Jump to content

Cjwk

Members
 • Posts

  345
 • Joined

Cjwk's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hittade denna för överföring utan att behöva ockupera kameran: http://www.infoferenda.com/webbshop/adaptrar-konverters/pcmcia-expresscard-adapter-2.html Är det vad som behövs för att kunna föra över filerna allt eftersom. (Till en Macbook Pro 2007 års modell)
 2. Stort tack Pontus för din input, för mig var det verkligen mitt i prick vad jag önskade höra. Jag kommer nog satsa på HVX200 men då det är väldigt mycket material som kommer spelas in under dagen undrar jag hur man logistiskt sett gör för att föra över all material "on the go". Säg att jag har 4 st P2 kort (4 eller 8gb stora) till varje kamera och dessa i stort sett spelar in konstant under 10 timmar, ska jag ha någon som springer runt med en bärbar dator och för över dessa till datorn/extern disk? Hur förs det över egentligen, kan man med en adapter koppla in dessa kort i datorn? Ledsen för mina "idiotfrågor". Gällande Stedicam har du rätt Hummel, har testat utan att bemästra. Blir någon enklare lösning. MVH Jacob
 3. Jag inser att PD170 inte är att fundera på. Hur illa är DVX100 att använda egentligen (med tanke på att det inte är äkta bredbild och färgåtergivning m.m.)? Värt det dubbla för HVX200? Behöver hyra två st kameror över två dygn.
 4. Nej det kanske är sant, jag tycker ju det är snyggt (och smidigt) med progressiv bild. Har kollat där redan men om jag inte kör DVX100 så är jag ju uppe på 1500/kamera/dag och då är väl HVX200 att satsa på? Eller är Sony PD170 vettig? Sony Z1 har jag jobbat med tidigare men minns inte riktigt min upplevelse av kameran (kanske är ett bra val?) Tack StenR för dina svar :)
 5. äkta bredbild känns ju relevant. Det är det inte med DVX100 eller? Tips på andra kameror som går att hyra till vettigt pris för att få bra bild?
 6. Jag skall göra ett program åt Tv4 med en ganska stram budget och skulle vilja ta hjälp av er input vad som är vettigt att hyra och vad som är överflödigt. Programmet kommer ej visas i HD (utan på Tv4 sport) och det är mycket fotbollsscener. Tror ni det räcker med att hyra två st DVX100 och få en schysst bild eller är det vettigt att (trots SD produktion) hyra t.ex. två st HVX200? (bildmässigt alltså) Sedan funderar jag på att hyra en Stedicam Flyer, tror ni den är manövererbar för att få schyssta foton längsmed en fotbollsplan samt att kunna följa efter en reporter m.m? (eller är en sådan onödig?) Vart brukar ni hyra från? Ljus & Bildmedia? MVH Jacob
 7. Cjwk

  Kontaktad av IFPI

  Inga covers är det så det ska inte vara några problem. Jag hoppas verkligen att vi får ett slut på detta. Skriftligt brev skall skickas i morgon till ifpi. /J
 8. Cjwk

  Kontaktad av IFPI

  en uppdatering. Har nu pratat med ett av skivbolagen som även är arrangör av Metallsvenskan. Verkar som att det räcker med skivbolagens OK (vilket vi har skriftligt) att använda musiken och att det därmed inte ska vara något krångel med IFPI. /J
 9. Cjwk

  Kontaktad av IFPI

  Tack Pace. Min senaste inaktivitet på Voodoo film visar sig straffa mig hårt
 10. Cjwk

  Kontaktad av IFPI

  Tack Kimster för ditt svar Det är väl logiskt att det inte låter så optimistiskt från dig, jag är själv inte särskilt optimistisk. Jag är dock tacksam för ditt svar. Självklart ska jag uppdatera vad som händer och hur det hela slutar. Jag kan ta den ekonomiska smällen, men det är ju en skapligt tråkig julklapp, förutom lärdomen då möjligtvis. IFPI har ju själva brutit mot upphovsrättslagen (artikeln från CS) och skyllde på ett misstag.. kanske räcker att skylla på ett misstag för mig också ;)
 11. Cjwk

  Kontaktad av IFPI

  Vi har inte någon form av skriftligt avtal alls. Vi fick möjlighet till denna produktion genom regionförbundet första gången.
 12. Cjwk

  Kontaktad av IFPI

  jag är medveten om vårt ovetande i detta och att det möjligen blir en dyr läxa att lära sig. Dock kan jag inte sluta tycka det är sjukt att vi kommer få betala med egna sparade pengar (Enskilda Firmor). Vi har inget skriftligt avtal med TV4 utöver deras standardavtal (första felet) Dock har jag pratat med dem och de var lika ovetande som oss, endast ett annat produktionsbolag som råkat ut för detta. Skulle vi inte kunna lösa detta så kanske dom kan hjälpa till lite med kostnaden. Dock funderar jag på vem som faktiskt anses vara produktionsbolag (för visst är det produktionsbolaget som skall betala till IFPI?) då vi fått uppdraget från produktionsbolaget av metallsvenskan och även betalt av dem (om jag inte minns fel, iallafall var det så förra året), alltså inte av Tv4. Man kan alltså se det som att vi konsultat åt produktionsbolaget som anordnat metallsvenskan och anlitat oss. Vi har dessutom godkännande från samtliga skivbolag samt band som vi haft med i produktionen. Juristen är inte jurist inom detta område så han kände inte till IFPI och tyckte det lät som lyckosökare (trots att jag berättade om dem) och han tyckte vi skulle frånsäga oss det skarpt och peka på de skriftliga godkännanden från bolagen. Mitt andra steg är att ta kontakt med skivbolagen och fråga om de verkligen vill att det ska gå till såhär i denna situation (ett av skivbolagen är med och arrangerar eventet, kanske kan de hjälpa till att dra tillbaka IFPI's krav) Det är ju galet att lägga ner hundratals timmars arbete och få betala 21000 kr för det samt att se ett annat företag tjäna massor av pengar på det du skapat. (absolut jag får skylla mig själv, och jag lovar, jag ska lära mig av detta) Tack för era svar! har ni några idéer hur vi kan göra?
 13. Cjwk

  Kontaktad av IFPI

  Något riktigt illa verkar hålla på att hända. För andra året i rad har jag och en film-vän gjort videoproduktionen av Metallsvenskan som visats på Tv4 sport. Tv4 har alltid betalt STIM-pengar som det ska men i år så har IFPI kontaktat oss och kräver oss på 51 000+ kr. Den totala budgeten vi fått är 20 000 kr från Tv4 + 10 000 kr för en såld billboardplats (detta låga bidrag skall inte diskuteras här även om det är väl värt en diskussion). Man kan alltså säga att vi slitit som djur till nästan inga pengar alls (med tanke på kostnad av utrustning m.m) och nu skall vi betala 51000 kr vi inte har. Att programmet är fullproppat med musik beror på att det är en fotbollsturnering med hårdrocksband och det är mer eller mindre en enda stor marknadsföring för dessa band. Jag anar kanske att vi gjort bort oss helt pga okunskap om ifpi, men är detta verkligen etiskt rätt? Vi blir totalt ruinerade pga. vårt hårda jobb. Det känns så jävla otacksamt att jag inte vet hur jag ska agera. Skall kontakta en jurist ikväll, men vore väldigt intressant att höra era reflektioner kring detta. Hoppas på era åsikter och guidning i detta fall.
 14. Precis, perfekt! Så enkelt det kan vara ibland
 15. Sladd går att hitta på clas ohlsson? Stort tack Max_H!
×
×
 • Create New...