Jump to content

Najka

Members
 • Content Count

  381
 • Joined

 • Days Won

  2

Najka last won the day on March 5 2012

Najka had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

Personlig information

 • City
  Älmhult
 • Job/title
  arbetar
 • Name
  Jesper Jönsson

Filmskapande

 • Influences
  nope
 • Interests
  skriva manus, filma, regissera, agera och redigera
 1. Jag gillade idéen starkt. Hur går det med produktionen?
 2. Du bör finkamma det här manuset och se över de självklara bristerna; namnen blandas ihop och fel karaktär får en replik. Detta är så klart inte menat och alla vi som skriver manus har varit med om det. Ett simpelt manus som kan bli så mycket mer intressant i rätt filmskapares händer. Därför gillade jag manuset. Eller jag gillade filmen jag såg framför mig när jag läste. Och kan man se en intressant film framför sig är det värt att jobba vidare på, tycker jag. Kanske inte så konstruktiv feedback men att skriva ner i detalj vad som behöver ändras och bättras är inte min grej :)
 3. Jag gillade det! Fick en obehaglig känsla av att den här mannen kliver in i deras liv och rotar. Förstår nog vad du är ute efter här och för mig lyckades du förmedla känslan. Det märks att du vill skriva på ditt sätt och jag tycker du ska göra; samtidigt som du läser lite om struktur och termer. Jag kan självklart ha misstolkat manuset, men för mig kändes det som en kortfilm Lucas Moodyson skulle kunna göra. Svensk diskbänks-realism med thriller inslag. Med rätt cast hade det blivit en liten trevlig rulle.
 4. Vet du. Den här filmen har blivit en av alla i hyllan på potentiella filmer som kan göras en vacker dag. Jag har dock lagt till en scen, men vet inte om det var det rätta hållet att gå. Filmen kan gå på så många olika vis och innan jag bestämmer åt vilket, måste jag veta vilken sorts stil jag ska ha i filmen. Detta kommer vara avgörande, eftersom jag kommer utgå från det. Vad jag menar är att om jag ska göra en melankolisk/cool/läskig film? Jag måste bestämma mig för det innan jag fortsätter skriva. Vad som hade hjälpt(och har hjälpt mig tidigare) är om jag hade haft en viss låt som passat pe
 5. Jag bor i Älmhult som ligger några mil ifrån Kristianstad. Ska göra film i sommar och behöver all hjälp jag kan få. Skriv om du vill hjälpa till! Jeppz85@gmail.com
 6. I see! Vågat och beundransvärt. Själv vågar jag nog inte göra en film utan manus, även om den bara ska vara en minut.
 7. Uppenbarligen är filmen INTE 59 minuter lång. Tycker också det vart lite konstigt att man skulle skriva i hela minuter när filmen HÖGST fick vara en minut? Menmen, good luck to you StenR! :) Hur tyckte du det var att göra en så pass kort film? Själv skrev jag ett manus på en sida och tänkte naivt: En sida-en minut....slutade med att jag fick klippa bort de tre första delarna av filmen och hoppa rakt in i "klimaxet"(om man nu kan kalla det så)
 8. Mitt bidrag heter Han och Jag: SM i Minutfilm | Sveriges Kortfilmfestival 2012 Vad heter din film StenR?
 9. Har skickat in min film nu snart kommer den förhoppningsvis ligga på hemsidan och FÖRHOPPNINGSVIS vara med och tävla.
 10. Det är konstigt att du svarar som du gör, för jag har tänkt på exakt de saker du skriver om. Till alla dina ja/nej frågor är svaret; Ja. Fortsättningen på filmen har jag en massa alternativ på. Faktiskt många liknande av de du skrev. Det jag egentligen bara ville veta med detta är om det är något att fortsätta skriva på. Nu vet jag. Tack så mycket Mr A! Både för din bekräftelse och din feedback :-)
 11. Du har inspirerat mig! Skrev ihop ett manus nu som vi ska filma på lördag. Blir filmen som jag hoppas har den nog bra chans att gå med. Wish me luck! :)
 12. Länge har jag velat skriva en film om just: Troll. Naturväsen är något som alltid har intresserat mig och nu har jag tagit tummen ur röven till och göra en film om Troll. En film om troll som JAG skulle vilja se den. Så! Jag har skrivit några scener och planerar självklart att skriva en hel film. Men nu har jag fastnat och behöver er hjälp. Dessutom vet jag inte om manuset är värdelöst eller något som är värt att skriva vidare på. Om ni har några idéer om vad som kan hända härnäst, tveka inte. Kortfattat: Filmen handlar om två bröder som är ute på jakt. De sitter på varsitt pass och håller
 13. Hejsan Jag gillar verkligen din musik! Just nu sitter jag och skriver på en film som jag planerat att göra till hösten och din musikstil hade passat perfekt. Det är en monsterfilm som utspelar sig i skogen. Kan låta som ett jävligt billigt koncept, men filmen handlar så mycket mer än just det. Egentligen är det en film med mycket hjärta då det är en broders kärlek som driver huvudkaraktären till och handla. Om du inte redan räknat ut det är just "monstret" det stora hindret. Filmen titel är Troll och om du vill läsa, skriv gärna till mig på: Jeppz85@gmail.com Mvh Jesper J.
 14. Här är första utkastet av filmen jag planerar att göra. Läs och säg vad ni tycker. Handlar om två människor som sitter på en varsin mörk hemlighet. Frågan är bara vem av dem som kommer agera eller avslöja hemligheten först. Blod är tjockare än vin.pdf
 15. Innan man lägger upp ett klipp är det bra och skriva vad för SORTS klipp det är. Musikvideo, spelfilm, kortfilm, konstfilm, trailer etc. Men i detta fallet förstår jag varför där inte står något. Vissa gillar kanske det här och tycker det är konst på något vis, men för mig är det bara rent skräp. Varför? många anledningar...sorry guys
×
×
 • Create New...