Gå till innehåll

Martin Öberg

Medlemmar
  • Inlägg

    661
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    2

Allt postat av Martin Öberg

  1. Kul att du är intresserad! Jag har mailat dig :)
  2. Vad har du för dator?
  3. Mycket snygg drönarfilm men det är alltid svårt med drönarfilmer då det egentligen inte säger någonting. En drönarbild används bäst för att etablera ett nytt område i en film.
  4. Martin Öberg

    Dansfilm

    Coolt med rök och eld. Duktiga dansare. Jag saknar dynamiken i filmen. Det är bara vida bilder. Skulle vilja se en kombination av närbilder och vida bilder. Sen är motljuset alldeles för starkt och det ger en ganska tråkig platt bild. De svarta partierna är mjölkiga. Hade också vart bra att kombinera en högre framerate. Blanda 25 fps och 50 fps. En DJI ronin eller liknande hade vart bra då det är ganska skakigt.
  5. Hej! Vi är i uppstarten av ett nytt koncept på Youtube som kommer att handla om bilar. Vi har redan fått spons från olika stora bolag och vi ligger back på en filmare. Vi ska spela in ett pilotavsnitt ganska snart och vi söker någon som älskar att filma och det är en fördel om man tycker om bilar. Körkort är ett måste :) Svara här eller skicka ett PM för mer info! Allt sker i Stockholm.
  6. Martin Öberg

    Din För Evigt

    Det första jag reagera på var att ljussättningen var lite tråkig. Hur ljussatte ni? Det känns inte som att Red kameran kom till någon speciell användning. Tempot tyckte jag var lite segt från början men efter att ha sett den igen så var tempot bra. Jag gillar filmen, den har en mysig men ändo sorgsen känsla.
  7. Hej! Har släppt en teaser på filmen Gisslan. Det är en kortfilm om ett gisslandrama i stort sett. http://www.youtube.com/watch?v=0yrAtjhxLqc&hd=1 Efter att denna är klar så vill vi sätta igång med något nytt och vi söker nu alla tänkbara människor för att samla expertis och erfarenhet för att göra något ihop tillsammans. Hör gärna av er. Allt ifrån skådespel till filmcrew. Det finns en liten rolig grej i en scen som "puffar" som jag ej har tagit bort ännu men får se om ni lägger märke till det.
  8. Iden är god, men måste trimmas lite. Alldeles för långt.
  9. Jag hade en MacBook pro 17 tum först, men sen bytte jag till en iMac 27 tum. Anledningen är att macbooken aldrig lämnade husets väggar så jag kunde lika gärna skaffa en stationär. Det jag främst skulle ha en bärbar dator till var att surfa och kolla mail på språng, men det gör man i sin telefon numera.
  10. Du skulle klara dig på en i3 iMac :)
  11. Kul att kunna hjälpa till :)
  12. Kör Prores HQ alla gånger så kommer du att vara mer än nöjd. Prores är ett fantastisk format. Jag brukar ta in HDCAM SR från tape in Prores HQ om det inte ska vara super super super viktig color grading i efterhand, så med det vill jag säga att Uncompressed tar bara upp massa space som egentligen inte är till någon nytta alls. Liksom konverteringen till en MPEG fil kommer att se lika "sämre" ut oavsett Prores eller uncompressed. Iallafall för det nakna ögat.
  13. Red RAW funkar lite som RAW filer från en systemkamera. Red RAW är egentligen inte en videofil. Det är bara ren information från sensorn som sen ett program från datorn måste tolka och skapa en .mov av. Tack och lov att Red inte skapar uncompressed 10 bit filer rakt av. Liksom bara en liten produktion jag gjorde vid globen med Red tar hutlöst med plats efter att red rocket kortet har gjort sitt. Det är detta som är så skönt med Red Raw. Du kan spara alla r3d filer och liksom inte känna att det tuggar upp alla hårddiskar.
  14. Jag antar att du har den nya 13 tum MacBooken då du inte har firewire. Bara disken har 7200rpm och måste använda sig utav en egen strömsladd så är det bra. Om det bara är en USB där både ström och överföringen sker så blir det segare. Som sagt du kommer inte att kunna redigera uncompressed med ett USB gränssnitt. Egentligen vore det optimala en firewirekoppling då det är en mer jämn överföring för att generalisera. Om det hade varit PC så är USB mer optimalt.
  15. Jag rekommenderar starkt Elvahost! http://elvahost.com Jag har använt mig utav dom i två år nu. Funkar jättebra och om du ska jämföra det du får gentemot något annat så kan du inte få mycket mer för dina pengar. För 11 kr månaden så får du 11 GB utrymme. Alltså 11 000mb. För 35 kr månaden så får du 22 GB utrymme plus att du kan hosta 3 domäner samtidigt. Just nu är det kampanj också där du får 1 års webbhotell gratis :) Det finns inga konstiga reklamer och så. Databaser och massa funktioner i deras Cpanel. Ingen slår dessa.
  16. Iden om att fejka skärpedjupet efteråt känns väldigt tidskrävande om det är mycket rörligt. Det absolut enklaste man kan göra är att man istället står långt ifrån det objekt man ska filma och zooma in istället. Det gör man med axelkameror till skillnad från red kamera tex.
  17. HDcam är 1440x1080 native ja men det görs alltid till 1920 iallafall. Samma med HDV som också är 1440, man kör upp det till 1920 sen. Ta in det som uncompressed 10 bit. Det är bara frågan om diskplats och firewire 800 ska klara det men säkrast om det är en eSata disk. Sen om du vill ha lite mindre filer så kör ProRes 4444 vilket är en jättebra codec.
  18. Hmm vad är det för bitrate på HDcamen? Yes din Mac Pro kommer att funka utmärkt. Fina datorer det. 2. Ah FireWire 800 kan nog funka, men att föredra är ju eSata diskar.
  19. 1. Jag har gjort det rätt många gånger. Jag har tagit in det som Uncompressed 1920x1080 10 bit och modifierat materialet och sen inserterat det på samma tape. Jovisst en försämring blir det alltid. Men det är aldrig något du kommer att märka. Ens om du gör det 100 gånger. 2. Det blir ju en försämring. Men om materialet ser väldigt bra ut som kommer det att se helt okej ut. 3. Smoke och final cut tex gör väl det lika bra kanske... Smoke är ju egentligen en helhetslösning för allt och kan utnyttja Nvidia Quadro korten något enormt.
  20. Det är väl så att man filmar på 35mm. Sen kör dom över väldigt högupplöst material på HD-CAM SR 444. Sen kör man ut en lågupplöst PAL upplöst version för offline redigering sen med en EDL från offline så kör man ut det högupplösta från online och gradeing.
  21. Jag vaccinerade mig för 5 dagar sen. Och den enda biverkningen jag hade hade var att dag 3 så var jag så trött att jag nästan sov i 24 timmar. Hela mitt axelparti var helt domnat. Men det var en härlig känsla ändo och nu är man skyddad.
  22. Martin Öberg

    Canon Xl-H1

    Scandinavianphoto brukar ha bra videotilbehör.
  23. Det finns inte så mycket som skiljer dom åt i den prisklassen. Köp det märket som du gillar mest. Jag skulle ha köpt Sony kameran bara för att jag kan :)
  24. Det roliga är att Psystar stämde apple först för att dom inte fick installera Snow Leopard på sina datorer men nu får dom :)
×
×
  • Skapa nytt...