Jump to content

klas persson

Members
 • Posts

  322
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by klas persson

 1. Nu ska du få en present! guru.bafta.org. Grymt! Tex det här avsnittet med Sydney Pollack! iTunes-länk Jeff Goldsmiths Q&A är ju bra. Mer manus än regi, men vissa avsnitt är mer åt regihållet. The Q&A with Jeff Goldsmith This American Life har inget att göra med regi, men lyssna på något avsnitt... Home | This American Life Kevin Smith har nåt. Har precis upptäckt den så jag har inte lyssnat in mig än. SModCo
 2. Raw på 5D har inte ens funnits i en månad, klart att det inte är helt stabilt än. Vad gäller arbetsflödet, det lär komma något som plockar ut vad du vill direkt ur raw-filerna när som helst. Då är det inte jobbigare än på en bmc. Jag har mycket hellre en stabil 5D än en BMC, men då är jag kanske tokig. ;)
 3. Det här är ju jättekul att följa! Lite mer klipp:
 4. Det där, Pablo, är bara inspelning från hdmi-ut. Komprimeringen är kvar. Men de har ju faktiskt lyckats få ut raw i både 5dm3 och 5dm2 nu. Det här är ju helt fantastiskt coolt! Händer saker varenda dag!
 5. Redigera inlägg -> avancerad redigering. Där inne ska det gå att fixa. Trevlig uppdatering. Med 5Dmii är det komprimeringen som är det största problemet.
 6. Ok. Så Red ändrade precis priserna och de säljer begagnade(slutat göra nya) Red One MX för $4000. Det är 26600:-
 7. Ja. Man får hoppas att stämningen i teasern är representativ för den färdiga filmen. Superman blir lätt lite glättigt.
 8. Jag tror att de flesta som ogillar den "nya" looken inte har något emot komplementfärger i sig. De har, precis som du säger, använts i alla tider. Det "nya" är när pressar kurvorna väldigt hårt så att de där färgerna sticker ut. Det görs även rätt ofta i scener man ljussatt helt neutralt vilket enbart gör att det ser färgkorrigerat ut. Det är i alla fall då jag personligen tycker att det kan se lite smaklöst ut. Det har inget med att ogilla Hollywood eller att vara reaktionär att göra. Faktum är att det redan verkar vara på väg att försvinna. Det är mest vissa typer av barn/ungdoms -filmer man fortfarande gör det. Men även där finns det filmare som inte gör så där. Nolans batmanfilmer t ex. Och den nya Stålmannen, som ser jäkligt fin ut i teasertrailern. Det är som med klippning, helst ska det kännas utan att uppmärksammas. Om några år tror jag det kommer vara just teal&orange som skvallrar om att filmen gjordes runt 2010.
 9. Inför nya filmprojektet, , från Blender Foundation har de jobbat extra med att få till compositingdelen i Blender. Är det någon som testat? Jag beställde hem dvdboxen med allt källmaterial att leka med. Lite YouTube-länkar:
 10. Själv sitter jag kvar på Final Cut Pro 6. :) Måste byta något tag och får ibland för mig att FCPX skulle vara trevligt, tills jag kommer ihåg hur det är att jobba med iLifeprodukter och kräks lite. Premiere var jag ovän med förr, men det var väldigt länge sedan(innan det försvann till Mac där ett tag) och nu ska det ju vara bra. Det jag är nyfiken på är LightWorks. Och att köra Linux. Hoppas på att de släpper DaVinci som enbart mjukvara till Linux också, då hoppar jag nog. Vet inte hur jag ska klara livet utan Shake dock. Men det sorgen lär ju komma vare sig jag stannar kvar på Mac eller inte. Jag kan inte riktigt motivera priset för en nukelicens än heller. Gillar du LightWorks Munthe? EDIT: Och så det jag skulle skriva... Det bör ju gå att koppla till en skärm genom ett i/o -kort i alla fall. Sitter du på en Mac 2012 så har du antagligen ingen MacPro och då har Blackmagic Design lite trevliga thunderboltlösningar. En sådan där minivariant som kommer snart kostar inte mycket. Jag vet inte hur FCPX ser ut men i FCP6 är det inte kul annars ändå med tanke på gammaproblemet.
 11. Vi har kommit med i grym fransk filmfestival för webbserier med The Great Dying. Nu är det så att de vill ha franska undertexter, vilket vi har fixat men de ser tokiga ut i quicktime. Öppnar jag filen i textwrangler ser det fint ut men i textredigeraren och i quicktime byts alla franska tecken ut till en massa trams. Det kanske ser okej ut på en fransk dator ändå? Men de vill ha en dvd också där jag tänkte bränna in texten. Jag sitter på en Mac. Förhoppningsvis bär mitt frenetiska googlande frukt men om någon vänlig själv vet hur jag ska göra får denne väldigt gärna svara. Snart. Det ska vara klart typ nyss...
 12. [video=youtube;CUiCu-zuAgM] Det här däremot.
 13. Det räcker med att anställa en camera operator, DoP kan ändå välja att fota själv. Roger Deakins t ex gör så. Den han anställer som Camera Operator är i stort sett en DoP-praktikant. Ang topic. Jag har lite svårt för Teal & Orange, slow motion och för många eller för överdrivna åkningar. Nu är det ju så att jag graderar och ljussätter turkost och orange ibland, speciellt i nattscener. Jag kan göra något i slow motion och jag gör åkningar. Det är det där överdrivna jag inte gillar. Actionscener där man duckar för kulor i slow motion. Bullet time. Det stuket. Nu gillade jag både Matrix och 300 när de kom men oftast är jag inget fan. Noggrann blocking, specifika kameraåkningar och bakljus kan vara jättefint. Inget är rätt eller fel, smaken är olika. Jag gillar indierock andra gillar Britney Spears. Skulle aldrig påstå att det ena är bättre än det andra. Hollywood är grym på film. Det är bara en viss typ av Hollywoodfilm som inte riktigt passar min smak. Det här är kanske inte riktigt min smak.
 14. Philip Bloom lade upp en schyst videorecension på Vimeo igår. Länk!
 15. Hittade alldeles nu det här: "The night scene in the rain" är den bild jag har ovan. "Matt on the porch" är den här: http://m0vie.files.wordpress.com/2011/02/truegrit4.jpg?w=400&h=170
 16. Om man skriver en blockbuster-spec för att sälja in i Hollywood är det nog bäst att hålla sig till 100-110 sidor(120 för några år sedan). Skriver du däremot för independentmarknaden verkar en del kortare manus komma fram. Eller om man skriver komedi eller animerat. Men visst, ska du bli läst av de stora produktionsbolagen i Hollywood hjälper det nog att vara "korrekt" hela vägen till mål(även om jag har svårt att tro att ett mästerverk skulle glida mellan fingrarna på dem bara för att det var sex sidor kortare än kutym). Jag tror nog att övervägande majoritet av de manus som räknats upp varit spec. Winter's Bone är jag t ex helt säker på att det var det.
 17. 84 minuter är fortfarande en långfilm och ingen mellanlängd. Nu har jag ingen aning om hur långa manus man haft, men: Avalon 79 min Apflickorna 83 min Apan 81 min Sebbe 80 min Fucking Åmål 89 min
 18. Har inte läst manuset men det är väl ingen mellanlängd, det är en långfilm. Speciellt i Sverige där många långfilmer är lite kortare.
 19. Många verkar gilla GH2 med det där driftwoodhacket. Den ger i alla fall väldigt skarpa bilder, hur de sedan ser ut är ju en mer subjektiv fråga. Jag gillar inte riktigt utseendet på det mesta av det jag sett, men så kommer det upp guldkorn här och där. Är riktigt sugen att testa en i alla fall.
 20. Titta på bilder som ser ut som du vill ha dem. Jag gillar temperaturskillnader. Speciellt om det är en nattscen. Jag hade haft vanlig glödlampa i lampan och kallt månljus, sedan hade jag vitbalanserat som jag ville ha det direkt i kameran. Då hade jag fått ett kallt månljus och en varm glödlampa. http://0.tqn.com/d/movies/1/0/E/l/W/true-grit-matt-damon-photo2.jpg True Grit - dop Roger Deakins Jag fotar naturligtvis neutralt om jag vet att det kommer att behövas i post, men att alltid blaska ner allt för att sedan göra bilden i post är inget som tilltalar mig. EDIT: Därmed inte sagt att jag aldrig skulle göra en nattscen med mindre temperaturskillnader eller med ett vitt månljus eller vad som helst. Eller att Tolin gör fel på något sätt. Det beror ju på scenen, smak och tycke. Så det viktiga här är att du hittar ett utseende du gillar och ljussätter efter det. Om du tar fram en bild som ser ut ungefär som du vill att det ska se ut får du säkert bättre svar. Annars är det lite som att fråga vilken färg som är snyggast.
×
×
 • Create New...