Jump to content

Gustaf Lindborg

Members
 • Posts

  120
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Martin Scorsese, Robert De Niro, Steven Spielberg, Sergio Leone, Clint Eastwood
 • Interests
  Film och TV, sport och internet

Gustaf Lindborg's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag undrar om någon här har de rätta kunskaperna för att kunna reda ut skillnaderna mellan olika former av animation. Jag har mina egna aningar, men jag är mycket osäker. Vad är det för skillnad mellan en animatör, en tecknare (av film naturligtvis) och en illustratör? Stämmer det att CGI betyder Computer Generated Image, och innebär det något speciellt? Vad är det för skillnad mellan en ”vanligt” animerad film (som exempelvis ”Wall-E” och ”Kung fu panda”) och en 3D-animerad film (som ”Bolt” och ”Upp”)?
 2. Jag har några i min mera allmänna samling: http://hobbyrum.wordpress.com/ Minns du mig, Johan?
 3. Är det inte märkligt att ens första film är en rysare?
 4. I lördags var det någonting som heter Record Store Day. Det är de utdöende skivhandlarnas egna internationella dag. På Nyhetsmorgon Lördag diskuterade man bland annat om vilken som var den första plattan som man köpte. Folk fick också mejla in till TV4-studion och berätta om vilken som var deras första platta. Jag tycker att det var en intressant diskussion att lyssna på. Ännu bättre hade det däremot varit om det hade handlat om film och video istället för musik och vinyl, tycker jag. Personligen vet jag inte vilken video som var den första som jag fick. Jag tittade som liten extremt mycket på Astrid Lindgren-filmatiseringar – särskilt ”Emil i Lönneberga” och ”Rasmus på luffen” - men det var inte köpvideo utan inspelning. Enligt min mamma (http://plogflickan.blogg.se) kan det ha varit ”Alfons” eller ”Pingu”, men hon är också mycket osäker. Förmodligen var det istället någon av Walt Disneys klassiker, och när jag frågade pappa (http://oldsen.blogg.se) förra helgen så sade han att det eventuellt kan ha varit Rudyard Kiplings ”Djungelboken”, som jag fick av en person som heter Ulf. När det gäller DVD så är mitt minne bättre. Där vet jag med säkerhet vilket som var mitt första kap: På Webbhallen beställde jag ”I hennes majestäts hemliga tjänst”, med den underskattade skådespelaren George Lazenby i huvudrollen som James Bond. Det är en sådan fantastisk film. En stor favorit än idag. Det var antingen hösten 2002 som jag gjorde min beställning, eller också var det tidigt på våren 2003. Faktiskt var det redan innan jag hade någon DVD-spelare över huvud taget... Nu tycker jag att det vore oerhört trevligt och mycket spännande att få veta vilken som var den första köpvideo som ni fick. Kanske har ni också en bra historia? Passa också på att titta på min nya blogg: http://www.hobbyrum.wordpress.com
 5. Jag skulle vilja ha tips på filmer att titta på i December. Krav 1: De får inte komma från norden, USA eller Storbrittanien. Krav 2: Erotik, skräck och sci-fi går bort.
 6. På lördag inleds Bollnäs Filmfest för tredje året i rad. Gäst vid invigningen är skådespelerskan Lia Boysen. Läs mera: http://gustaflindborg.wordpress.com/
 7. Det var inte min tanke från start. Men kan man få pengar för att göra det roligaste man vet, så säger inte jag nej tack till det.
 8. Jag har absolut ingen erfarenhet alls av ekonomiskt arbete. Det kan bli din uppgift..?
 9. Nej, inte ännu. Måste ha folk först. Kan du berätta om dig själv och dina egenskaper?
 10. Skulle någon av er vara intresserade av att starta upp en så kallad "webbtidning" om svensk film från och med nyår?
 11. Okej, mycket möjligt. Men varför säger datorn att allt är OK? Borde inte den känna att något är på tok?
 12. Jag jobbade stenhård för att få färdigt min film i datorn till deadline (31/8) - och lyckas. Därför känns det jäkligt surt nu, att det här ska krångla.
 13. Programmet säger att det exporterar till kameran men ingenting händer. Enligt datorn är kontakten helt okej. 1. Är du säker på att kameran har DV-in ? Enligt tillverkaren så har den både in och ut. Det är JVC GR-D240E. 2. Om jag minns rätt så ska kameran inte stå i "inspelningsläge" utan i det läget som kameran har när du tankar in materialet i datorn. Du menar att den ska vara i Play-läge? 3. Kass FW-kabel. Nej, den funkar.
 14. Tack för hjälpen men kameran tar liksom inte emot filmen. Programmet säger att det exporterar till kameran men ingenting händer. Vad ska jag göra?
×
×
 • Create New...