Gå till innehåll

Vaccin mot svininfluensan, massor av biverkningar.


Uppsala BildTeknik

Recommended Posts

Jag vet inte hur ni resonerar, men jag tänker fanimig inte vaccinera mig mot svininfluensan. Får jag den så blir jag ju immun mot den, vaccinerar man sig måste man göra det varje år!

 

dessutom är den ju inte ens farligare än andra influensor, folk dör ju ffs varje år av influensan.

 

Att det sedan finns både kvicksilver och skvalen i vaccinet är ju helt sjukt. Jag vägrar skjuta skvalen i mina ådror. Skvalen kan ge auto-immuna sjukdomar som diabetes typ 1 och ledgångsreumatism. Gulf-syndromet är under utredning och de misstänker skvalen som boven i dramat.

 

"Regeringen i Storbrittanien har, i ett konfidentiellt brev, bett alla neurologer i landet hålla ögonen på en tänkbar allvarlig komplikation av svininfluensavaccinet, nervsjukdomen Guillain-Barrés Syndrom (GBS) som kan ge förlamning av extremiteterna och av andningsmuskulaturen. I värsta fall är sjukdomen dödlig.

Brevet hänvisar till problemen med ett likartat vaccin mot svininfluensa som man använde i USA 1976. Man meddelar att därvid följande inträffade:

 

*

* Fler personer avled av vaccinet än av svininfluensan.

* Vaccinet synes ha medför åtta ggr öka risk att insjukna i GBS.

* Vaccinet drogs in efter bara 10 veckor när kopplingen till GBS upptäcktes.

* Amerikanska regeringen tvingades betala miljonskadestånd till de drabbade."

 

 

Skvalen (eng. squalene) har vid injektion på möss vållat ledgångsreutmatism (en autoimmun sjukdom). Den finns naturligt tex i oliver, men vi är inte skapta att hantera skvalen när den injiceras direkt in i blodet som vid vaccinering. Studier visar att injektioner av skvalen kan framkalla allvarliga autoimmuna sjukdomar hos människor. Vid autoimmun sjukdkom reagerar immunförsvaret mot kroppens egna vävnader och framkallar kroniska inflammationer och vävnadsskador (tex ledgångsrheumatism).

 

"Skvalen har satts i samband med "Gulf War Syndrome", en svår autoimmun sjukdom som drabbade många amerikanska soldater som deltog i Kuwaitkriget (se tex "Anti-squalene antibodies link gulf war syndrome to anthrax vaccine"). Samtliga hade erhållit skvalenhaltigt vaccin.

 

En studie fann att antikroppar mot skvalen hos 95% av soldaterna med Gulf War Syndrome medan 0 procent av de soldater som var besvärsfria hade dessa antikroppar.

Källa: ScienceDirect.com, Experimental and Molecular Pathology, Volume 68, Issue 1, February 2000, pp 55-64"

 

Ovanstående citat från Storbrittanien och Gulf-war syndrome är hämtade från den här sidan: http://veg4health.net/influensavaccin.htm

 

Och att företaget som tillverkar vaccinet som nu distribueras har fått friskriva sig helt från allt ansvar vid eventuella sjukdomar eller dödsfall... det är sjukt.

 

Det är en enorm lobby verksamhet som försöker övertala folk att ta vaccinet, som kostar mer än dubbelt så mycket som andra influensa vacciner. Det handlar bara om pengar, de som tillverkar vaccinet kommer att dra in 6 biljoner dollar under det första halvåret.

 

Finland och Tyskland har ingen massvaccinering som Sverige. Jag tänker fan inte vaccinera mig. Jag hittade en blogg som rapporterar om biverkningar av vaccinet, följande är kopierat från bloggen:

 

"Har under de senaste dagarna läst många redogörelser från personer som blivit vaccinerade, och det är uppenbart att en skrämmande stor andel som tar vaccin får komplikationer och blir sjuka, och då alla de som tagit vaccinet har haft en positiv inställning till det från en början och absolut inte trott att de skulle bli sjuka av det, så kan man bortse från psykosomatiska aspekter i deras sjukdomsbild.

 

Lisette som jobbar som personlig assistent skriver:

"jag vaccinerade mig igår.... ångrar det djupt. för i skrivande stund är jag jättedålig. vaccinerade mig endast för att skydda min brukare utan henne hade jag inte tänkt göra de, men nu blev de så.

 

fick sitta ner efter vaccinationen (man måste tydligen de i 10 min för att dom ska se så man inte reagerar) efter några minuter blev jag yr, skakade, kunde inte stå upp och va helt groggy. fick ligga kvar en timme (gick över efter de) och fick sen åka hem.

 

inte sovit nått på hela natten haft fruktansvärt ont i kroppen. idag har jag världens frossa, huvudvärk, svårt att andas och en muskelvärk i hela kroppen som kan beskrivas som träningsvärk x1000 och känner väl mig som en 85 åring i kroppen."

 

Kerstin Lindell skriver:

"Jag jobbar som timvikarie och veckan som gått har jag arbetat två dagar på ett ställe av den anledningen att en mamma varit hemma och vårdat sjukt barn, då barnet fått andningsbesvär efter vaccinationen."

 

Fina som har bloggen "Utvecklingssamtal med mänskligheten" skriver:

"Ok, så här långt (48 timmar senare) så måste jag tyvärr säga att influensavaccinet inte är någon större favorit. Feber, trötthet och svår smärta i högerarmen som inte går att lyfta överhuvudtaget. "

 

På SVT's hemsida kan jag läsa artikeln "Flera sjuka efter vaccinering"

"nu visar det sig att flera av personalen har fått biverkningar. Många har klagat över ont i armen och några har också fått feber och allmänt ont i kroppen. Det finns någon av personalen på nästan alla vårdcentraler som har insjuknat."

 

I dagstidningen Norra skåne kan jag läsa artikeln "Vårdanställda sjuka efter vaccinationer"

"Ett tiotal vårdanställda i Eslövs kommun har under veckan insjuknat i feber och influensaliknande symptom. Ingen av dem har dock drabbats av svininfluensan – utan av symptom orsakade av vaccinationssprutan."

 

Och det här med:

 

"Har fått många mejl ifrån folk som blivit vaccinerade med H1N1-vaccin, och som blivit sjuka kort därefter.

Dock kan vi inte än få några rapporter från de som fått svårare biverkningar, eftersom de sannolikt inte har kraft att sitta på nätet, samt att de svårare biverkningarna kan dröja flera månader att utveckla.

 

De flesta som tagit vaccinet berättar om feber, värk i leder och smärta i armen, men en del har fått svårare biverkningar.

 

Mia som har bloggen "Mitt lilla paradis" skriver efter att hon blivit vaccinerad: "Natten var en pina att ta sig igenom. ömhet i hela armen och sömnlöshet.", "Stickningar och domningar har ´stört mig hela dagen och en obeskrivlig smärta. Har käkat alvedon som godis i dag.", "Vid 18,00 så började jag bli yr, skakig i benen, kände mig otroligt trött och mådde illa så jag bara ville dö!"

 

En trebarnsmamma på 25 år med bloggen "I väntan på nummer tre" skriver "Vaknade i morse och hade sjukt ont i armen, som typ träningsvärk, kände även huvudvärk och illamående", "på jobb så kändes inte huvudvärken hanterbar längre, jäklar vad det sprängde och så kände jag feber komma krypande...när klockan blev halv tolv så klara jag inte mer, då gick jag hem och sjukanmälde mig även i morgon. Väl på väg hem så kräktes jag som bara den"

 

Manda som har bloggen "Mandas Crazy Thoughts" skriver "Vaccin suger. Armen gör ont så in i helvete, man har feber och kallsvettas, mår illa och spyr och som grädden på moset håller man på och svimma till och från."

 

Jennely som har bloggen "Nenny" skriver "Blev hemma ifrån jobbet idag då jag inte sovit många minuter inatt, kunde knappt stå på benen imorse för hela huvudet snurrade och jag började må väldigt illa. Allt pga värken i armen efter vaccinationen, har så sjukt ont att det finns inte.", "Inte sjutton trodde jag att man skulle få såhär ont efter en fjuttig liten vaccination, tidigare vaccinationer har jag aldrig ens känt av."

 

Blogginläggen finns här: http://www.andersnilsson.name/2009/1...ningar-av.html och här: http://www.andersnilsson.name/2009/1...ningar-av.html

Länk till kommentar
Share on other sites

Här finns också rolig läsning om skvalen och det där vaccinet: http://www.vaccinationsfaran.se/pdf/skvalen.pdf

 

Kopierat från den sidan:

 

"Immunspecialisten Robert Booy stationerad i Sydney förutspår att svininfluensan kan bli dödlig för

ungefär dubbelt så många barn det kommande året än den normala säsongsinfluensan skulle orsaka.

Booy uppskattar att 10-12 barn kan dö av H1N1 viruset (svininfluensan), i jämförelse med 5-6

barn /år av vanlig säsongsinfluensa i genomsnitt i Australien.

 

 

Färre än 100 barn dör varje år i USA av vanligt säsongsinfluensevirus. Använder vi oss av

Australiens beräkningar, skulle det med en grov uppskattning innebära att ytterligare 100 barn kan

dö av svininfluensan i förenta staterna det kommande året.

 

Om barnen blir den första gruppen i USA enligt Sebelius, så betyder detta att vi kommer att injecera

omkring 75 miljoner barn med snabbframställt vaccin innehållande en ny adjuvans, inklusive farligt

skvalen, för att motverka eventuellt 100 dödsfall."

Länk till kommentar
Share on other sites

Mer intressant läsning:

 

"Den nya influensan H1N1 har en genetisk sammansättning som inte setts förut. Viruset är en gåta för virologerna. Omfattande analyser tyder på att svininfluensaviruset består av spanska sjukan-virus från 1918, fågelvirus och två nya H3N2 virus-gener. Debatten om huruvida det kan vara ett genetiskt tillverkat virus fortsätter"

 

"Det här skriver Dr Russell Blaylock, professor i neurokirurgi och biologi och ansedd som en av USA:s främsta inom sitt område, i en artikel publicerad den 7 juli i år kallad “Är vaccinet farligare än svininfluensan?"

 

Dr Blaylock varnar inte bara för kvicksilvret i det nya vaccinet, vilket han menar kan leda till både autism och schizofreni för barnet om gravida får det. I en nyligen gjord intervju i Dr Bill Deagles utmärkta radioprogram The Nutrimedical Report ger han även en utförlig beskrivning av farorna med Skvalen, en adjuvant, det vill säga tilläggsbehandling i vaccin för att få snabbare effekt.

 

Skvalen är ett kolväte och antioxidant som finns i människans hjärna och nervsystem där den fyller viktiga funktioner. Om man däremot injicerar det så går immunförsvaret till attack. Problemet är att det angriper inte bara det Skvalen som injicerats, utan även allt det naturliga Skvalen som är så viktigt för vår hälsa.

 

Förutom Skvalen ska det nya vaccinet tydligen innehålla bland annat följande:

 

Polysorbat 80, något som innehåller etylenoxid vilket är giftig att inandas. Ämnet irriterar både huden och andningsapparaten och inandning kan göra att lungorna vätskefylls flera timmar senare.

Tiomersal, vilket innehåller kvicksilver, ett av jordens giftigaste ämnen.

Fosfater, bland annat dinatriumvätefosfat som sägs vara mycket giftigt för vattenrelaterade organismer och kunna orsaka högt blodtryck, sämre sköldkörtelfunktion, höjt blodsocker, myrkrypningar, sömnlöshet och muskelsmärta"

 

"Värt att notera under den hysteri som råder är att enligt WHO:s senaste mätningar så har cirka 1 700 personer i världen hittills dött av svininfluensan, medan den vanliga influensan sägs döda mellan 250 000 och 500 000 per år."

 

Ovanstående är kopierade dfrån den här sidan: http://www.sourze.se/Vad_du_inte_vis...n_10685766.asp

"En hypotes säger att svininfluensan föregås av inflammationer men genom att äta rätt mat och ta D-vitamin i förebyggande syfte kan vi hjälpa kroppen att hantera sjukdomar. Vaccinet å sin sida hinner inte testas färdigt, och har dessutom ingredienser som kan komma att motarbeta kroppen, uppger läkare.

Vaccinet mot A(H1N1) hinner inte testas fullt ut före användning, skrev Stig Bengmark i Dagens Medicin den 14 augusti. Stig Bengmark forskar kring faktorer som påverkar immunsystem och hälsa vid University of London."

 

"Björn Hammarskjöld, biokemist och barnläkare, skrev att vi bör äta rätt sorts mat för att hjälpa kroppen att hantera sjukdomar, i en artikel på internetsajten Newsmill den 31 augusti.

 

Han tittade på vaccinets innehållsförteckning och såg att vaccinet innehåller kvicksilver, (tiomersal) som är ett giftigt ämne som används som konserveringsmedel i vaccinet. Det som fick honom att reagera var dock att även skvalen (squalen på engelska; ett ämne som tas från hajleverolja) ingår. Skvalen är en så kallad adjuvant som förstärker vaccinets effekt genom att öka kroppens antikroppsproduktion mot vaccinet och därmed skydda bättre.

 

Skvalen är ett kolväte och antioxidant som finns i människans hjärna och nervsystem där den fyller viktiga funktioner. Skvalen som finns i bland annat oliver och hajlever anses även vara ett bra antioxidantionsmedel – om vi äter det.

 

 

Om vi däremot injicerar skvalen bildas antikroppar mot ämnet och, skriver Björn Hammarskjöld, ”Det innebär att vi får ett immunförsvar som vill förstöra skvalen som finns normalt i våra cellmembraner. Det kan vara skadligt om vi har antikroppar mot våra egna cellmembraner.”

 

Hammarskjöld avslutar sin artikel med att han nu förstår varför läkemedelsbolagen fått en friskrivning från alla eventuella biverkningar och skador orsakade av svininfluensans vaccin."

 

Ovanstående är kopierat från: http://www.epochtimes.se/articles/2009/09/08/17769.html

Länk till kommentar
Share on other sites

Vad sägs om att tillämpa källkritik på det du läser? Det mesta är desinformation. Jag hinner inte vederlägga allt du har skrivit, men jag kan börja med det uppenbara tills vidare.

 

Att det sedan finns både kvicksilver och skvalen i vaccinet är ju helt sjukt. Jag vägrar skjuta skvalen i mina ådror. Skvalen kan ge auto-immuna sjukdomar som diabetes typ 1 och ledgångsreumatism. Gulf-syndromet är under utredning och de misstänker skvalen som boven i dramat.

 

Trams.

 

"]Mängden kvicksilver i en dos vaccin, 2,5 mikrogram, ligger betydligt under vad man normalt får i sig via födan under en vecka, och långt under den nivå som anses säker för alla individer.

 

Läs gärna också Squalen, gulfkrigssyndrom och vaccin mot svininfluensa som beskriver avsaknad av korrelation mellan allvarliga biverkningar och squalen. Läkemedelsverket beskriver något mer noggrant hur det förhåller sig: Pandemrix – adjuvans (immunstimulerande komponenter).

 

 

Trams.

 

Har GlaxoSmithKline immunitet mot åtal om vaccination leder till dödsfall eller skador?

 

 

Det finns också bloggar som hävdar att förintelsen aldrig ägt rum. Då är det alltså sant? Man måste ha en metod för att verifiera eller falsifiera påståenden. Den metoden kallas vetenskap, varför blogginlägg går bort såvida de inte explicit sammanfattar vetenskaplig konsensus.

 

I exempelvis Kina har 300 000 personer vaccinerats och endast 150 personer har rapporterat biverkningar och då milda sådana (rådnad, trötthet etc).

 

 

Trams.

 

Det spelar ingen roll vem han är såvida han inte har belägg för sina påståenden, vilket han saknar.

 

 

(Använd gärna quote-taggen när du citerar förresten. Det blir lättare att skilja citat från din text.)

Länk till kommentar
Share on other sites

Trams? Nej, snarare girighet: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3235681.svd

 

Lägg sedan till att svininfluensan har en låg dödlighet, 0.4% enligt beräkningar http://nyhetskanalen.se/1.993669/2009/05/12/svininfluensan_har_lag_dodlighet

 

Den är ju inte värre än en vanlig influensa, läs http://www.dn.se/nyheter/sverige/danmark-ser-svininfluensan-som-en-vanlig-influensa-1.926317 och http://sydsvenskan.se/sverige/article546951/Den-var-inte-varre-an-en-vanlig-influensa.html

 

Det är helt sinnessjukt att vaccinera hela befolkningen med något som inte är testat fullt ut, som innehåller kvicksilver och skvalen, och som dessutom inte ger det livslånga skyddet som man får om man insjuknar och tillfrisknar "på normalt sätt".

 

Desinformation? Kolla på det enorma pådraget från medierna och hysterin om svininfluensan... som inte ens är farligare än en vanlig influensa. DÄR har du den verkliga desinformationen. Och den grundar sig på girighet.

 

Sök på YouTube efter "60 minutes - SWINE FLU VACCINE WARNING - Part I" och se hur dagens pandemi liknar den som bröt ut i USA 1976. 300 döda av vaccinet, 1 död av influensan, 4000 begärda skadestånd för vaccinationsskador, avbruten massvaccinering - stor skam för läkemedelsindustrin och de som spred skräckpropagandan om "influensan 1918" med mera.

Länk till kommentar
Share on other sites

 

Girighet kan inte ersätta alla de faktafel du just presenterat. Jag vederlade flertalet av dina argument, de kommer inte tillbaka bara för att företaget som tillverkar vaccin tjänar pengar.

 

Lägg sedan till att svininfluensan har en låg dödlighet, 0.4% enligt beräkningar http://nyhetskanalen.se/1.993669/2009/05/12/svininfluensan_har_lag_dodlighet

 

Varför citerar du en nyhetsartikel från maj och tolkar det som det gäller nu? Kan du inte ta fram en mer aktuell siffra? För som du vet sprids viruset pandemiskt, vilket innebär extrem tillväxt under kort tidsperiod. Det är således inte relevant vad dödligheten var för ett halvår sedan när vi i Sverige hade första dödsfallet i augusti. Man mäter inte dödligheten i polio genom att titta på siffrorna några år innan den bröt ut.

 

 

Hur var det nu med källkritiken? Ditt argument för att det inte är värre än vanlig influensa är att det finns personer som tycker att det är så.

 

Enligt kliniska studier är bilden dock något annat:

 

WHO[/url]"]Participants who have managed such cases agreed that the clinical picture in severe cases is strikingly different from the disease pattern seen during epidemics of seasonal influenza.

 

Det är helt sinnessjukt att vaccinera hela befolkningen med något som inte är testat fullt ut, som innehåller kvicksilver och skvalen, och som dessutom inte ger det livslånga skyddet som man får om man insjuknar och tillfrisknar "på normalt sätt".

 

Det är testat på 12 000 personer utan allvarliga biverkningar. 300 000 kineser har redan tagit vaccinet helt utan allvarliga biverkningar. Det är alltså för lite, menar du? Var går gränsen enligt dig?

 

Läste du ens det jag skrev angående kvicksilver och squalen? Halterna är så låga och squalen har inte de biverkningar som du fullständigt grundlöst hävdar. Det du påstår har jag redan vederlagt och det tjänar ingenting till att dra upp det igen.

 

Vidare får du samma sorts immunitet genom vaccinet som du annars får av sjukdomen. Men du slipper vara sjuk. Och eventuellt dö.

 

Desinformation? Kolla på det enorma pådraget från medierna och hysterin om svininfluensan... som inte ens är farligare än en vanlig influensa. DÄR har du den verkliga desinformationen. Och den grundar sig på girighet.

 

Att det existerar en mediehysteri gör inte dina påståenden mer korrekta. Vidare har du inga belägg för att den grundar sig på girighet, utan det är ett antagande ur det blå.

 

Sök på YouTube efter "60 minutes - SWINE FLU VACCINE WARNING - Part I" och se hur dagens pandemi liknar den som bröt ut i USA 1976. 300 döda av vaccinet, 1 död av influensan, 4000 begärda skadestånd för vaccinationsskador, avbruten massvaccinering - stor skam för läkemedelsindustrin och de som spred skräckpropagandan om "influensan 1918" med mera.

 

Och? Det var 1976 och vetenskaplig metodologi syftar till att avancera framåt i sitt kunskapssökande. Det hinner hända en hel del på 30 år. När du ska köpa en Volvo, bedömer du säkerheten på dagens årsmodell genom att titta på en Volvo Amazon?

Länk till kommentar
Share on other sites

Vårdguiden[/url]"]Risken att drabbas av allvarlig eller till och med livshotande sjukdom på grund av influensan är betydligt större än riskerna med att vaccinera sig. Risken att drabbas av svåra biverkningar av vaccinet beräknas till en på miljonen.

 

Det är alltså betydligt bättre att vaccinera sig, än att inte göra det.

Länk till kommentar
Share on other sites

Varför citerar du en nyhetsartikel från maj och tolkar det som det gäller nu? Kan du inte ta fram en mer aktuell siffra? Det är således inte relevant vad dödligheten var för ett halvår sedan när vi i Sverige hade första dödsfallet i augusti

 

Eh, hur menar du nu? Om 0,4% i snitt dör av sjukdomen så spelar det väl ingen roll om det är uppmätt i maj eller i augusti?

 

 

 

Ditt argument för att det inte är värre än vanlig influensa är att det finns personer som tycker att det är så.

 

Och för att Sverige och Norge är de enda länderna i Norden som "tycker" att svininfluensan är så farlig att man ska massvaccinera sin befolkning. Har inte Finland och Danmark experter? Eller kanske Tyskland? Och om de nu har experter, varför kommer de fram till helt andra slutsatser?

 

Ingen av ovanstående länder tänker massvaccinera sin befolkning (om du inte visste det).

 

 

Det är testat på...

 

Nej, skvalen är inte utrett och undersökt.

 

Läste du ens det jag skrev angående kvicksilver och squalen? Halterna är så låga...

 

Det är inte samma sak att injuicera kvicksilver som att äta kvicksilver som finns i t.ex. livsmedel. Ät ett ägg och se hur sjuk du blir. Injicera sedan några milliliter steriliserat rått ägg och se hur du mår (tips: du mår inte särskilt bra av det).

 

Bara för att man kan äta något betyder det inte att man kan injicera det och jämföra det med att äta samma sak.

 

Vidare får du samma sorts immunitet genom vaccinet som du annars får av sjukdomen.

 

Helt fel, det får du inte. Du får en mycket smalare immunitet och du måste ta vaccinet om och om igen. Får du sjukdomen "naturligt" så får du ett livslångt skydd.

 

Och? Det var 1976 och vetenskaplig metodologi syftar till att avancera framåt i sitt kunskapssökande.

 

Ungefär som man gör idag. Man har testat Gardasil på 1200 flickor innan det blev godkänt (inte särskilt många). Det är en hel del flickor som dör av vaccinet, om jag inte minns fel så är det 48 som har dött av vaccinet sedan 2006. Det känns som ett medicinskt experiment med billiga testpersoner, de betalar till och med för att vara med i testet. Hur kan man då misslyckas att gå med vinst?

 

Det finns ett intressant program på SVT om svininfluensan också, i programmet "Debatt". Det går att se på via svt.se, men jag minns inte vilket datum det var de diskuterade svininfluensan.

Länk till kommentar
Share on other sites

Och på tal om experter (jag kopierade nedanstående från ett annat forum):

 

Från nyhetsbrev från Ulf Brånell (http://www.klokast.se/siem/Maginfo.html)

 

"Det är för riskfyllt att ge soldaterna Pandemrix som tillverkas av Glakosmithkline. Läkarna har varnat kraftigt för att ingen vet vilka biverkningar som t.ex. kvicksilver (thiomersal) och adjuvanten squalene kan ge. Eftersom biverkningarna kan var så starka är det helt orimligt att utsätta soldaterna för de risker som en injektion med Pandemrix skulle innebära. (1) Därför har den tyska armén Bundeswehr beslutat att köpa in vaccin utan squalene och kvicksilver. Beslutet är ett slag i ansiktet för den tyska motsvarigheten till Socialstyrelsen. Arméns rådgivare och läkare har helt enkelt varit klokare. (2)"

 

http://squalene-effekten.blogspot.com/

 

En av skandalerna - om det nu alls ska vaccineras - är att någon beslutat köpa in vaccin med kvicksilver trots att kvicksilver nu är förbjudet med vissa undantag och att man fått bort (alla/nästan alla; ej helt säker) vacciner som innehåller kvicksilver.

Länk till kommentar
Share on other sites

Jag är personligen ingen expert på varken vaccinering eller influensor, men vad jag inte litar på är dina utlåtande Kent. Att viss del av vaccinering handlar om girighet kan vara mycket möjligt, det är en ofta motiverande faktor, men inget som bör spekuleras kring vid en så viktig fråga som pandemier. Ett utbrott av H1N1 (samma som svininfluensan) skedde 1918, som du har nämnt Kent, den pandemin kallades Spanska sjukan och tog kål på 50-100 miljoner för att vi inte hade tillgång till vaccinering. H1N1 har sedan brutit ut i mindre fall där det inte har varit lika dödligt, så jag vill inte gorma om en ny Spanska sjukan. Men kasta inte skit på vetenskapsmännen genom att stämpla dem som giriga, vi bör vara skeptiska, men jag litar hellre på fakta och historiska observationer än bloggare när det handlar om pandemier och liknande.

 

WHO rapporterade den 11 oktober att 4735 personer har dött av denna typ av H1N1, vilket inte är många jämfört med de ca 400 000 labb-konfirmerade fall av influensan, men det är en klar ökning. Jag tänker inte springa och vaccinera mig det första jag gör, men jag tänker inte döma ut all form av vaccinering som "MAD SCIENTIST MUMBO JUMBO!!!!11".

 

Läs om Spanska sjukan på Wikipedia, vilka i sin tur länkar till oberoende vetenskapliga studier.

Länk till kommentar
Share on other sites

WHO rapporterade den 11 oktober att 4735 personer har dött av denna typ av H1N1, vilket inte är många jämfört med de ca 400 000 labb-konfirmerade fall av influensan, men det är en klar ökning.

 

Det är många som dör av influensan varje år, men något tal om massvaccinering har det inte varit.

 

Och återigen, varför är det bara ett fåtal länder som vill vaccinera hela befolkningen, om det nu skulle vvara så farligt? Nej, jag litar inte på hysterin för fem öre.

 

Skyddsgraden är ungefär 70% för det där vaccinet, ungefär 2/3. Så även OM man går och vaccinerar sig så är det 1/3 chans att man får svininfluensan. Nej, ge mig hellre svininfluensan på en gång.

Länk till kommentar
Share on other sites

Oekj Upsala BildTeknik

Jag orkar verkligen inte läsa dina inlägg bara den första raden fick mig att förstå vad du är för någon. Du är en självisk typ som bara tänker på dina egna behov och har ett tunnelseende som överskrider en Scwezisk bankman.

Du verkar inte veta varför man vaccineras över huvud taget. Svaret på denna fråga är att man ska försöka förhindra en FÖRVÄRRING jag du hörde mig, en förvärring på den pandemi som idag redan finn. Denna influensa är unik och de flesta människors imunförsvar har inte haft någon kontakt med något liknande. Särskilt unga människor. Vet du vad konsekvenserna blir om 20-25% av Sveriges befolkning (och inte bara Sveriges för den delen) blir sängliggande samtidigt? Jo det kan jag förklara för dig min vän det kommer i så fall råda kaos rent ut sagt, annarki kanske bryter ut? Vem vet? Och nej detta är INGEN överdrift. Detta är ett faktum och det är därför man vill vaccinera alla så fort som möjligt. Och det handlar INTE om risken att dö vilket du poängterar så drammatiserat. Det handlar om att förihindra en pandemi. Jag arbetar själv på ett sjukhus och har fått detta förklarat av mig av högt uppsatta läkare och inte nog med det så är jag en bildad gosse som läst min Biologiläxa. Det vore ytterst själviskt av dig att neka sprutan. Så ta sprutjäveln och gör samhället en tjänst.

 

/Anton

Länk till kommentar
Share on other sites

Jag orkar verkligen inte läsa dina inlägg bara den första raden fick mig att förstå vad du är för någon. Du är en självisk typ...

 

Öh, så långt från sanningen som man bara kan komma. Om jag bara tänkte på mig själv så hade jag ju bara skitit i att ta sprutan och sedan varit nöjd och belåten.

 

Skälet till att jag överhuvudtaget skapade den här tråden var att jag kanske kunde få upp ögonen på några fler, så att de kan ta ett eget beslut om huruvida de ska vaccinera sig eller inte. Hade jag bara varit självisk och tänkt på mig själv hade den här tråden aldrig existerat.

 

Det är inte alls så självklart att man ska vaccinera sig som hysterin vill få folk att tro. Om du skiter totalt i mina åsikter, OK, men ställ dig följande frågor:

 

Varför harr Finlands experter beslutat att inte massvaccinera befolkningen?

Varför har Danmarks experter beslutat att inte massvaccinera befolkningen?

Varför vägrar Tyskland vaccinera sina soldater med vaccin som innehåller kvicksilver och skvalen?

Har ingen av ovanstående länder och deras expertis något alls att säga till om, jämfört med Sveriges experter?

 

Allt är inte svart och vitt, särskilt inte "vitt" som i att det är självklart att vaccinera sig med det vaccin som finns ute nu.

 

Så ta sprutjäveln och gör samhället en tjänst.

 

Det finns inte en chans i h-vete att jag tänker skjuta i mig kvicksilver och skvalen bara för att göra samhället en tjänst!

 

Följ länkarna och läs själv, ta inte något jag skriver som självklart. Men ta inte heller hysterin och vaccinet som en självklarhet.

 

Om skälet till massvaccineringen är "spara pengar för staten" istället för "undvik den farliga sjukdomen", så tänker jag absolut aldrig i livet vaccinera mig. Inte ens om vaccinet skulle vara fritt från både skvalen och kvicksilver. Det är bättre att låta kroppen hantera det än att pumpa i sig jox helt i onödan, när sjukdomen man undviker inte ens är särskilt farlig.

 

Jag arbetar på mitt egna företag, och det kommer inte att drabba någon annan än mig själv om jag blir sjukskriven. Ingen behöver betala min sjuklön, det gör jag själv.

Länk till kommentar
Share on other sites

Vad jag tror Uppsala Bildteknik menar är att vaccinet inte är ordentligt testat, så din uppmaning ta sprutjäveln och gör samhället en tjänst är lite väl drastiskt kanske. Men som sagt, syftet med vaccinering är inte att DU (Kent) personligen dör ifall du inte vaccinerar dig. Uppmaningen till vaccinering är för att förhindra att viruset muterar, då man inte känner till viruset och dess effekter fullt ut.

Kvicksilvret i Thiomersal är Etylkvicksilver (http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylmercury) och är inte alls lika giftigt som vanligt kvicksilver, det är definitivt inte bra och man undviker ju helst detta då exponering i stora mängder knappast är hälsosamt. Anti-vaccinationsfolket känns lite som samma tomtar som snackade om sambandet mellan autism och Thiomersal vilket flertalet oberoende forskare visat att det inte existerar något samband.

Länk till kommentar
Share on other sites

Eh, hur menar du nu? Om 0,4% i snitt dör av sjukdomen så spelar det väl ingen roll om det är uppmätt i maj eller i augusti?

 

Det spelar roll eftersom den empiriska datan än så länge är tveksam och utvecklas varefter som fler fall upptäcks. Dessutom kan det uppstå mutationer i "färd" till andra kontinenter. Viruset har dessutom en större potential att döda fler människor.

 

Och för att Sverige och Norge är de enda länderna i Norden som "tycker" att svininfluensan är så farlig att man ska massvaccinera sin befolkning. Har inte Finland och Danmark experter? Eller kanske Tyskland? Och om de nu har experter, varför kommer de fram till helt andra slutsatser?

 

Ingen av ovanstående länder tänker massvaccinera sin befolkning (om du inte visste det).

 

Finland har redan inlett vaccination.

 

Men jag känner inte till deras bedömningar och vad de grundar sig på. Vet du?

 

Nej, skvalen är inte utrett och undersökt.

 

Varför läser du inte det jag skriver? Här är en av många studier som undersökt och utrett squalen, som du kunde hitta redan i mitt första inlägg:

 

Antibodies to squalene in US Navy Persian Gulf War veterans with chronic multisymptom illness av Phillips et al.

 

Nu har jag vederlagt ditt argument för andra gången. Squalen har dessutom använts under flera år i säsongsbaserade influensavaccin och tiomersal har använts i 60 år. Faktum är att om squalen inte funnits, skulle risken att dö vara större eftersom vaccinet lättare skulle kunna bli kontaminerat.

 

Det är inte samma sak att injuicera kvicksilver som att äta kvicksilver som finns i t.ex. livsmedel. Ät ett ägg och se hur sjuk du blir. Injicera sedan några milliliter steriliserat rått ägg och se hur du mår (tips: du mår inte särskilt bra av det).

 

Kvicksilver i fisk är bra mycket farligare än de tusendels gram som finns i squalen, som är ett etylkvicksilver, som dessutom används så tidigt i processen att det i princip kvalificeras som icke-existerande. Koncentration och dos är betydligt mer relevant. Du kan nämligen dö av vatten också.

 

Här kan du exempelvis läsa FDA:s granskning av squalen (som du precis påstod över huvud taget inte existerade) i mjältbrandsvaccin.

 

Men du får gärna visa på positiv evidens som stöder ditt påstående.

 

Helt fel, det får du inte. Du får en mycket smalare immunitet och du måste ta vaccinet om och om igen. Får du sjukdomen "naturligt" så får du ett livslångt skydd.

 

Det finns ingen skillnad mellan att ta vaccin och att bli utsatt för sjukdomen. Tvärtom får du en försvagad patogen som kroppen lättare kan hantera utan risk för sjukdom och därmed utveckla immunförsvarets antikroppar för att angripa det i framtiden. Beroende på vaccin kan man behöva en påfyllnadsvaccinering senare i livet, men det gäller såvitt jag vet inte mot svininfluensan. Du får gärna visa på källor som styrker ditt påstående (och då menar jag inte någon obskyr bloggpost). Dessutom räcker inte alltid kroppens naturliga skydd.

 

En smalare immunitet? Vad är det?

 

Ungefär som man gör idag. Man har testat Gardasil på 1200 flickor innan det blev godkänt (inte särskilt många). Det är en hel del flickor som dör av vaccinet, om jag inte minns fel så är det 48 som har dött av vaccinet sedan 2006. Det känns som ett medicinskt experiment med billiga testpersoner, de betalar till och med för att vara med i testet. Hur kan man då misslyckas att gå med vinst?

 

Så vaccin mot svininfluensan är riskabelt eftersom det finns ett annat vaccin som är farligt? Är fordon farliga för att en Ford Escort är det? Det är logiskt felslut (kategorifel) eftersom du inte kan ta en del D av helheten H, och säga att D är dåligt och därefter dra slutsatsen att H också är dåligt.

 

Annat bra:

 

Länk till kommentar
Share on other sites

Enligt Annika Linde, statsepidemiolog vid Smittskyddsinstitutet, så är det 50-60 personer som kan väntas avlida i svininfluensa i Sverige, om man inte klarar av att vaccinera. Siffran bygger på fall i andra länder och Annika Linde påpekar att man i dessa fall inte haft tillgång till vaccin och intensivvård. läs själv på http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3446099.svd

 

Alltså 50-60 svenskar kommer att dö om man inte massvaccinerar sig... Är det sant?

420 svenskar dog i trafiken förra året.

1 000 – 2 000 svenskar dör årligen i vanlig influensa.

 

Hur kan någon anse att den här influensan är så farlig att den här hysterin och massvaccineringen är berättigad? Kostnad: 1, 2 miljarder kronor, för att rädda 50-60 liv.

 

Jag tycker inte att det låter som en bra investering.

Länk till kommentar
Share on other sites

Förresten har inte Kent skrivit sina inlägg själv...

 

Det har det visst. Det är jag som har postat det i tre olika forum. Om du tittar på klockslagen så är de rätt tätt postade.

 

Men det mesta i de tre inläggen är kopierade från andra sidor på nätet, något jag poängterar och länkar till för att visa var texterna kommer från.

Länk till kommentar
Share on other sites

Det har det visst. Det är jag som har postat det i tre olika forum. Om du tittar på klockslagen så är de rätt tätt postade.

 

Men det mesta i de tre inläggen är kopierade från andra sidor på nätet, något jag poängterar och länkar till för att visa var texterna kommer från.

 

Då tar jag tillbaka mitt påstående.

 

Frågan kvarstår dock: Varför sprider du sådant pseudovetenskapligt bottenskrap vidare?

Länk till kommentar
Share on other sites

Men jag känner inte till deras bedömningar och vad de grundar sig på. Vet du?

 

Japp:

 

"I detta nu påminner sjukdomsbilden för influensa A (H1N1) till sin allvarlighetsgrad om en säsonginfluensa. I Finland har också konstaterats så många sjukdomsfall att spridningen av sjukdomen inte mera kan stoppas genom åtgärder som riktas till enskilda individer. I sjukdomens lindringsfas är det inte mera nödvändigt och inte heller möjligt att på befolkningen tillämpa begränsningsåtgärder i enlighet med lagen om smittsamma sjukdomar. "

 

De tycker helt enkelt att svininfluensan inte är farligare än en vanlig influensa (det tycker inte danskarna heller). Du kan läsa om det här: http://www.stm.fi/sv/pressmeddelanden/pressmeddelande/view/1421303#sv

 

Varför läser du inte det jag skriver?

 

Det är för mycket att läsa allt. Det finns information från båda hållen, sedan är det upp till var och en att bedöma vad man litar mest på. Jag litar mest på att det är hälsosammare att inte skjuta i sig kvicksilver och skvalen, än chansar "bara för att testa".

 

Sjukdomen är ju inte ens särskilt farlig, och då tycker jag att det är bättre att låta bli att vaccinera sig i onödan.

 

Men du får gärna visa på positiv evidens som stöder ditt påstående... Det finns ingen skillnad mellan att ta vaccin och att bli utsatt för sjukdomen....En smalare immunitet? Vad är det?

 

Kolla in programmet i SVT "Debatt" tror jag att det hette. Jag minns som sagt inte vilket datum det var, men de diskuterade svininfluensan.

 

Där var det någon som förklarade att vaccinet ger skydd "mot ett smalare spektrum" av yaddayadda... minns inte ordagrant. Men den ger inte ett lika bra skydd som en en naturlig immunitet, och den räcker inte lika länge.

 

Där finns folk från båda lägren, så det är ingen ensidig debatt (då hade de inte fått debattera så mycket och programmet hade varit trist), så den kan jag gott rekommendera.

 

Så vaccin mot svininfluensan är riskabelt eftersom det finns ett annat vaccin som är farligt?

 

Nej, det var mest för att visa att de är lika cyniska idag som de var för 30 år sedan. De låter gärna befolkningen testa t.ex. Gardasil, varför skulle de inte det? Det är billigare än att betala folk för att testa dem.

Länk till kommentar
Share on other sites

Hur kan någon anse att den här influensan är så farlig att den här hysterin och massvaccineringen är berättigad? Kostnad: 1, 2 miljarder kronor, för att rädda 50-60 liv.

 

Om en person dör i trafiken är det en för mycket. Det är ett misslyckande. Samma sak gäller om en person dör i svininfluensan. Kan man förhindra ska man förhindra, och vaccinering är att förhindra så gott man kan.

Länk till kommentar
Share on other sites

Om en person dör i trafiken är det en för mycket. Det är ett misslyckande. Samma sak gäller om en person dör i svininfluensan. Kan man förhindra ska man förhindra, och vaccinering är att förhindra så gott man kan.

 

Det kan jag hålla med om. Men om man satsade de pengarna på något annat så kunde man kanske rädda fler liv. Jag menar 50 pers på ett år är ju inte särskilt många, om man ser på hur många som dör av annat.

 

Det sätter hysterin om den här influensan i ett helt annat ljus tycker jag. Särskilt om man jämför med hur många som dör i den vanliga influensan.

Länk till kommentar
Share on other sites

Har Finland och Tyskland och Danmark också tagit sina beslut grundade på "bottenskrap"?

Jag tror inte det.

 

Varför ser du inte hela bilden? Har du svalt betet om svininfluensan med hull och hår?

 

Du kom med påståendet att det inte fanns några studier eller undersökningar alls om squalen. Jag visade på två stycken. Således kvarstår min fråga.

 

Jag går efter empiri, rationalitet och evidens. Då du uteslutande presenterat en veritabel avsaknad av detta finns det därför ingen mening att ta dina påståenden på allvar. Problemet är att du tror saker utan att ha belägg för dem. Jag föreslår att du lägger fram evidens om du vill ha en rationell diskussion.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.


×
×
  • Skapa nytt...