Jump to content

RedFilm

Members
 • Posts

  127
 • Joined

RedFilm's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tack för infot. En annan fotograf avrådde mig från att köpa AG-AF 101 Han har inte sagt varför ännu. hmmm undrar varför. Läst lite om den och den verkar helt OK för dom pengarna. Men en 5D är inte så pjåkigt heller. Det jag inte gillar med i stort sätt alla DSLR är hur hudtonerna blir. Känns som att nyanserna försvinner helt. blir bara 1 soft platta.
 2. Juste. en fråga till dig Pontus. Hur är leveranstiderna på dom butikerna som du skrev om (dvcity.com, kaffebrus.com, Linkdelight.com, lrtv.se, netonnet.se) Tänkte t.ex. beställa den här: DV City :: Shoulder Rig
 3. Ok. Mötet gick väldigt bra i fredags. Fick massa bra info om hur barnen brukar jobba vilket gör det hela ännu mer intressant. Dom tyckte jag borde ha flera små kameror som barnen kan latja med och en lite bättre som man använder när det är skarpt Läge. Ska även köpa 4 iMacs och CS5. Skulle vilja köpa lite lampor. Vet någon var man kan få tag i det utan att det kostar skjortan? Kanske RedHeads eller liknande.
 4. Hatten av att du finansierar själv. Vem orkar bråka med filmkonsulenter hehe. /Pablo
 5. Jag skulle inte stå i mitten. Då får han allt eko från lokalen om lokalen är stor. Bas går att lätt skära bort med en EQ men reverb och Eko och rumsklang går tyvärr inte att få bort.
 6. Ja. Det var juhh synd. En annan lösning är att hitta nån annan som filmade och låna deras ljud men kan vara svårt att hitta. Inför nästa gång: Jag skulle ha micken/kameran ganska nära en högtalare men inte för nära. Då kommer du få mycket mindre rumsklang (reverb/eko) Och glöm inte hålla koll på input signalen. Men som jag skrev så är det absolut bästa att få en audiotap från mixerbordet. /Pablo
 7. Inzoomning efter inzoomning säkert inspelade i 4k för lite mer frihet i post och sen kompat ihop dom. Inte så svårt faktiskt.
 8. Hehe. Det skulle vara väldigt pinsamt om jag började undervisa helt fel saker. Nejdå jag vet precis vad dom vill. Tack ändå :-)
 9. Hej Pontus. Riktigt bra tips.kopierar hela din post och lägger in i en Textfil till mötet HEHE. Kände inte till Panasonic Ag-Af101 men nu har jag kollat upp den och den verkar vara precis vad jag söker. Fin musikvideo ni gjorde. Jag är riktigt taggad. Det kommer bli skitkul. Hej Tolin. Som Pontus skriver är det ingen ide att haka upp sig på vad kursen kallas. Men jag förstår skillnaden och förstår din poäng. Har bara gått efter vad rektorn har kallat det.
 10. Tack för alla förslag. Jag är glad att jag postade inlägget. Mycket bra synpunkter. Jag har själv en 12 åring och en 5-åring så jag tror mig veta hur jag kan hooka deras intresse. Jag tänkte köra en omvänd Mr Myjagi. Istället för att lära dom en massa saker som dom inte förstår hur dom kommer att få användning av för att sist låta dom göra en film kommer jag att ge dom ett riktigt coolt uppdrag. göra en rolig scen med lite dialog och lite special effecter och några andra gobitar. Sen allteftersom varje moment kräver en ny kunskap så matar jag med rätt information vid rätt tillfälle. Jag har inte fått ett 100% OK från skolan ännu men på fredag ska jag gå igenom mina idéer med dom. Dom är väldigt på men man vet aldrig. Därför vill jag veta vad ni tycker. Även vilken utrustning borde köpas in. Jag skulle vilja att dom köper en scarlet med Canon mount men kan hända att dom tycker det är lite dyrt. Som backup tänkte jag föreslå en 5D eller 7D med en Swedish Cameleon rigg och extern ljudinspelning. Kanske en redhead kit och nån chimera. Sen all mjukvara vi behöver såklart. Det är lite synd att köra en DSLR men jag vill att dom ska lära sig att jobba med kort skärpedjup och med B-Foto Dessutom kommer filmerna att bli lite snyggare vilket inte är ett minus direkt. Några andra förslag på utrustning?
 11. Någon som redan beställt en?
 12. Hej. Har inte läst manuset men tänkte komma med ett litet tips om man vill hitta eller få inspiration från olika animeringsstilar. Short Films on Short of the Week | The Film Archive /Pablo
 13. Hej alla. Jag ska snart börja undervisa lite filmkunskap på en skola inne i stan. Jag har massa idéer om vad jag vill lära ut och på vilket sätt men skulle jättegärna vilja höra vad ni tycker är viktigt för barnen att lära sig samt vad dom kan tycket är intressant och roligt. Dom delarna som jag redan vet är: 1. Introduktion, prata om filmer och vilka jag gillar och varför, sen får dom prata om sina favoritfilmer eller scener. 2. Att jobba kreativit i grupp 3. Skriva manus. 4. Göra Storyboards 5. Foto och Ljussättning. Psykologin bakom bildspråk. Regler som man följer eller bryter. 6. Ljudupptagning 7. klippning och ljudläggning 8. Färgkorrigering 9. Komposition i AFter Effects 10. Att jobba med greenscreen 11. Möjligheterna med 3D och Mattepaintings 12. Poster som är viktiga i en produktion. 13. Producera och göra budgetar Extra. Välja specifika scener från VFX tunga filmer och förklara hur det är gjort. Göra egna VFX tester. /Pablo
 14. hmmm antar att det är natt. vilket innebär att din lampa måste vara ganska stark om man ska se nått av skogen. Jag skulle göra skogen i 3D. det skulle vara det absolut enklaste. Då kan du ljussätta det hur du vill. Men that's just me.
×
×
 • Create New...