Gå till innehåll

viktim

Medlemmar
  • Inlägg

    212
  • Blev medlem

Allt postat av viktim

  1. hahaha fan vad klockren!
  2. Tror nog "auto ripple" är funktionen du är ute efter. http://img237.imageshack.us/img237/7017/autoripple.th.jpg http://img63.imageshack.us/img63/6536/autoripple2.th.jpg
  3. hej! såg att du var väldigt insatt i fps, progressive och allt vad det är. Det är så att jag har börjat spela in en film med Canon 7d och har valt att spela in i 24fps. Vad för komplikationer ger detta? för jag såg att nån skrev att 24fps bara används i usa, så jag blev lite orolig.

     

    MVH Granit

  4. viktim

    Hyra kran

    Jaa jo vi berättade att vi var gymnasieelever som gör ett projektarbete. Jag ringde och pratade med dom idag och det fanns ingen som kunde visa hur man bygger upp den för tillfället. Dom va tydligen väldigt upptagna nu fram till jul.
  5. viktim

    Hyra kran

    Har för mig dom ville ha nån hundring timmen.
  6. viktim

    Hyra kran

    Hej allihopa! I helgen har jag och en vän planerat att börja spela in första scenen till våran film. Vi hade tänkt oss att kameran ska röra sig upp för en trädstam. Vi har kontaktat svt i Malmö och frågat om dom har en kran att hyra ut till oss, och det hade dom också. Så vi tog oss dit och kollade på den men den verkade väldigt avancerad, med joystick för att kunna styra kameran bla. Men vi ska ner dit igen och om dom hade tid så skulle dom visa hur man bygger upp den. Så om det hela skiter sig med kran från svt, har ni då något tips på en lite mindre komplicerad kran man kan hyra i Malmö trakten.
  7. ok, men det tycker inte jag. Så här blev det: http://se.youtube.com/watch?v=VLjUKgaSYkg
  8. Skalade om ett av klippen till 1280 x 528 som du sa och bilden blev precis som jag ville ha den. Tack så mycket!:)
  9. nej, det är snyggt som fan. Mycket snyggare med såna kanter på cs filmer
  10. jaha, då antar jag att det är omöjligt att få svarta kanter och endå redigera i 16:9
  11. Nu förstår jag inte hur du menar, men det är i den upplösningen jag spelar in. Det jag är ute efter är den "feta" svarta kanten upp och ned till. Jag vet att man kan göra sån letter box i vegas men jag vill ha det som på videon jag länka till:)
  12. Hej, jag ska göra en CS film och vill gärna att bilden ska vara Anamorphic. Om jag har förstått det rätt så ska man få en svart kant upp och ned till. Innan jag börjar spela in materialet så har jag valt Widescreen läget i CS, samt 1280x720 i upplösning. Går det på något sätt att få bilden som i dessa http://www.divx.com/en/downloads/divx-7-showcase (terminator salvation) Om det hjälper så redigerar jag i Sony vegas
  13. tack det går att importera nu. Men jag får bara med videospåret och när jag spelar upp videon i mediaplayer så finns det ljud men inte i premiere.
  14. Hej, jag har fått uppgift att redigera många timmar videomaterial. Killen har spelat in på en dvd-kamera och jag har fått alla små dvd-skivor. Jag förstår inte hur man ska importera material från en sådan dvd-skiva. Det är ju .vob filer och det går inte att importera dom. Någon som vet hur jag gör för att få in det i premiere pro?
  15. viktim

    Reklamparodi

    hahahahaha fan vad bra!!!:P
  16. viktim

    I died

    tack mega99! det där med "dålig mottagning" effekten gjorde vi för att när jag åkte in med kameran mot henne i början så råkar jag slå till sängen. Men jag tyckte att just den åkningen var bäst av alla jag gjorde (förutom att jag slog i sängen så klart) så vi var tvungna att lägga till den effekten, eller tvugna och tvugna på något sätt skulle den tas bort och vi tyckte att det sättet var bäst.
  17. viktim

    I died

    hehe tack så mycket! jo vi vet att blodet såg för jävligt ut. Vi var väldigt tidspressade och hade bara tillgång till Vatten/rödkaramellfärg/grönkaramellfärg. Trodde det skulle funka då jag tidigare testat med röd/gul karamell färg och fått bra resultat men tyvärr så blev det inte som väntat.
  18. viktim

    I died

    Vi är nu klara med våran kortfilm till en filmtävling med tema "skräck". Ni får tolka handlingen själva, hehe. För övrigt är vi medvetna om att samarbete stavas med ett M. :$ feedback uppskattas...
  19. Som du sa, så tror jag det beror på att jag inte har quicktime pro. Men vi löste problemet genom att koda om filmen i mediaencoder på en dator med quicktime pro tack för hjälpen
  20. Hej alllihop! vi är några grabbar som har spelat in en film till en filmtävling. Vi har redigerat färdigt hela filmen och renderat ut den i Mpeg-2 HD. Vi vill även kunna lägga upp den på vimeo.com men det går inte då den ligger på 520mb nu. Så då tänkte jag att jag kunde spara ut i H.264 men jag kan bara välja mellan h.261/h.263 Hur gör jag för att kunna spara ut i H.264? eller finns det kanske något annat alternativ men som funkar bra att streama på vimeo.com i HD? Tack på förhand!
  21. viktim

    Stabilisera video

    Jag stuntade i att stabiliser videon för jag hade inte tid:/ men jag vill tacka för hjälpen iaf. kennethm: Rikrigt bra svar där! jag prövade det du skrev och resultatet blev rikrigt bra:D. Själv så brukar jag bara låta inställningarna vara som dom är från början vilket ger hyffsat bra resultat iaf.
  22. Jepp det har jag. Och nu har det som INTE fick hända hänt:S Jag hade till igår på mig att fixa allt. Jag lyckades fixa menyer och delade upp det hela i 3 delar men nog fan så blev det inge ljud på cd:n efter att jag renderat i 2 timmar på varje CD. HATAR DEN HÄR JÄVLA TEKNIKEN(sry, men jag är så jäääävla förbannad just nu) Någon som vet något enkelt program där man bara lägger in material på dvd skivan och sen bränner ut det och så ska det funka på alla dvd spelare?:S
  23. Jag vill börja med att tacka för hjälpen! Jag ska testa det där med att spara ut i 3 delar. Funkar inte det så får det bli "koppla kameran till TV:n" och sen spela in skiten direkt på en dvd skiva från dvd spelare.
×
×
  • Skapa nytt...