Jump to content

Najka

Members
 • Posts

  381
 • Joined

 • Days Won

  2

Najka last won the day on March 5 2012

Najka had the most liked content!

Personlig information

 • City
  Älmhult
 • Job/title
  arbetar
 • Name
  Jesper Jönsson

Filmskapande

 • Influences
  nope
 • Interests
  skriva manus, filma, regissera, agera och redigera

Najka's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

12

Reputation

 1. Javisst, det går bra, så länge du tänker på att det är mitt material och mitt koncept.

 2. Intressant tolkning! Hade varit kul att göra min egen version. Är detta ett manus fritt för tolkning?

  Mvh

  Jesper J.

 3. Hej!

  Det gläder mig att du gillade manuset! Det gick väldigt bra med det, filmade det och fick högsta betyg för slutproduktionen i gymnasiet.

  Här är filmen...

 4. Hejsan!

  Jag gillade ditt manus, inuti mitt hus, och är väldigt intresserad av hur de går? När jag läste manuset fick jag så klara bilder om hur JAG hade gjort filmen. Hade varit kul att se din egen vision och tolkning av manuset.

  Ha det fint

  Mvh

  Jesper J.

 5. Jag gillade idéen starkt. Hur går det med produktionen?
 6. Du bör finkamma det här manuset och se över de självklara bristerna; namnen blandas ihop och fel karaktär får en replik. Detta är så klart inte menat och alla vi som skriver manus har varit med om det. Ett simpelt manus som kan bli så mycket mer intressant i rätt filmskapares händer. Därför gillade jag manuset. Eller jag gillade filmen jag såg framför mig när jag läste. Och kan man se en intressant film framför sig är det värt att jobba vidare på, tycker jag. Kanske inte så konstruktiv feedback men att skriva ner i detalj vad som behöver ändras och bättras är inte min grej :)
 7. Jag gillade det! Fick en obehaglig känsla av att den här mannen kliver in i deras liv och rotar. Förstår nog vad du är ute efter här och för mig lyckades du förmedla känslan. Det märks att du vill skriva på ditt sätt och jag tycker du ska göra; samtidigt som du läser lite om struktur och termer. Jag kan självklart ha misstolkat manuset, men för mig kändes det som en kortfilm Lucas Moodyson skulle kunna göra. Svensk diskbänks-realism med thriller inslag. Med rätt cast hade det blivit en liten trevlig rulle.
 8. Vet du. Den här filmen har blivit en av alla i hyllan på potentiella filmer som kan göras en vacker dag. Jag har dock lagt till en scen, men vet inte om det var det rätta hållet att gå. Filmen kan gå på så många olika vis och innan jag bestämmer åt vilket, måste jag veta vilken sorts stil jag ska ha i filmen. Detta kommer vara avgörande, eftersom jag kommer utgå från det. Vad jag menar är att om jag ska göra en melankolisk/cool/läskig film? Jag måste bestämma mig för det innan jag fortsätter skriva. Vad som hade hjälpt(och har hjälpt mig tidigare) är om jag hade haft en viss låt som passat perfekt till filmen. Då kan jag använda den både när jag skriver och sedan kanske i själva filmen(brukar hamna i eftertexterna).
 9. Jag bor i Älmhult som ligger några mil ifrån Kristianstad. Ska göra film i sommar och behöver all hjälp jag kan få. Skriv om du vill hjälpa till! Jeppz85@gmail.com
 10. Chang, det finns för få filmare där ute. I alla fall i närheten av där jag bor. Skriv till mig så får vi träffas och diskutera framtida projekt: Jeppz85@gmail.com

  Med vänliga Hälsningar

  Jesper J.

 11. I see! Vågat och beundransvärt. Själv vågar jag nog inte göra en film utan manus, även om den bara ska vara en minut.
 12. Uppenbarligen är filmen INTE 59 minuter lång. Tycker också det vart lite konstigt att man skulle skriva i hela minuter när filmen HÖGST fick vara en minut? Menmen, good luck to you StenR! :) Hur tyckte du det var att göra en så pass kort film? Själv skrev jag ett manus på en sida och tänkte naivt: En sida-en minut....slutade med att jag fick klippa bort de tre första delarna av filmen och hoppa rakt in i "klimaxet"(om man nu kan kalla det så)
 13. Mitt bidrag heter Han och Jag: SM i Minutfilm | Sveriges Kortfilmfestival 2012 Vad heter din film StenR?
 14. Har skickat in min film nu snart kommer den förhoppningsvis ligga på hemsidan och FÖRHOPPNINGSVIS vara med och tävla.
 15. Det är konstigt att du svarar som du gör, för jag har tänkt på exakt de saker du skriver om. Till alla dina ja/nej frågor är svaret; Ja. Fortsättningen på filmen har jag en massa alternativ på. Faktiskt många liknande av de du skrev. Det jag egentligen bara ville veta med detta är om det är något att fortsätta skriva på. Nu vet jag. Tack så mycket Mr A! Både för din bekräftelse och din feedback :-)
×
×
 • Create New...