Jump to content

Otto93

Members
 • Posts

  17
 • Joined

Filmskapande

 • Influences
  James Bond, Sylvester Stallone, Rocky, Rambo, Roger Moore, Mel Gibson och Mikael Persbrandt
 • Interests
  Filmskådespeleri och teaterskådespeleri

Otto93's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. ALON Productions Intro 2012 - YouTube En logo jag gjorde för vårt "filmbolag". Vad tycker ni?
 2. Först och främst, mina favoriter är John Barry (dels för sina 11 Bondfilmer men också andra filmer såsom Dances with wolves och Specialisten), John Williams och två kompositörer som jag förvånas över att ni inte nämnt än: Bill Conti (Rocky, The Thomas Crown affair, The big blue (american vers.). och Lalo Schifrin (Mission Impossible-temat och Bullitt bl.a.). John Barry som ni nämnde tidigare håller jag inte alls med om att han inte kan göra actionmusik, den actionmusiken han gjorde till Bond t.ex. passade ju skitbra enligt mig. Sen gör han ju de lite lugnar låtarna briljant också. Bill Contis Rocky-musik är bland det bästa jag har hört också, det speglar filmerna och karaktären på ett sätt som få andra soundtrack gjort. Lalo Schifrins soundtrack till Bullitt är också det briljant :D. Sist men inte minst, John Williams soundtrack till...ja vafan som helst egentligen, han gör alltid bra musik, Indiana Jones, Hajen, Star Wars, Harry Potter, Schindler's list, Superman, Jurassic Park m.fl. Detta är bara ett urval av kompositörer. A juste, Klaus Doldingers soundtrack till "Das Boot", mycket underskattade musik och film.
 3. Här kommer en film som är en uppföljare till en film som vi gjorde för 1 & ½ år sedan. Storyn genom båda filmerna handlar om (i den första filmen) William Tyler kommer hem från kriget och får reda på att alla hans vänner har dött, under kriget och i sjukdomar efter kriget, han träffar även på Scott Bronson. (i Blunt Dignity 2) William Tyler försöker leva med faktumet att Scott är död och försöker också få en rätsida på varför han egentligen blev mördad. Här har ni filmen: Såga oss inte med fotknölarna men kom gärna med konstruktiv kritik och vad vi kan förbättra. Mycket nöje! :D
 4. Vi har nu börjat filma Blunt Dignity 2 och en "Sneak Peak" ligger redan uppe på YouTube. Kolla gärna in den. Någon annan som har en åsikt om manuset?
 5. Tack för feedbacken, det är en dramafilm som vi ska göra så det ska vara mkt dialog och eftersom filmen blir runt 25-30 minuter så måste vi ha rätt mkt dialog för att storyn ska bli begriplig. Både BD och BD 2 är lika Rambofilmerna vilket jag gillar :D. Som i BD ska det vara tillbakablickar från kriget i 2:an också. I BD så filmade vi med stativ och vissa scener handhållet och kvalitén var inte den bästa. Jag tror inte vi har råd att anlita en proffsfotograf och till den nya har vi utvecklats en del, filmen gjordes ändå för mer än ett år sedan. Vi har bl.a. börjat filma i HQ istället för SQ, lärt oss lite stativtricks, köpt en ny mikrofon och blivit bättre helt enkelt. Vad tyckte du om själva dialogen förresten?
 6. Tackar :) Vad tyckte du? Om du läst något?
 7. Vet inte riktigt, det blev lättare så tycker jag. Vi ska prata på engelska i filmen och några i filmen är engelsktalande.
 8. Jo, "övning ger färdighet". Vi blir bättre för varje film som vi gör och till nästa film, Blunt Dignity 2 så ska vi köpa en mikrofon, ett nytt stativ och så har vi upptäckt två nya saker man kan göra för att få snygga/lena kamera rörelser. Tackar för kritiken.
 9. Testa att gå in på Video Track FX och lägga till Color Corrector, det preset som jag brukar köra med är "Studio RGB to Computer RGB".
 10. Jag förstår absolut vad du menar Winghen. Vi tycker själv att filmen tappade på den tekniska biten och då ljudet och ljuset som du sa (de två komponenterna är de två viktigaste inom filmteknik). Vad tyckte du om storyn?
 11. Tackar för den konstruktiva kritiken och att du inte bara skrev att filmen var sämst. :) Jag håller med dig på ljussättningsdelen, många scener var alldeles för mörka. 180-graders regeln har du rätt i också. Angående kameraljudet så kommer det lösa sig till kommande filmer för vi ska nämligen införskaffa oss en mikrofon till nästa film och vi funderar på att köpa en spot också. Vi kommer inte göra en till Bondfilm, iallafall inte med mig i huvudrollen (det hade vi iofs bestämt redan innan vi släppte den här men iallafall). Vi kommer dock göra en film, som är en uppföljare till en film gjorde förra julen, som heter Blunt Dignity 2. Kommer förhoppningsvis vara mycket bättre, iallafall skådespelarmässigt, manusmässigt och förhoppningsvis också den tekniska biten. Det är inte jag som redigerar filmerna, jag är mer intresserad i själva storyn och skådespeleriet :D
 12. Så sant så. Vad tyckte om resten av filmen?
 13. Här kommer vår senaste fan-gjorda James Bond-film. Kom gärna med synpunkter. Vad var bra? Vad var mindre bra? HSD Del 1: HSD Del 2: HSD Del 3:
×
×
 • Create New...