Jump to content

Steffe

Members
 • Posts

  232
 • Joined

6 Followers

Personlig information

Filmskapande

 • Gear
  Adobe *, Canon 5D Mark II
 • Interests
  Video (film), datorer, teknik, mm!

Steffe's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Twixtor + vatten brukar inte bli sådär jättefint har jag också märkt :OO Snyggt! :)
 2. Nästan samma komponenter som jag rekommenderade :) Det blir nog kalas det där! Hojta till om du behöver hjälp med något, lycka till!
 3. Där har du en dator från komplett som passar bra in på din budget! Det gick inte att spara den till en inköpslista...
 4. Diskarna bör vara interna = bäst prestanda för pengarna. Såkallade raidkort finns billigt. Ett alternativ är en nas, alltså en server i samma nätverk där ni sätter hårddiskarna, även här internt, med minst 1st 1 Gbps uplink. Jag skulle inte rekommendera att jobba direkt mot USB2-anslutna diskar...det är smidigt vid backup, men inte vid aktivt användande, med andra ord alldeles för segt.
 5. Använd så hög fps som möjligt för alla slowmotionscener. Resultatet blir mycket bättre. För webben (eller broadcast) så duger 720 gott. Tänk på att du egentligen inte kan välja 30 fps eller 60 fps, då de följer NTSC-standarden, beroende på om du har kameran inställd på PAL eller NTSC.
 6. Helloj! Har nyligen byggt en mikrofon till min Canon 5D mk2. Jag har skrivit om det på min blogg och hoppas att det är okej att jag länkar den här. http://www.stefanlindblom.nu/2011/03/diy-omni-upptagande-stereomikrofon/ Om inte, så följer texten nedan: http://i.imgur.com/iiV4E.jpg Har nyligen införskaffat en Canon 5D mk2 som jag är jättenöjd med, vad gäller bildkvalité…om man bortser från hur det blir vid snabba rörelser (rolling shutter..). Ljudet däremot är väl inte det bästa, vilket det tyvärr inte är på de flesta inbyggda mikrofonerna i varken DSLR’s eller videokameror. Med min minimala budget och lite speciella krav, så byggde jag en egen mikrofon. Kraven jag hade var mer eller mindre att den skulle återge ett så verklighetstroget ljud som möjligt, alltså inte för mycket bas, mellanregister eller diskant -- men inte heller för lite av något av de. Jag köpte en projektlåda i galvaniserat stål på elfa för runt 100kr, + lite komponenter. De mesta hade jag redan hemma. Mikrofonerna gick på 50kr st och är av modellen Panasonic WM-61a. Det som utmärker Panasonic WM-61a är att den har en nästan helt rak responskurva. Det tog ca. 4 timmar att få allting att fungera. Men det är inte helt perfekt ännu..Jag ska nog sätta dit en potentiometer för att reglera spänningen till mikrofonerna, men då krävs lite andra komponenter, bl.a. en spänningsstabilisator. Så det får bli en senare modifikation, detta är ju bara version 1 ;) http://farm6.static.flickr.com/5186/5561411644_2abf1cb7c3.jpg http://farm6.static.flickr.com/5029/5561411546_99ee869670.jpg http://farm6.static.flickr.com/5254/5561411024_a84ffe3aa4.jpg Test-klipp:
 7. Hej! Bakgrundsfärgen är inte svart från början i AE om du inte själv skapat ett svart lager. Den är alltså transparent från början. Tryck på knappen med svarta och vita prickar på, i kompositionsfönstret, så här: http://filer.rutten.se/c01eda1cf7d0146598028ed797eecca5.jpg //Stefan
 8. Hej! Det du borde göra istället är att försöka komma på en egen filmidé där du sen använder effekterna. Det Andrew Kramer använder är ju bara för att visa vad man KAN göra, och hur. Det jag menar är att han (oftast) inte lägger ned flera dagar på att först filma själva rå-materialet så att säga, vilket du kanske kan göra till nästa gång och verkligen planera ett par scener. Mvh Stefan
 9. Både igår och idag så har jag sett bl.a. lastbilar från dagsljus ab + stora belysningsarmaturer på 10 000-tals watt och flertalet andra lastbilar med filmutrustning. Vet någon vad som är på gång? Verkar inte vara en liten produktion direkt..
 10. Ett 50mm blir ganska mycket tele på en icke fullframe kamera - 30mm är det som brukar funka bra som "overall"-objektiv. Inget ont om varken 50 eller 30mm. Tycker själv att 50 är det skarpaste objektivet jag provat och vet att många tycker likadant :)
 11. Teoretiskt sett så har Firewire 800 en hastighet på runt 785 mbps. Alltså runt 95 MB/s. Nu vet jag inte vad du har för extern hårddisk men jag antar att den är någorlunda modern och är på 7200 RPM. Då tror jag att du i praktiken kan förvänta dig 70-80 MB/s i läshastighet från disken. Det bör räcka till HD-material. Men som sagt så beror det på ganska många parametrar :)
 12. Säg inte att du bara är 17 år! Själv hatar jag att bli värderad efter min ålder (17). Jag hoppade gymnasiet precis innan 2an skulle ha börjat. Nu har jag haft mitt egna företag igång i 1 år. (Lite om mig: http://www.entreprenor.se/nyheter/stefan-drog-i-gang-eget-foretag-pa-16-arsdagen_123414.html) Hittills har inte mina betyg spelat någon som helst roll när det gäller att få kunder. Det enda en klient är intresserad av (i mitt fall) är vad jag kan rent praktiskt och vad jag har gjort förut. Visst, det är lite svårt när man inte har så mycket att visa upp, men som tur är finns det faktiskt folk som tror på en och ger en en chans. Jag kände att gymnasiet inte gav mig så mycket...Jag hade väl rätt bra betyg, VG/MVG alla ämnen, men för det tycker jag inte att skolan var speciellt givande - ÄVEN fast jag valde en inriktning som passade mina intressen. Datorteknik hette linjen. Jag lärde mig ingenting nytt, vilket jag kände på mig redan innan jag började gymnasiet.. Kan väl utveckla lite mer om du (Raw) fortfarande tittar till tråden.
 13. Hallåj! Jag är på jakt efter en så liten kamera som möjligt, typ GoPro / ContourHD, som klarar av att streama data direkt till USB eller Firewire. Helst i 1080-format. Tanken är att kameran ska kunna spela in i flera timmar utan avbrott*, och jag vet inte om det finns någon smidigare lösning än att spela in direkt till en dator? Minneskort blir ju fulla rätt snabbt... *Helst ska klippen delas in i 20-30 minuter vardera. Att importera flera timmar i t.ex. PPro blir alldeles för segt tror jag.
 14. Nu. http://twitter.com/#search?q=smile29
 15. Nej någon mick specifikt tillverkad för paintball tror jag inte finns :p Jo jag har väl tänkt att kunna använda den vid andra tillfällen också, monterad på kameran (inte bom).
×
×
 • Create New...