Jump to content

macpherson

Members
 • Posts

  14
 • Joined

macpherson's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Mmm gjorde det med vissa men föredrog när de var ganska stilla blev lite mycke rörelse nästan
 2. Första gången jag provar på att göra kinetic typography och då valde början från filmen From Dusk to Dawn. Berätta gärna vad ni tycker och vill ni ge en like på youtuben så skulle de vara nice :) Glöm inte bort att kolla i HD
 3. Hej Jag har tidigare alltid filmat på DV och inte haft så mycket problem (inte brytt mig allt för mycket heller) på exporterings inställningarna. Nu dock har jag börjat filma på en Canon 60D och märker mycket större skillnader i exporteringen. Med alla olika codex och presets som finns där ute så skulle det vara skönt om någon kunde svara på dessa frågor (alla frågor om HD inspelat matrial och senaste versionerna av Premiere pro CS5 och Final Cut). 1. Efter jag filmat en sekvens och vill klippa det i Premiere pro CS5 bör jag konvertera filerna till något annat format, då de kommer som h.264 (om jag inte har fel), i så fall vilket format? Formatet ska vara bra för att klippa och färgkorrigera. Jag vet att ska man klippa det i final cut så bör man convertera det till ProRes. 2. I premiere är det bra att använda preset för DSLR när man skapar en ny sekvens eller finns det bättre inställningar? 3. För att färgkorrigera eller lägga till effecter använder jag mig av adobe dynamic link med after effects, vad finns det för fördelar nackdelar med det? För att jobba med after effects och final cut måste man exportera? vad skulle man då exportera som för att jobba med bästa möjliga kvalite? 4. För att jobba mellan Premiere och Final Cut vad finns det för möjligheter? Tex export final cut xml? EDL? eller vad skulle man änvända i export media? 5. När man är klar med sin film och vill exportera från premiere till bästa möjliga format för a.) uppspelning på datorn b.) uppspelning på webben c.) DVD d.) övrigt eller andra tips. VHS kanske ;) 6. Aspect ratio, vad är ett bra sätt att leka runt med detta i exporteringen? tex om jag vill köra 2.35 eller 16,9 osv eftersom olika uppspelnings program verkar reagera olika på dessa. Om någon skulle ha några bra svar på detta skulle det vara jätte bra!
 4. finns det några bra böker på AE expressions?
 5. Hmmm vet inte riktigt om någon tutorial för de kom på de mesta medans jag gjorde de... men använder twixtor för slowmotion från re:vision de har lite tutorials för hur man använder den men ärligt så är de sämst haha! en bra sida att lära sig After Effects är Video Copilot han har mycket presets och tutorials som är gratis. Han säljer också lite plugins och sånt som är mer än värt att köpa! som twitch ett annat plugin jag använde för detta lycka till!
 6. cool mate, mmm jo de e lite små i embedden
 7. Hej En kort film/animation som jag gjorde för att testa ut lite ideer i after effects. Berätta gärna vad ni tycker!
 8. Vanligtvis sa skulle jag klippa med captured matrial eller DV men nu ar ett problem harddisk storleken (jag jobbar inte hemifran pa min egen data utan pa en karibisk o pa nagon annans laptop..) sa jag har inte riktigt plats med uncompressed dv. jag vill konvertera mina m2ts filer till nagot annat fil format eftersom datan jag sitter pa pallar inte riktigt med dem. Avi fungerade inte fick "audio rate not supported" nar jag tar in det i premiere (ska inte anvanda ljudet alls fran klippen sa om de finns satt att ta bort ljudet sen ta in det funkar det ocksa bra), mpg fungerar men far problem med ca halften av klippen i premiere(lagger upp fler bilder) dock fungerar vissa som de ska. Jag vill klippa i 720 widescreen @ 25fps standard installningar pa dv pal widescreen 48 och exportera i det. Sa min fraga(or) Vad ar problemet med mpg varfor blir det konstig bild ibland? Finns det nagra alternativ till fil typer, konvertering ect? far dock inte bli massiva filer (klippen ligger i m2ts ca 100mb var) Nagot annat tips om vad man skulle kunna gora? Program som jag har tillgang till just nu ar adobe mastercollection cs4, avs video converter.
 9. nar jag exporterar fran premier? da blir det san konstig bild typ flimmrar i bilden. kan ladda upp fler olika bilder om det hjalper. jag konverterade fran m2ts - mpg dvd pal 720-576 25fps och nar jag spelar det i vlc eller liknande sa ser det bra ut och som det ska bara lite mindre. Vet inte riktigt hur det var innan finns det nagot bra satt att fa fram det? vet bara att det ar m2ts fil vet inte om det ar sonys eller panasonics tror att det ar ca 1900x nagot. Men det som ar konstigt ar att de funkar fint i spelaren efter konvertering det ar bara nar man tar in den i premiere som de borjar blir problem.
 10. Jag anvander cs4 problemet med att ta in de filerna ar att just nu sitter jag pa en lite halv gammal laptop och datan pallar inte riktigt av fil typen m2ts sa de var en annan anledning jag ville convertera. For converteringen sa anvander jag AVS4YOU brukar anvanda det for convertering. Och nar filerna ar converterade sa funkar de perfekt i olika media spelare det ar bara nar de kommer till premiere som de blir som de blir.
 11. Hej (har tyvarr inte aao just nu :) men det ska nog ga bra anda) Haller pa att klippa film for ett dyk foretag. De har filmat i formatet .m2ts nagot jag inte har jobbat med innan. Tankte att det skulle vara lattast att convertera om det till .avi och importera till premiere men far medelandet "unsupported audio rate" och inget kommer in. Provade convertera till mpg istallet och det funkade bra, far in filmen osv. Men! de flesta klippen nar de ar i premiere far skumm bild (se bild) for nagon andledning, vilket ar anledningen jag skriver har. Klippen ser bra ut och far inga problem nar jag spelar upp dem i winmediaplayer eller vlc men nar de kommer in i premiere sa blir de som de blir. Jag har stallt in installningarna pa DV - PAL 25fps widescreen. Har provat ett par olika variationer men inget hjalper. Brukar sjalv nastan bara jobba med DV - PAL och capture med premiere sa har inte stott pa detta problem innan. Om nagon har nagra tips sa skulle det vara jatte bra! behover vara klar om ett par dagar :) sa all hjalp ar nice!
 12. Tjaa! Tänkte köpa en kamera för att bla. spela in en documentär av en 1 år lång resa. Kan hyffsatt mycket om kameror osv men tänkte fråga här ändå :) bara för att vara säker! Vill lägga ut ca 10.000 +/- någon tusing. Progressiv slutare är nästan ett måste för den. Om ingen kan ge mig en bra anledning att skippa ha det :) sköööning!
×
×
 • Create New...