Jump to content

viktim

Members
 • Posts

  212
 • Joined

viktim's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. 24p används bara i NTSC regioner... Sverige är en PAL region så du bör byta över till 25p på din 7D...

  Du kan se vilka regioner som är PAL och NTSC här (detta kan vara hjälpfullt om du ska filma till exempel mer professionellt): http://bit.ly/nAFvpP (Wikipedia)

 2. Tror nog "auto ripple" är funktionen du är ute efter. http://img237.imageshack.us/img237/7017/autoripple.th.jpg http://img63.imageshack.us/img63/6536/autoripple2.th.jpg
 3. hej! såg att du var väldigt insatt i fps, progressive och allt vad det är. Det är så att jag har börjat spela in en film med Canon 7d och har valt att spela in i 24fps. Vad för komplikationer ger detta? för jag såg att nån skrev att 24fps bara används i usa, så jag blev lite orolig.

   

  MVH Granit

 4. viktim

  Hyra kran

  Jaa jo vi berättade att vi var gymnasieelever som gör ett projektarbete. Jag ringde och pratade med dom idag och det fanns ingen som kunde visa hur man bygger upp den för tillfället. Dom va tydligen väldigt upptagna nu fram till jul.
 5. viktim

  Hyra kran

  Har för mig dom ville ha nån hundring timmen.
 6. viktim

  Hyra kran

  Hej allihopa! I helgen har jag och en vän planerat att börja spela in första scenen till våran film. Vi hade tänkt oss att kameran ska röra sig upp för en trädstam. Vi har kontaktat svt i Malmö och frågat om dom har en kran att hyra ut till oss, och det hade dom också. Så vi tog oss dit och kollade på den men den verkade väldigt avancerad, med joystick för att kunna styra kameran bla. Men vi ska ner dit igen och om dom hade tid så skulle dom visa hur man bygger upp den. Så om det hela skiter sig med kran från svt, har ni då något tips på en lite mindre komplicerad kran man kan hyra i Malmö trakten.
 7. ok, men det tycker inte jag. Så här blev det: http://se.youtube.com/watch?v=VLjUKgaSYkg
 8. Skalade om ett av klippen till 1280 x 528 som du sa och bilden blev precis som jag ville ha den. Tack så mycket!:)
 9. nej, det är snyggt som fan. Mycket snyggare med såna kanter på cs filmer
 10. jaha, då antar jag att det är omöjligt att få svarta kanter och endå redigera i 16:9
 11. Nu förstår jag inte hur du menar, men det är i den upplösningen jag spelar in. Det jag är ute efter är den "feta" svarta kanten upp och ned till. Jag vet att man kan göra sån letter box i vegas men jag vill ha det som på videon jag länka till:)
 12. Hej, jag ska göra en CS film och vill gärna att bilden ska vara Anamorphic. Om jag har förstått det rätt så ska man få en svart kant upp och ned till. Innan jag börjar spela in materialet så har jag valt Widescreen läget i CS, samt 1280x720 i upplösning. Går det på något sätt att få bilden som i dessa http://www.divx.com/en/downloads/divx-7-showcase (terminator salvation) Om det hjälper så redigerar jag i Sony vegas
×
×
 • Create New...