Jump to content

klas persson

Members
 • Posts

  322
 • Joined

 • Days Won

  1

klas persson last won the day on October 26 2007

klas persson had the most liked content!

Personlig information

klas persson's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

 1. Nu ska du få en present! guru.bafta.org. Grymt! Tex det här avsnittet med Sydney Pollack! iTunes-länk Jeff Goldsmiths Q&A är ju bra. Mer manus än regi, men vissa avsnitt är mer åt regihållet. The Q&A with Jeff Goldsmith This American Life har inget att göra med regi, men lyssna på något avsnitt... Home | This American Life Kevin Smith har nåt. Har precis upptäckt den så jag har inte lyssnat in mig än. SModCo
 2. Raw på 5D har inte ens funnits i en månad, klart att det inte är helt stabilt än. Vad gäller arbetsflödet, det lär komma något som plockar ut vad du vill direkt ur raw-filerna när som helst. Då är det inte jobbigare än på en bmc. Jag har mycket hellre en stabil 5D än en BMC, men då är jag kanske tokig. ;)
 3. Det här är ju jättekul att följa! Lite mer klipp:
 4. Det där, Pablo, är bara inspelning från hdmi-ut. Komprimeringen är kvar. Men de har ju faktiskt lyckats få ut raw i både 5dm3 och 5dm2 nu. Det här är ju helt fantastiskt coolt! Händer saker varenda dag!
 5. Redigera inlägg -> avancerad redigering. Där inne ska det gå att fixa. Trevlig uppdatering. Med 5Dmii är det komprimeringen som är det största problemet.
 6. Ok. Så Red ändrade precis priserna och de säljer begagnade(slutat göra nya) Red One MX för $4000. Det är 26600:-
 7. Ja. Man får hoppas att stämningen i teasern är representativ för den färdiga filmen. Superman blir lätt lite glättigt.
 8. Jag tror att de flesta som ogillar den "nya" looken inte har något emot komplementfärger i sig. De har, precis som du säger, använts i alla tider. Det "nya" är när pressar kurvorna väldigt hårt så att de där färgerna sticker ut. Det görs även rätt ofta i scener man ljussatt helt neutralt vilket enbart gör att det ser färgkorrigerat ut. Det är i alla fall då jag personligen tycker att det kan se lite smaklöst ut. Det har inget med att ogilla Hollywood eller att vara reaktionär att göra. Faktum är att det redan verkar vara på väg att försvinna. Det är mest vissa typer av barn/ungdoms -filmer man fortfarande gör det. Men även där finns det filmare som inte gör så där. Nolans batmanfilmer t ex. Och den nya Stålmannen, som ser jäkligt fin ut i teasertrailern. Det är som med klippning, helst ska det kännas utan att uppmärksammas. Om några år tror jag det kommer vara just teal&orange som skvallrar om att filmen gjordes runt 2010.
 9. Inför nya filmprojektet, , från Blender Foundation har de jobbat extra med att få till compositingdelen i Blender. Är det någon som testat? Jag beställde hem dvdboxen med allt källmaterial att leka med. Lite YouTube-länkar:
 10. Själv sitter jag kvar på Final Cut Pro 6. :) Måste byta något tag och får ibland för mig att FCPX skulle vara trevligt, tills jag kommer ihåg hur det är att jobba med iLifeprodukter och kräks lite. Premiere var jag ovän med förr, men det var väldigt länge sedan(innan det försvann till Mac där ett tag) och nu ska det ju vara bra. Det jag är nyfiken på är LightWorks. Och att köra Linux. Hoppas på att de släpper DaVinci som enbart mjukvara till Linux också, då hoppar jag nog. Vet inte hur jag ska klara livet utan Shake dock. Men det sorgen lär ju komma vare sig jag stannar kvar på Mac eller inte. Jag kan inte riktigt motivera priset för en nukelicens än heller. Gillar du LightWorks Munthe? EDIT: Och så det jag skulle skriva... Det bör ju gå att koppla till en skärm genom ett i/o -kort i alla fall. Sitter du på en Mac 2012 så har du antagligen ingen MacPro och då har Blackmagic Design lite trevliga thunderboltlösningar. En sådan där minivariant som kommer snart kostar inte mycket. Jag vet inte hur FCPX ser ut men i FCP6 är det inte kul annars ändå med tanke på gammaproblemet.
 11. Vi har kommit med i grym fransk filmfestival för webbserier med The Great Dying. Nu är det så att de vill ha franska undertexter, vilket vi har fixat men de ser tokiga ut i quicktime. Öppnar jag filen i textwrangler ser det fint ut men i textredigeraren och i quicktime byts alla franska tecken ut till en massa trams. Det kanske ser okej ut på en fransk dator ändå? Men de vill ha en dvd också där jag tänkte bränna in texten. Jag sitter på en Mac. Förhoppningsvis bär mitt frenetiska googlande frukt men om någon vänlig själv vet hur jag ska göra får denne väldigt gärna svara. Snart. Det ska vara klart typ nyss...
×
×
 • Create New...