Jump to content

hampusforev

Members
 • Posts

  407
 • Joined

 • Days Won

  1

hampusforev last won the day on October 8 2009

hampusforev had the most liked content!

Personlig information

 • City
  chinatown
 • Job/title
  pseudopoet
 • Name
  Hampus Byström

Filmskapande

 • Influences
  alldeles för många för att ha en fritid
 • Gear
  5d Mark 2
 • Interests
  filosofi, konst, musik, samlag, poesi

hampusforev's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

14

Reputation

 1. Jag tyckte showreelen var rätt gay... Men angående din fråga, nej Azerbadjan har ingen diplomatisk immunitet mot copyright. Eftersom han inte har någon reklam under videon så antar jag att han inte tjänar några pengar, vilket gör att han antagligen har "Fair use"-lagen (googla om du vill veta mera) på sin sida.
 2. American Cinematographers Manual är alla fotografers bibel, men jag har inte själv läst den så jag vet inte. Men jag tror den fungerar som en uppslagsbok.
 3. Intressant flum om ljussättning från dagens toppfotografer: http://www.youtube.com/watch?v=6snm0mHkfSE Generellt finns mycket visuell hjälp på youtube:
 4. http://www.red235.com/ Vart man kan hyra vetefan, dyrt hur du än gör tror jag... Inte många som skjuter anamorfiskt
 5. Det där kan jag inte riktigt acceptera, vilken är den största barriären för människor av muslimsk tro och människor av kristen tro? Religion, religion fungerar som en separerare av människor snarare än enare. Ett sätt att se folk som representanter av en felaktig tro snarare än människor. Diskussionen om Gud finns borde inte exploateras av en institution, jag vet inte hur någon har kommit till den slutsatsen.
 6. Coppolas nya kan ju vara kul att se, och ja, även om jag inte är ett Park Chan-Wook så är han alltid intressant. Soderbergh gör ju ett experiment med en porrstjärna som huvudroll, vilket kan vara... intressant.
 7. Ja 37 min är ju lite obekvämt... Men kolla in http://www.withoutabox.com så kan du söka på en hel massa festivaler.
 8. Mark II är inte ens i närheten av 35mm-film, men jag har en själv och är väldigt nöjd med bildkvalitén. Det enda problemet är att jag inte kunde sköta kameran när jag regisserade och de andra i crewet inte kände till kameran - vilket är ett vanligt problem, den tar lite tid att lära sig för att få ut bäst material. 30p är svinjobbigt, det tar OTROLIGT lång tid att konvertera för bra resultat. Som tur är släpper Canon en uppdatering vid januari 2010. (http://www.fxguide.com/qt/1661/new-5dmii-1d-news-from-canon) Kolla lite på vimeo så får du se exempel på 5D.
 9. Vi filmade på en bar/restaurang och det är förvånansvärt många som bara tycker att det är kul. Börja med att förklara din situation, hur lång tid ni behöver och vad ni tänkt göra. Börja inte tala pengar om inte de själva gör det, vi hade flera barer som skulle vara perfekta så vi hade ju lite att välja mellan. Om du är trevlig och ger konkreta svar när ni tänker vara klara och att ni inte har några stora kranar och räls osv. så borde det inte vara några svårigheter.
 10. Brukar dom? Låter konstigt, jag har ingen insikt i hur de svenska manusförfattarna gör, men det verkar ju totalt crazy. De mest effektiva sättet, enligt mig, är ju att tänka upp de visuella först, och sedan lägga ner mer eller mindre tid på dialogen beroende av hur intresserad man är av ord. Hur som helst, malmsten, tror du att du skulle orka ta dig till Morjärv en bit norr om Luleå? Du skulle givetvis få ersättning för resan. Jag skrev just klart ett manus till en film som skall spelas in däruppe, förhoppningsvis i mars-maj 2010. Haha langa pm om du vill hänga på...
 11. Jag fattar inte riktigt din poäng, du har väl tillräckligt med verklighet i vardagen? Självklart ska det finnas en viss mån av igenkännande, men total minutiöst realism är ju knappast underhållande. Som Hitchcock sa "vad är film om inte livet med de tråkiga delarna bortklippta" eller något liknande.
 12. Ja du kommer inte få bra kvalite, det är en SD-kamera. Men å andra sidan använde filmen "En studie i mänsklig förnedring" en mobilkamera. Om ni använder kamerans positiva fördelar, dvs. lättanvänd, liten och rörlig så kan ni säkert göra en bra film. Den kommer aldrig att se ut som "proffsfilmer" med den där kameran, men skit i det, proffsen vet knappt vad dom håller på med i 90% av fallen.
 13. Det är ingen idé att diskutera detta, du upprepar bara samma saker. Vaccinering har inte med DIG att göra, det är ett samhällsansvar för att hindra virusets vidarespridning och mutation. DU kanske klarar mutationer och viruset i både andra och tredje vågen, men en tillräckligt stor del av befolkningen gör inte det, och om du inte vaccinerar dig kanske viruset förvärras. Om endast 60 % vaccinerar sig så är det ju ingen fara med mutationer och förvärring av H1N1, så du får göra som du vill, men det är lite småsjälviskt enligt mig. Återigen, enligt WHO http://www.who.int/csr/disease/swineflu/notes/pandemic_influenza_vaccines_20090924/en/index.html tänker Japan, Kina, USA, Australien och många länder i Europa massvaccinera.
 14. Och jag upprepar igen vad andra har sagt, vaccineringen sker inte för att "chansa", det har genomgått otroligt precisa och utförliga studier kring detta vaccin. Det finns en viss risk, men den är inte stor nog att utesluta vaccinet helt och hållet. Pandemin är inte farlig vid det här slaget, men som Professorn i Paces hd.se-länk påpekar, pandemier kommer i vågor, och kan vara mycket värre i den andra eller tredje vågen. Vaccinering sker för att undvika att ett virus vi inte känner till muterar och blir mer virulent. Ditt påstående om de låga dödsantalet håller inte i denna kontext, du kan inget om pandemier vilket du visar prov på om och om igen. Jag har inte hört om ditt upprepande snack om att de flesta länderna i världen inte vill massvaccinera, enligt WHO jobbar både de och USA med att massvaccinera så många som möjligt; gravida och folk med nedsatt immunförsvar till att börja med. Jag skulle gissa på att anledningen till att en hel del länder inte massvaccinerar är för att de ej har råd.
 15. Att skriva bra dialog är en konst, men det är oftast väldigt olika personligen hur man går till väga. Jag skulle föreslå att du arbetar upp sceninnehåll, karaktärer och dramaturgi innan du tar itu med dialogen på riktigt. Om du vill ha bra dialog, vilket det inte finns någon annan anledning än lathet att du inte skulle vilja ha, så kräver det hårt arbete. Kolla på varje scen, vad vill de olika karaktärerna? Vad är deras mål? Skriv det första som kommer till att börja med, sedan fokuserar du på att ge de olika karaktärerna annorlunda röster, annars blir det lätt ointressant, om inte poängen med scenen är att visa på karaktärers likhet. Läs dialogen högt för dig själv eller ännu bättre, spela in, och släta ut krångliga ord eller sådant som inte passar in, om det inte är meningen att ordet ska sticka ut. Googla "How to write good dialogue" eller "writing dialogue" och du kommer finna massor av resurser!
×
×
 • Create New...