Jump to content

louis cyphre

Members
 • Posts

  463
 • Joined

 • Days Won

  2

louis cyphre last won the day on January 29 2007

louis cyphre had the most liked content!

Personlig information

louis cyphre's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

23

Reputation

 1. Kika på sista inlägget på fjärde sidan av den här tråden. Rätt tydlig förklaring.
 2. Kan inte påstå att han förstört mitt liv på något vis. Men jag gillade det inte, kände någon sorts ångest när jag såg hans produktioner som liten.. Kommer ihåg en fågel gjord av näsdukar som han flaxade med över något videolandskap samtidigt som han berättade med sin sävliga röst. Det var något med det som fick mig som liten känna obehag. Storpotäten var jag livrädd för... :) Men det var ju absolut inte bara Staffan Westerberg som gjorde skumma barnprogram då. Men det riktigt otäcka med den där tiden är inte Staffan Westerberg. Det fanns bara två kanaler, och dessa var styrda uppifrån och visade bara vad staten ville. Det var en väldigt het debatt innan kabeltv släpptes fri i det här landet. Staten ville till varje pris hålla borta skräptvn från det svenska folket. Som tydligen inte kan ta vara på sig själva, vilket har gett oss systembolag, filmcensur odyl. Titta på några eller och betänk att det samtidigt inte fanns någon annan kanal som visade något annat. Filmer som gjordes utanför SFI blev totalförbjudna i Sverige osv. EDIT: Blev inspirerad och kikade på lite youtubeklipp.. Fanns mycket coola barnprogram faktiskt. Sagostunden, mannen som inte ville bli stor, Kalle och hans klätterträd. :)
 3. Jag är motståndare till organiserad religion. Speciellt Judendon, Kristendom och Islam vilka har åsamkat massvis med elände. Det är den enda, ofelbara, Guden, vilken man inte kan kritisera, som enligt mig är grunden till det vansinne dessa tre religioner står för. Sedan kan absolut religion ha ett syfte för den enskilda individen. Därför stöder jag det dessa grupper anser vara kränkningar av deras religioner och har ofta, har jag upptäckt, en liten bit religionskritik i mina filmer. §e.-`´-.
 4. Nä, det är det inte. Det är att förtydliga vad jag svarade på. Ditt hela inlägg finns alldeles ovanför, så det lär ju inte bli några missförstånd. Och det leder till klarhet och minskat missförstånd. Jag skrev motsvarande 50mm. Vilket ju är olika beroende på hur stort chip det är. Har du använt en adapter? Har du fotat riktig film. Jag menar inte att vara dryg här, bara förvånad att du i så fall inte ser skillnaden på ett normalobjektiv projecerat genom en adapter och motsvarande brännvidd på en videokamera. Mitt 35mm(brännvidden) objektiv har skärpedjup från ca 5m till evigheten. Närmare än 2 meter är skärpedjupet väldigt kort, och fokusering kritisk. Här krävs måttband när man kör genom adapter om man inte har tillgång till hdskärm. Jag tycker att du, Soulpat, tittar genom zoomen med din systemare och jämför själv. Ställ den på 50mm(om det inte är digital systemkamera) så ser du om skillnaden på skärpedjupet verkligen är försumbart eller inte. Så slipper du lita på varken mig eller han ovanför. Sedan, 16:9, är subtila effekter också önskvärda, även om jag inte håller med om att ett 50mm objektiv ger så subtil skillnad i skärpedjup som du tycker.
 5. Eftersom 35mm bildruta är enormt mycket större än cmos eller ccdn på en vanlig videokamera är det väldigt stor skillnad på skärpedjupet. Enkel matematik. Har du sett skillnaden mellan (motsvarande)50mm video och 50mm film? Den är jävligt stor. Varför är det nonsens att villa ha så lite ljusförlust som möjligt? Du vill ha så snabbt objektiv som möjligt för att få så lite ljusförlust som möjligt. Speciellt som att du vill blända ner lite för att få skarpare bilder. Och naturligtvis är det ingen som tror det är en bildförstärkare. Nä. Det är en ganska stor skillnad. Även vidvinkelobjektiv ger ett klart kortare skärpedjup om man vill ha det. Teleobjektiv har kort skärpedjup även på små ccder så jag vet inte vart du vill komma. Nä, det är det väl naturligtvis ingen som tror heller. Men det är en helt annan karaktär på ett 35mm plan. Vilket man är ute efter. Inte att förbättra det billiga glaset i kameran. ?
 6. Nu tar du i. Lite långsammare kan man gott ha utan problem. Men som enda objektiv, vilket det verkar vara, är den för långsam. Köp en begagnad och snabb 50mm att börja med. Kan lätt få en f1.8 eller snabbare för små pengar. Utomhus fungerar väldigt långsamma objektiv. Har använt en gammal supertele f5.6 utan problem. Ett objektiv jag aldrig skulle använda inomhus iaf då den har för lång brännvidd. Vill man filma med adapter är väl tanken att filma utomhus och/eller med riktigt ljus iaf. Sedan så kan man absolut ha vissa brännvidder och/eller specialobjektiv som är långsammare. Tex extremtele eller någon annan du bara använder ute eller med mycket ljus. Sedan så är Pentax SMCobjektiv ofta väldigt skarpa vidöppna också. Så det går absolut att öppna upp ibland om det skulle behövas. Sedan tar Brevisen minst ljus av alla adaptrarna också. EDIT: Ser du, nu har du fått dubbla budskap... :) Jag rekomenderar en 50mm medan kolon ovanför tycker de är meningslösa. Vet inte var han fått det från dock. Men Håller jag med om. Även om det inte är hela idén.
 7. visst är det. Och absolut, visst skulle lägre kompression skulle vara trevligt.
 8. Inte jag. Jag är väldigt glad över 1080p i min hv20.
 9. Men ville du färgkorrigera och/eller lägga effekter skulle du konvertera om den iaf, eller hur? Kanske inte jpg, men ändå.
 10. Jag klipper i 1080p i Final Cut med min iMac utan några som helst problem. Flyter på bara. Är det inget speciellt så komprimerar jag inte om, men om det ska färgkorrigeras eller göras något annat efterarbete byter jag till ProRes. 2.16 Ghz Intel Core Duo och 2GB minne.
 11. Begagnad på ebay Om det inte är bluff. Ser ut som någon vill använda i en produktion och sedan sälja.. Frågan är om inte fler skulle våga lägga bud om han hade väntat tills han verkligen hade kameran.
 12. Är det inte rätt lätt att lista ut vem han tycker är "mästaren"?
 13. Rätt inställning. Vi är också i förarbetet på en långfilm. Ett eget, låst forum för oss som försöker slänga ihop independentfilmer vore guld värt. Jag håller aboslut med Munthe om att den vänliga konkurrens som uppkommer i studiosystemet är guld värt. Jag kan bara jämföra med musikvärlden där banden om vart annat försöker bräcka varandra och om vart annat hjälper varandra. Ibland kan man lära sig mer på att bara vara i närheten av någon annan som jobbar än att sätta ihop en egen produktion. Jag läste i ett nummer av Studio där en producent kände sig bättre som musiker trots att han knappt tagit i något instrument på flera år. Han lärde sig enormt på att bara hänga runt andra musiker. Så är det ju! Men ännu viktigare är den där konkurrensen som kommer upp när fria konstnärer försöker bräcka varandra. Beatles vs Beach Boys tex. Filmare är för stängda tycker jag, för rädd att andra ska sno idéer eller vad det nu är. Voodoofilm är guld värt för att diskutera film och filmande men kanske lite för öppet för att man ingående ska kunna diskutera sina långfilmer med varandra?! Ett forum där man måste vara medlem för att få läsa vore bra och en bra start till en ny regissörsförening Munthe pratade om på independent.nu! Vad hände med ditt forum förresten Munthe? Det skulle kunna fungera. Kreativitet föder kreativitet.
 14. Ojdå.. jag har inte gjort något påhopp lille vän. Det enda som skulle kunna tolkas elakt i mitt inlägg var en citering av hans egna ord. Sedan har det absolut inte med topicen att göra, vilket jag varnade för innan jag skrev resten. Men det är en skitviktig diskussion som jag inte tänker fortsätta med här då det inte är rätt plats. Men för att fortsätta i ämnet, för det är ju faktiskt rätt kul på något nördigt vis. Video: Canon HV20 Brevis adapter med m42fattning 17(fisheye), 35, 55, 135 & 400mm SMC Takumar. 3st Redhead Ljud: Digi002 Röde NT1000 Röde NT2-A Shure SM58 AKG D12E Datorer: iMac intel 24" PowerBook G4 17" iBook G4 15" Programvara: Final Cut Studio 2 Shake iLife ProTools Poser 6 Jag och min sambos saker, vi jobbar ihop.
×
×
 • Create New...