Jump to content

Aliens Bluray: Någon mer som upplever brus i bilden?


JasonCiffe

Recommended Posts

Hej!

Köpte nyligen Alien Anthology på bluray. Jag tittade igenom Alien igår och tyckte det var fantastiskt fin bild och att dom "piffat" upp den riktig grymt till bd!

MEN nu när jag precis sett Aliens (som jag förövrigt var väldigt sugen på att se med tanke på att Alien var så jävla bra) så blev det en flopp.. Så jävla mycket

brus i en film har jag nog aldrig sett.

För mig var filmen: 60% Brus i bild som man störde sig på. 30% Okej/bra bild. 5% kanon bild (som på Alien 1). 5% Katastrofbild med överdrivet mycket brus.

 

Detta ledde till att jag blev oerhört besviken på filmen. Fan, dvd-utgåvan har ju bättre bild än bd! Är det bara jag eller är det flera som upplevt detta?

 

Alien var helt felfri från brus i bilden. Jag satte nu i Alien 3 (som jag ska se imorgon) för att kolla bilden och det lilla jag kikade var felfritt. Jag ändrade t.o.m inställningar

på tv:n OCH bluray-spelaren men detta gjorde inte saken bättre åt något håll. Jag kollade även om det var någon skillnad på original versionen eller den förlängda, det var

samma skit på båda. Främst var det mycket brus på ljusgråa-färger och halva filmen består ju av detta typ.. Alien 3 hade liknande bild, men den var felfri ifrån brus.

 

Kanske är det bara jag. För mig känns det som att det är så jäävla mycket slarv ifrån dom som gjort restureringen, om det nu inte bara är jag som har det så.

Känns otroligt tråkigt då det är en sådan jääävla bra film!

 

//JC

Link to comment
Share on other sites

Aliens sköts på Eastman 5384 som är mer känslig för grain än andra film stocks, så originalvisningen på bio lär ha haft precis lika mycket grain som på din bluray version (om inte mer med tanke på att Aliens ska ha genomgått de-noising inför Bluray release).

 

Det är alltså inget restaureringsfel utan helt enkelt att du ser mer detaljer än i DVD-utgåvan, på gott och ont.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...