Days Won

  1

jonkanon last won the day on February 11 2006

jonkanon had the most liked content!

1 Follower

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  En del döda men i stort vem som helst som vill dricka kaffe o prata om saker man kan göra.
 • Gear
  Stillbild. Kamera o sån skit.
 • Interests
  Jobba med normutmanande projekt av fotografisk karaktär. Provokation ger diskussion som ger utveckling. Funktionsnormen och skräcken för den avvikande människan är mitt huvudfokus på normkritiken.

jonkanon's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Spårade upp podden på apples appgrunka, så ska ta och lyssna lite minsann. Men det lär ta ett tag, är inte poddknaprare och håller inte ens jämna steg med de poddar jag försöker följa. Vilka är SR:s Kina-, Europa- och USA-podden. Men ska bli intressant, har själv inte skrivit på nära tio år och innan det bara skrev jag på vinst och förlust utan mål. Sålde inget och inte fått något gjort, sånär som på någon skolproduktion för några år sen.
 2. I grund och botten finns inget nytt under solen. Och ofta så spelar samtiden roll, och i den samtiden kommer ofta flera personer på ungefär samma sak. Både historier såväl som tekniska genombrott. Som att ungefär samtidigt finns det flera som uppfinner glödlampan, ångmaskinen osv... Förutsättningar strålar samman. Med detta sagt så har jag själv upplevt mina idéer grusas, ofta för att jag inte jobbar vidare och försöker få det producerat. Så när Matrix kom 1999 så kunde jag inte fortsätta på mitt projekt, för att då hade det sett ut som jag rippat Matrix. Inte exakt, men tillräckligt likt. Jag hade till och med bullettime beskrivet, att några rör sig i ett rum medan världen står still och en kula är fryst i luften, inte något tekniskt beskrivet men orden förslog rörelse i klippet. Så om en snor, så finns tio som fått samma idé som inte har snott. Och saker som hålls instängda är aldrig ute för att bli sedda, köpta, beundrade eller skapade. Ytterligare så händer det rätt ofta man får en tanke, oavsett genre, så visar det sig att det gjordes på 60-talet, sen igen på 70-talet osv... Så inget nytt under solen alltså 😃
 3. jonkanon

  Slider

  Vad är det för kamera? Och vilken bildfrekvensuppdatering har du? Samt har du någon stabilisering i kamera eller objektiv? Glapp i fäste, miniglapp? Slider på något som ett bord eller fastskruvad? Har inte direkt erfarenhet själv av slider men spontant tänker jag att något rör sig. Alternativt eller också, att bildfrekvensen ger små hack vid rörelse om det inte är tillräckligt?
 4. Och vips så kikade man in igen.... Har börjat bygga massa Lego. Så filmar jag lite men annars sitter jag mest och hatar livet. Flyttar igen, men skippar hemlös och så. Grabben har CP-skada och assistans, varav jag är en assistent. Vilket gör att det är min enda inkomst, som sen gör att alla vakna timmar samt natten betraktas som arbetsförmåga. Men betalt får man för några timmar, resten jobbar man gratis. Så jag kallar det slaveri. Men i övrigt så hatar jag livet och har så gjort i många år. Tiden går, bekymren består. Och typ 2010 när jag blev utbränd så började jag fotografera för jag tappade förmågan att skriva, ha ro att sitta ner. Nu är jag tröttare än jag var 2010, och tänker att hade jag då vetat hur man kan må ätter värre... tja, hara kiri då. Men är det en filmidé? D.v.s. någon åker i tiden för att ta livet av sig själv för att man orkade mindre sen? Men, jag är som jag är och lever troligen aslänge till. För de gnälliga överlever =) mvh Jon
 5. Gick en sväng på Nordiska folkhögskolans film.utb. som en av alla utbildningar jag gått för att hanka mig fram på studielån. Så tänkte mest jag slänger upp länkarna här, ifall någon vill se. Orkar inte göra reklam o doningar. Fridens, Jon Granmördaren. Glenda vill leva! Gjorde ett tappert försök att lyfta in fönster från youtube via -taggen. Så blir riktigt lökigt, Men kolla den som vill, är kortfilmer och inget avancerat.
 6. Mig veteligen är det mellan tummen och pekfingret. Sen ska man inte heller glömma pappersstorleken, letter mot A4. Men skriver man runt 100 sidor korrekt så bör det bli en långfilm i alla fall =)
 7. Loggade in, och det funka. Får väl kika hit lite oftare kan jag tänka =) /Jon
 8. Hej! Åren har gått sin väg. Jag är ensam. Att vara ensam tär. Jag försöker vända skutan men det känns lika övermäktigt som att jonglera med fartyg. Twitter, facebook o instagram är inte lösningen har jag erfarit. Så tänker att intresse är en bra grund att utgå ifrån. Så tänker att kanske finns andra som vill nätverka utan ett tydligt fokus i början. Jag är nu 40 år. Sen tonåren drömde jag om att jobba med film. Skådespela och skriva manus. Det har icke hänt. Men jag har heller inte gjort den resan vanliga människor gör in i vuxenlivet, det är som jag vill börja om i tonåren. Göra om, göra rätt. Fast det går inte utan man får jobba med det som är nu. Enligt principen att ett gäng apor kan skriva Shaespeares samlade verk så anser jag att kreativa människor som umgås triggar igång möjligheter. Men det finns en mer konkret tanke också. Jag har börjat finna min plats i stillbildsfotograferandet. Filmar lite också, men mer av intresse för möjligheterna än att bli bra filmfotograf. Som fotograf fotar jag digitalt men vill jobba analogt med effekter. Jag försöker så lite som möjligt beskära bilder och anser att retusch bara ska göras om det fyller en dramatisk funktion. Mitt fotograferande fokuserar på att visa det som inte följer det "normala". Visa att alla människor är unika, därmed är det normalt att vara unik. Då är vi alla normala. Så vill alltså inte befästa normen normal utan bredda den. Så mina kompetenser är att tänka och spåna samt att fotografera. Samt dricka kaffe och snacka skit. Att ha kompetens är ju egentligen inte något som begränsar, det bara gör det lite svårare att göra något annat.
 9. Jag bor i Västra Götaland. Dammiga manuskunskaper och stillbildsfotograf. Göteborg närmare bestämt.
 10. Minns inte riktigt min tanke då, men tanke finns fortfarande =) Men nada gjort. Är mycket snack o lite verkstad jag =)

 11. Hur gick det blev det någon Hitler dokumentär??

 12. Det var ohyggligt längesen jag var här nu, men nu är jag här i alla fall. Håller på och ska skriva budget och synopsis för ett dokumentärprojekt som rör nazityskland. Ja, ännu en dokumentär av alla dessa miljoner med dokumentärer om andra världskriget. Tror dock jag funnit en vinkel m.m. som gör att den är berättigad att existera. Jag vet hur man gör en vanlig film, men dokumentär har jag ingen erfarenhet och heller ingen aning om något nästan. Produktionstekniskt är inget bekymmer men nrä det kommer till förberedelse och research så vet jag mycket lite. När man googlar bör man veta vad man googlar efter så att säga. Gissa hur många träffar man får på hitler, dokumentär och arkriv.... Så någon här borde ju ha koll. Var finner man alla dessa rörliga bilder, stillbilder och textdokument från Tyskland i tiden runt andra världskriget? Vad brukar man få använda, och under vilka rättighetsavtal? Ni fattar... det mesta är intressant att veta inom det hela. Detta ämnar inte bli ett futtigt projekt. Men jag måste kunna beräkna om det kostar 500,000 eller 10 miljoner. Nu tänker ni att ett riktigt projekt ska inte göras av någon så ovetandes som jag. Då säger jag. Varför har ingen gjort det förut. Finns säkert en miljon dokumentärer i ämnet och ingen går igenom det som detta ämnar ta upp. Håller lite på vinklingen, vill ha min usp i fred en liten stund. Detta är en egobransch där många tar för sig på andras bekostnad, men också en bransch där många människor crowd sourcar fram till fantastiska möjligheter. Så jag ska bara uppnå verkshöjd och förhoppningsvis knyta lite pengar till det innan jag avslöjar detaljer. Vem vet, kanske behöver jag lite expertis sen som då givet får fakturera också. Någon av er som har lite kunskap i researchens ädla värld?
 13. Först läser du saker du normalt inte läser, så som nämnt. Tidningar o.s.v. Sen tar du in lite korta historier, gärna med en poäng. Låt sen hjärnan bearbeta informationen, tänk på det mellan varven och rör på dig. Dels så du stimulerar fler av dina perceptiva förmågor, samt faktiskt hindrar dem att grotta ner sig i döda gränder av tankar som inte leder någon vart. Ät något, ta en dusch osv... Rätt vad det är så gör din hjärna den där associationen du är ute efter.
 14. Megaklon gör man såpbubblor med =) Den fäller upp sig och ger en stoooor yta att blåsa bubblor på. =) Tack för röster o för all del så rösta gärna igen o igen o igen... Det ser inte omöjligt ut för oss i alla fall om man säger så. Tack, Jon
×
×
 • Create New...