Jump to content

thundercat

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Hoppla, trodde alla skulle hoppa på den här direkt, här fanns visst inga manusförfattare :)
 2. thundercat

  3 teman!

  Varför inte trimma geniknölarna lite och vara med på en lek jag kom på en gång då jag hade tråkigt på jobbet. Man ber om 3 företeelser/teman/vadsomhelst, och sedan ska nästa person pussla ihop dem till ett synopsis, och sedan hitta på tre egna idéer för nästa person att knåpa ihop till ett manus :) t.e.x.: Min kompis gav mig: 30-tal, grönt och matkultur, så jag hittade på en historia om tre bröder som under amerikanska alkoholförbudstiden istället börjar odla cannabis för att tillfredsställa stadens berusningsbehov. Deras fruar står för tillagning av cannabiskonfekter, och allt går br
 3. Alla dessa måsten, återupplivningsförsök och plåstrande som sker inom svensk film idag är ju just det; -plåstrande av något som blöder och snart kommer att dö. Många företeelser inom svensk film är inte bara föråldrade utan ibland rent korkade och tjänar bara till att upprätthålla en liten "elit" som fortfarande bestämmer hur svensk film ska se ut. Det tjatas om bidrag och stipendier, -när få filmskapare verkligen förstår hur man gör spännande film. Vad tjänar då ett stipendie till? Det pratas om gräsrotsunderstöd, men för vad, halvhjärtade filmförsök? Nej, låt filmscenen idag självdö helt
 4. Pulp Fiction för tusan! "just anyone of you motherfucjers mooove, and I'll execute every last one of ya!" Och så går Dick Dale's Misirlou igång. Sweet.
 5. Okända prylar är läskiga, och man behöver inte förklara dem i en så kort film! En snubbe går ut i skogen på kvällningen för att jogga, när han joggat en stund börjar det komma konstiga, lågfrekventa ljud (använd stereo och nått schysst ljudprogram för att skapa riktigt obehagliga sådana!). Börja filma närmare hans ansikte närmare, mörka bilden och låt joggaren spela att han känner obehag i öronen. Klipp till en "lugn" kameravinkel bakom honom, ta bort ljudet men låt joggaren fortfarande våndas. Visa att det är något som bara han känner av, i hans huvud. Låt det synas något i bakgrunden, t
 6. Precis vad jag sökte :) Visste i bakhuvudet att det fanns något sånt här, men visste inte vart man skulle börja leta!
 7. Jag vill ha reda på vad man bör veta om man ska visa film som förening. Säg att man är en sammanslutning där medlemmarna betalar en årsavgift för lokalhyra+inköp av filmvisn. utrustning. Hur gör man då med filmerna för att hålla sig på lagens sida? Jag vet att med 35mmfilmerna får man betala en fast hyrkostnad och utöver det ytterligare en kostnad per biobesökare. Men vad är det för prisnivåer på dvd, eller blu-ray? Någon som har erfarenhet av liknande som kan dela med sig? :)
 8. Många som skapar film, desto mindre som diskuterar HUR man ser den! :) Jag kikar på CRT-projektorer, planen är att tjata på min chef och se om han inte kunde ta in en sådan till våran lilla biograf. Skulle vara betydligt roligare att se de digitala filmvisningarna vi har på en sådan snarare än den billiga LCD-projektor vi använder nu. Någon som har erfarenheter av dessa? Och är det kanske till och med någon som vet om det finns en sådan projektor i området kring västkusten, skåne-göteborgtstrakten, så man kan komma och kolla? :)
 9. Varför vill ni ha en annan skärm?
 10. e93mw> Smärtpunkten? Jag vet att det är en ganska uttjatad historia, jag försökre inte uppfinna hjulet på nytt heller. Fast å andra sidan är det nog ingen som vill filma det här :/ Carbe> Slösurfar, såklart! ;)
 11. Outerspacer> Ptja, jag vet vad som vill hända, men jag har ingen större aning om hur man skriver kul dialog! Kanske beror på att jag aldrig lyssnar på folk till vardags, menmen.
 12. Borde jobba nu egentligen, men har haft en manusidé i huvudet ett tag nu som inte släpper. Helt uttänkt efter den anglosaxiska berättarmodellen. Erik är 16 år och har börjat ettan på gymnasiet. Han är lite efter, socialt sett. Han klär sig enbart i urtvättade mjukisbyxor, luvtröjor och band/film t-shirts. Hela hans liv kretsar kring tv-serier, filmer och tv-spel. Den virtuella världen är mer verklig för honom än omgivningen han lever i. Men han trivs i sitt lilla universum, han har trots allt två vänner, Peter och Evelina. Peter är hans bästa (och kanske enda?) vän, de har känt varandr
 13. Jag gillade det! Håller med om att det kan finslipas något, men jag skulle gärna vilja se det på film!
 14. Det är inte så att du sneglat lite på Pontus Alv när du gjorde filmen? ;) Bra gjort!
 15. På många high-end-kameror i 16- och 35mm format eller på dyrare digitala kameror så ser man ett stort, karakteristiskt rektangulärt motljusskydd. Vad kallas de egentligen, och varför ser de ut som de gör?
×
×
 • Create New...