Gå till innehåll

Kilo

Medlemmar
  • Inlägg

    41
  • Blev medlem

Utmärkelser för Kilo

Utforskare

Utforskare (4/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Detta manus har utveklats till filmen Rättvisa, vars manus är postat i voodoofilms forum. Rättvisa kommer komma upp på typ youtube om några månader.
  2. Tack Tom för bra och snabb feedback! Ang svenska thrillers. Jo jag skriver denna för jag vill se en sån här film helt enkelt. Ingen ide att vänta på någon annan att göra det :P Om du bor i Stockholm och är sugen på detta projekt i sommar får du självklart vara med! Hör av dig vad du tänker bara. Längden ska ses över men det först när de andra bitarna är på plats. Dramaturgin är helt klart det som måste förbättras. Som du säger är filmen lite platt helt enkelt, mera konflikt och känslor behövs! Det är svårt men jag jobbar på det. Sen tipset att göra skurkarna mer egna gillar jag verkligen. Göra de till egna karaktärer helt enkelt istället för bara statister. Tack igen för att du tog dig tid och läsa/kritisera.
  3. Titel: Rättvisa Genre: Action/Thriller Längd: 16 sidor Hämnar-thriller på ca 20 minuter. Skriven av mig och kommer spelas in och regisseras av mig i sommar. Handling: Martin kommer som skadad soldat efter en längre tid i utomlands hem till sin tjej Johanna i Sverige. Olyckan han hade gör att han avskedas som militär, han gör sig då av med sina vapen för gott. Johanna tycker detta är bra eftersom hon också tvivlar på hans förmåga. Efter en tid hemma blir han vittne till en knarkuppgörelse som slutar i ett mord. När huvudskurken grips hotar dennes kumpaner Martin att inte vittna, de misshandlar även Johanna. Martin drar då tillbaka sitt vittnesmål och ger sig ut själv för att hämnas sin tjejs misshandel. All kritik och kommentarer mottages tacksamt! Rattvisa grovmanus v8.pdf
  4. Det nyskrivna är mycket bättre och intressantare. Men du har redan hört min åsikt om att mer måste hönda. Lite annat. Dialogen i början känns helt overklig. Tänk hur du skulle reagera om en okänd röst skulle be dig om en tjänst mitt i natten, du skulle nog bara lägga på direkt. Personen som ringer måste instifta nått slags förtroende med Jonathan sen locka med något för att han ska ta sig ut. EXEMPEL: Jonathan Hallå? Röst Är det du som ör Jonathan? Jonathan Ja? Vem e det? Det är okänt nummer på min telefon. Röst David. Du känner Adam/hans pappas namn/hans mamma namn/hans kusins namn whatever ellerhur? Jonathan Ja, men... David (avbryter) Jag behöver hjälp med en grej. Jonathan Okej, men... David. (avbryter igen) Nu direkt. Adam sa att du var bra på att hjälpa till och jag behöver verkligen hjälp nu! Jonathan Okej, var? David. Vid skogen, jag kan betala men jag har inte tid att sna... (samtalet bryts) Kort exempel men känner du skillnaden i dialogen? Dialog är sjukt svårt att skriva, svåraste som finns tycker jag men jobba på det så blir det bättre.
  5. Att något oväntat ska hända menar jag typ att: han går på vägen blir förföjld bla bla då helt plötsligt kraschar ett ufo framför honom och massa militärer springer fram och skriker åt honom att ta skydd etc . ACTION något händer. ELLER han är först rädd för det som följer honom, sen visar det sig vara en jättesnygg tjej som inte vill gå själv och de börjar prata eller nått annat oväntat . Dåligt exempel men du fattar vad jag menar, allt är inte helt förutsägbart helt enkelt.
  6. Skog på natten är garanterat läskigare än villaområde på dagen :) Jag känner att något måste hända, något oväntat eller tankeväckande. Varför ska jag som tittare annars avsätta x minuter åt det här?
  7. Älskar Tarantino, min favorit. Skulle jag ta med en film till en öde ö skulle det nog bli Pulp Fiction.
  8. Låter som bra ideer. Vad ska tittaren känna/tänka efter filmen? Det var oväntat... Jaha... Jag blev rädd... Ett skratt? Ja vad vill du förmedla?
  9. Ett tips. Om du ska hålla det extremt kort exempelvis: det börjar med att en man går längs en gata. Sen märker han att han är förföljd. Sen slutar det med att han ser vad som följde efter honom. Dela in dessa tre i tre stycken scener. Strukturera upp historien. Posta nya versionen här! :)
  10. Svårt att ge någon feedback när det bara är en sida. Ska det vara en sketch typ? Eller en riktig film fast kort. Då måste du ha en början, en mitten och ett slut. Nu har du början på en början. Väldigt lite. Jag läser gärna mer när du utvecklat historien lite.
  11. Har läst nu och gillade det riktigt mycket. Vart bor du? Att hitta skogsparti utan buller är enkelt. Att hyra en stuga är både dyrt och onödigt. Nu är jag rätt van vid uteliv, jag gillar att vandra osv så att vara ute i skogen två dar är för mig inga problem alls. Kolla vår film The Woods för att se vad man kan göra på extremt kort tid utomhus. http://vimeo.com/8049459
  12. Jag började kolla på Blunt Dignity på youtube. Jag kollade inte klart, det var för dåligt foto. Jag bryr mig inte så mycket men det såg ut att vara filmat med en handhållen, billig DV kamera. Ljuset var frukansvärt dåligt och vinklarna tråkiga. Kortfattat fixa en fotograf som vet vad han gör. För vettigt foto, kolla de filmer jag varit med och gjort. Du hittar dem på vår facebook-grupp sida i min signatur. Nu till Blunt Dignity 2 manuset. Jag slutade läsa efter 3 sidor, sen skummade jag resten. Det enda jag kan säga: för mycket dialog. Är det inte en action du vill göra? Jag älskar Tarantions filmer, skitmycke dialog men det är enormt svårt att skriva. Börja inte där. En tumregel jag lärt mig är att kan du visa vad som händer i bilder är det alltid bättre än att någon säger det. Exempel läs mitt manus jag skriver på nu så fattar du att dialog inte behövs. Rambo filmer är det bästa jag vet så jag vill gärna se filmer som tar inspiration från dem.
  13. Tja. Ja visst kan det vara kul o se, men det är omöjligt att gissa vad det kommer handla om när du bara säger: "Kommer dom att lyckas ta sig över till ön? Och vad finns det på den här mystiska ön? Men viktigaste! kommer deras vänskap att sättas sig på prov? Denna film handlar om vänskap, missbruk, hat och sorg. Det kan låta väldigt tragisk men den har ett dolt djup i sig." Om du har tänkt mer kring historien och vad som kommer hända Tony, Jonathan och Sonny skriv det! Vad är det dold djupet? Vad händer med deras vänskap?
  14. Intressant. Jag vill gärna se/läsa vad Johan funderar över och kommer till för insikter när han vet att han ska dö snart. Har du någon personlig erfarenhet av ämnet?
×
×
  • Skapa nytt...