Jump to content

roswall

Members
 • Posts

  79
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Vänner, Burton, Lynch, surrelaism (margritte, dali), Kubrick
 • Gear
  Final Cut Studio 2
 • Interests
  Film, musik. Skriva, läsa.

roswall's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tack för svaren! De har hjälpt mycket för att veta ungefär vart man ska lägga sig, skönt att ha några kunniga i ryggen! Som sagt, TACK för att ni tog utav eran tid!
 2. Jag och min kompanjon har fått ett frilansuppdrag åt en av de största tv-kanalerna i Sverige, vi ska filma ett evenemang, göra intervjuer, "fånga dagen" osv allt under en dag. Materialet ska bli strax under 30 min och sändas på kommersiell TV. Hur ska vi resonera inför en offert? Ta betalt för all utrustning vi använder som om vi skulle hyra den? Timlön? (vi är utan utbildning, men har semi-proffs-erfarenhet) Om vi vill hyra in en reporter timlön? tack för svar!
 3. Hejsan!

   

  Såg att du funderade på att söka till medieinstitutet förra året, gjorde du det? Hur är utbildningen i såfall? Om inte, varför?

   

  Vore väldigt intressant att få höra dina tankar, funderar på att söka själv nämligen.

   

  /Johannes

 4. hahh, Taxidermia var verkligen speciell! Kul att de lyckades hållaihop den storymässigt. Snygg var den också vad jag minns, men mest bisarr. :D
 5. Tack för svar! Men varför? Hur långt räcker Motion 2 för specialeffekter? Visst, man kan göra schyssta textgrejor, men om man vill kunna styra effekterna, typ som lasersvärd? Är inte premeiere-paketet bredare?
 6. Jag bumpar denna tråd då jag är mycket intresserad av samma fråga. Vad ska man lägga pengarna på? Finla Cut Studio 2 eller Adobe CS3 Production Premium? Själv sitter jag vid en iMac G5 och med en studentrabbat som snart är försent att använda...
 7. Du kan använda dem i Word som Pace sade, men för att de ska visas på någon annan dator måste den ha det "fontet" också.
 8. Såg den också här om dagen, kollade vid datorn (hyrdvd) med hörlurar vilket jag tror gjorde den ännu intensivare, hällde i mig över en liter vatten på grund av spänningen :). Har dock inte sett några andra 9/11 skildringar än, men denna var definitivt bra. Riktigt bra!
 9. Du verkar vara inne mycket på storyn själv...när jag funderar på den tänker jag "vad får jag ut av att se den?" och "vad vill filmen säga?". Av storyn får jag ut en jobbig känsla, vilket förmodligen var mening, om man ser till filmen som helhet så sänks storyn av det bristfälliga skådespeleriet och av filmtekniken. Jag är inte särskilt bra på att gissa budskap, men "var ärlig" kanske.. Ska bli spännade att se någon film av dig om något år, när du hunnit lära dig mer tekniskt. Kör hårt!
 10. Här har ni ett till lynch fan, rådiggar Twin Peaks, MDrive, Eraserhead..... han är väldigt spännade, grymt begåvad kille. Jobbigt att vänta på Inland Empire, man blir tokig! Har läst att han sköter distributionen själv med sitt egna bolag och det är därför det tar sådan tid, men läste att Triangel Film ska ha köpt upp den här i Sverige och att den ska visas nu till våren. Hoppas, hoppas!
 11. Tycker definitivt att du har talang! Den ända som inte riktigt föll mig i smaken var den där "radioslyning"... Har du gjort något till någon film någon gång? (bilden från myspace, var den ifrån Öh-festen i Nora?) Bra grejor - kör hårt!
 12. Kör Safari och Firefox. Firefox är egentligen den bättre av dem, men jag har en del bokmärken som jag inte har orkat flytta över.
 13. 26 Januari till den 5 februari är det dags. Några "Voodoo filmer" som finns med? Är det många som ska dit? Jag tänkte själv ta mig dit, om allt praktiskt löser sig...
 14. De passar jag på att kommentera årets lista. Tycker den var ojämnd med några riktigt bra filmer och några andra mer ointressanta. Men det ser jämt ut på toppen, blir riktigt spännande fram till februari...
×
×
 • Create New...