Jump to content

Martin Öberg

Members
 • Posts

  661
 • Joined

 • Days Won

  2

Martin Öberg last won the day on June 15 2009

Martin Öberg had the most liked content!

1 Follower

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Produktionschef
 • Name
  Martin Öberg

Martin Öberg's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

13

Reputation

 1. Mycket snygg drönarfilm men det är alltid svårt med drönarfilmer då det egentligen inte säger någonting. En drönarbild används bäst för att etablera ett nytt område i en film.
 2. Coolt med rök och eld. Duktiga dansare. Jag saknar dynamiken i filmen. Det är bara vida bilder. Skulle vilja se en kombination av närbilder och vida bilder. Sen är motljuset alldeles för starkt och det ger en ganska tråkig platt bild. De svarta partierna är mjölkiga. Hade också vart bra att kombinera en högre framerate. Blanda 25 fps och 50 fps. En DJI ronin eller liknande hade vart bra då det är ganska skakigt.
 3. Hej! Vi är i uppstarten av ett nytt koncept på Youtube som kommer att handla om bilar. Vi har redan fått spons från olika stora bolag och vi ligger back på en filmare. Vi ska spela in ett pilotavsnitt ganska snart och vi söker någon som älskar att filma och det är en fördel om man tycker om bilar. Körkort är ett måste :) Svara här eller skicka ett PM för mer info! Allt sker i Stockholm.
 4. Det första jag reagera på var att ljussättningen var lite tråkig. Hur ljussatte ni? Det känns inte som att Red kameran kom till någon speciell användning. Tempot tyckte jag var lite segt från början men efter att ha sett den igen så var tempot bra. Jag gillar filmen, den har en mysig men ändo sorgsen känsla.
 5. Hej! Har släppt en teaser på filmen Gisslan. Det är en kortfilm om ett gisslandrama i stort sett. http://www.youtube.com/watch?v=0yrAtjhxLqc&hd=1 Efter att denna är klar så vill vi sätta igång med något nytt och vi söker nu alla tänkbara människor för att samla expertis och erfarenhet för att göra något ihop tillsammans. Hör gärna av er. Allt ifrån skådespel till filmcrew. Det finns en liten rolig grej i en scen som "puffar" som jag ej har tagit bort ännu men får se om ni lägger märke till det.
 6. Iden är god, men måste trimmas lite. Alldeles för långt.
 7. Jag hade en MacBook pro 17 tum först, men sen bytte jag till en iMac 27 tum. Anledningen är att macbooken aldrig lämnade husets väggar så jag kunde lika gärna skaffa en stationär. Det jag främst skulle ha en bärbar dator till var att surfa och kolla mail på språng, men det gör man i sin telefon numera.
 8. Kör Prores HQ alla gånger så kommer du att vara mer än nöjd. Prores är ett fantastisk format. Jag brukar ta in HDCAM SR från tape in Prores HQ om det inte ska vara super super super viktig color grading i efterhand, så med det vill jag säga att Uncompressed tar bara upp massa space som egentligen inte är till någon nytta alls. Liksom konverteringen till en MPEG fil kommer att se lika "sämre" ut oavsett Prores eller uncompressed. Iallafall för det nakna ögat.
 9. Red RAW funkar lite som RAW filer från en systemkamera. Red RAW är egentligen inte en videofil. Det är bara ren information från sensorn som sen ett program från datorn måste tolka och skapa en .mov av. Tack och lov att Red inte skapar uncompressed 10 bit filer rakt av. Liksom bara en liten produktion jag gjorde vid globen med Red tar hutlöst med plats efter att red rocket kortet har gjort sitt. Det är detta som är så skönt med Red Raw. Du kan spara alla r3d filer och liksom inte känna att det tuggar upp alla hårddiskar.
 10. Jag antar att du har den nya 13 tum MacBooken då du inte har firewire. Bara disken har 7200rpm och måste använda sig utav en egen strömsladd så är det bra. Om det bara är en USB där både ström och överföringen sker så blir det segare. Som sagt du kommer inte att kunna redigera uncompressed med ett USB gränssnitt. Egentligen vore det optimala en firewirekoppling då det är en mer jämn överföring för att generalisera. Om det hade varit PC så är USB mer optimalt.
×
×
 • Create New...