Jump to content

Johan1983

Members
 • Posts

  83
 • Joined

Johan1983's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Det där måste vara den roligaste bumpningen på länge, utveckla gärna ditt tips :-)
 2. Du kan inte ge ett något mer utvecklat svar?
 3. Det är ju naturligtvis så att det är ett uppköp med att kunna filma i 25p Vad är dock vitsen med att filma i 50p? Säg om jag skulle vilja göra något och -både- sälja till USA och Europa. Vilket format bör jag välja?
 4. Johan1983

  7d

  Hur tror ni att 7D kommer att vara att filma med? Hur står den sig mot 5D Mark II som har FF?
 5. Till ni som skriver ovan, det är med andra ord ingen fysisk slutare i samma bemärkelse som på en stillbildskamera eller en filmkamera. Pace, vad menar du när du säger att "Livvakterna" spelades in med "avstängd slutare"?
 6. Jag har en fundering angående slutartid På en stillbildskamera så handlar det om hur länge sensorn är exponerad. Men hur fungerar det på en videokamera egentligen? Är det den där grejen som snurrar runt i en filmkamera eller är det på annat sätt när det kommer till video? Det tar ju ändå bilder i 24/25 fps (vanligtvis). Men ändå har kameror en slutartid som skiljer sig från 24/25. Hur fungerar det rent tekniskt?
 7. jag förstår inte, varför skulle lyktstolparna luta med 3MOS?
 8. Du har fortfarande inte svarat på min fråga, vilken skulle du välja och varför :)
 9. Nu handlade det ju om dig och inte om mig ;) Varför är 3CCD bättre än 3MOS? Allting jag har läst pekar på att 3MOS är en jättebra sensor och ger en kanonbild på HPX300 och är ensamt ett argument för att köpa den kameran
 10. Men för att förlora data i de ljusa partierna så brukar iallafall jag använda ordet överexponering. men jag tror att vi förstår varandra så det är dumt att diskutera såna detaljer. Med det så menade jag storleken på bländaren, inte ett så lågt bländartal som möjligt. Det beror ju på vad man ska göra. När jag fotograferar i studion så brukar jag lägga mig mer åt mitten på runt f8 Det brukar vara lagom, dock kan det ibland behövas ett mycket lägre bländartal. Du märker ord Jakob ;) Jag har provat en del kameror, jag tyckte när jag testade dom att skärpedjupet var rätt så bra. Blir det så mycket bättre med 35mm adapter?
 11. Jag tänkte dedikera tråden till ett ställe där vi kan tipsa varandra om bra plug-ins Dock så är jag relativt ny inom det här så jag har ingen att rekommendera ännu. Däremot har jag en fråga. Kan man använda samma plugin till Adobe PP som till Adobe AE?
 12. Så om båda erbjuds till samma pris och med samma objektiv så blir svaret HPX500?
 13. Hur fungerar det i Premiere Pro?
 14. Ny uppdatering. Jag provade att encoda en fil utan att gå via After Effects. Då flöt det på bra
 15. Jag provade att spela upp det ordentligt nu redan i redigeringsprogrammet. Innan kollade jag bara på bitar, det verkar nu som att det rycker redan där. Vad kan problemet vara?
×
×
 • Create New...