Jump to content

Mikael_hs

Members
 • Posts

  285
 • Joined

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Studerar
 • Name
  Mikael

Filmskapande

 • Influences
  powerpuff pinglorna
 • Interests
  Litteratur, Musik, Film

Mikael_hs's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. okej Patrik tack för svar. Jo det är ju inte så långt som det är nu och borde kanske utvecklas; vi är väl lite lata och har kanske inte tänkt alltför seriöst kring den här idéen hehe. Någon speciell "del" som borde dras ut, alternativt var borde man lägga in mer material? - Mikael
 2. nej ditt svar var inte särskilt meningsfullt eftersom jag redan vet - efter att ha läst manusböcker (skit) och utbildning (soso) - hur man formaterar ett manus så det är inga problem. Mer eller mindre allt skrevs av min vän då jag hade rejäl musarm vid de tillfällen vi skrev, men jag ansåg inte att formateringen var värd att se över just nu eftersom jag först vill ha feedback på själva berättelsen, t.ex. vad som är kul och vad som kan förbättras. Jag har svårt att tro att man inte klarar av att göra detta p.g.a. strukturella petitesser... Det här är väl "kolla mitt manus", inte "kolla min manusformatering", som det tycks vara i varannan tråd? Men men, om fler tycker det är så fruktansvärt med strukturen så fixar jag väl till den...
 3. Det är ju ett grovmanus som sagt, så visst det är inte formaterat "färdigt". Jag förstår att det kan vara jobbigt när det är lite längre manus det är frågan om, men jag har svårt att tro att du inte skulle kunna klara av att ge lite mer meningsfull feedback på ett såhär kort manus, bara för att det står lite kamerainstruktioner och vissa saker är i (ack hemska tanke!) FET STIL. För övrigt tycker jag det kan vara väl befogat med kamerainstruktioner i manus - då hur man filmar är minst lika viktigt som VAD man filmar; precis som HUR man skriver en bok är minst lika viktigt som VAD boken handlar om - men det är en annan diskussion :)
 4. Det var helt ok men ett problem är att det med stor sannolikhet blir sämre på film än på pappret. Det är svårt att få in någon visuell punchline med DEN FULA TRÖJAN, så det blir mer eller mindre av nödvändighet absurdistiskt. Antingen är tröjan inte alls så ful, eller så är Anna en underlig karaktär som har på sig en så jävla ful tröja; i vilket fall försvinner känslan lite när man inte får fantisera tröjan utan faktiskt ser den. Därmed inte sagt att det inte kan bli ok som film också; bara att det blir sämre. Angående manustekniskt dåligt, så brukar man ju inte skriva ned t.ex. att Nadja är chockad över "kompisarnas dåliga beteende". Men det är väl en petitess
 5. Här är ett manus jag och en kompis knåpat ihop. Tycker själv det blev jävligt kul ^^ ps. berättarösten ska vara som den i insider på tv3. sista svulldagen, grovmanus v3 090726.doc
 6. Hejsan! Jag och mina medarbetare behöver lite rekvisita till en reklamfilm för min skola (sthlms filmskola) under dagarna den 20:e och 21:a. Vad vi behöver är: 2 stolar (gärna sådana där vita lite eggformade) Svart fond.(kanske skynken) Armebasker skinnväst patronbälte cowboyboots cowboyhatt Har någon något av detta som den kan tänka sig att låna ut (vi spelar in på europastudios i sundbyberg och bor alla i sthlm), så vore det schysst. Vet ni var man kan få tag på detta så vore det också bra. Här är manuset: Har ni förslag på annat som kan spöka ut vår lärare (han som skjuter) på ett kul sätt, säg till. En TV-studio blir upplyst. Det är en sparsmakad dekor med filmaffischer på väggen, ett litet bord och 2 fåtöljer. I fåtöljerna sitter en manlig akademisk filmexpert, mittemot en kvinnlig programledare i trendigt rufsig frisyr. Programledaren: Välkommen tillbaka till Filmrutan. Så vad tyckte du om filmen? Filmexpert Ja. Jag tyckte att bildkompositionen hade en så intressant postmodern intertextualitet. Plötsligt hör man steg som kommer allt närmare och ur mörkret ser man ett gevär lyftas in i bild och avfyras mot filmexperten som dör med Peckinpah-aktig dramatik. Programledaren tittar förskräckt på detta. Man ser ett par boots ställa sig i blodpölen på golvet och kameran lyfts uppåt tills ansiktet visar att det är Roland Sterner (lärare) med hagelbössa. Roland Vissa bara snackar om film. Vi gör den. Vilken sida står du på? Roland skjuter in i kameran. Sedan kommer loggan Stockholms filmskola. Sedan hörs jinglen. "Stockholms Filmskola, där drömmar blir till verklighet." (Sedan skjuter Roland ner programledaren.)
 7. Spelar det någon roll för en rälsåkning (framåt) om man har lite vidvinkel eller tele, framför allt när åkningen är rätt kort (typ 1,5 meter); alltså syns åkningen mer om man har vidvinkel eller om man har tele? Det borde väl synas mer om man har vidvinkel? Tack.
 8. nä det står att författaren har copyright i boken. Men innebär det då att man alls behöver fråga förlaget?
 9. Men det är alltså ok om man får upphovsmannens medgivande? Det är inte som STIM t.ex.? Alltså om jag använder en bilderbok i en film (på ett icke komprometterande sätt), så räcker det med upphovsmannens tillstånd?
 10. Som rubriken lyder undrar jag om det är copyright på bilderböcker, liknande det som gäller för musik. Vad jag tror är det väl ok att använda bilder och bilderböcker så länge källan refereras? tack för svar!
 11. Vilka böcker tycker ni är bäst när det kommer till att fördjupa sig i personregi? Har själv dålig koll på vad som finns "där ute".
 12. Ett fenomen som jag märkt ibland är att när man råkar exportera dv som progressivt fast det egentligen är interlaced (tror det är detta iaf) så uppstår en slags strobe-effekt; typ som att den försöker visa 50i progressivt utan deinterlace, alltså ser det ut som att samma person vid rörelse står kvar på plats samtidigt som han rör sig under en kort stund. Beror detta på export av interlaced som progressivt eller beror det på något annat?
 13. Perverts guide var ju hur bra som helst =)
 14. Still Life sög så jävla hårt. Vilken besvikelse...
×
×
 • Create New...