Gå till innehåll

Totalt jävla mörker. (ljussättning)


karatekid

Recommended Posts

Vi håller på och spelar in en skräckfilm, som delvis utspelar sig utomhus.

När vi hade filmat väldigt många scener en kväll med fin och bra ljussättning utomhus upptäckte vi när vi skulle redigera att ljussättningen, som i kameran ser väldigt bra ut blir otroligt mörk när den läggs in på datorn. det mesta försvinner och kvar blir det nästan bara svart.

Nu har vi kunnat ordna lite så att det har blivit bättre och lite ljusare i vegas video (men fortfarande inte tillräckligt tillfredställande som det är när man kollar på displayen i kameran) har vi gjort något fel när vi har lagt in det i datorn eller är detta något man måste vänja sig vid och i fortsättningen ljussätta mycket mer än vad som verkar behövas?

Länk till kommentar
Share on other sites

Man ska aldrig lita blint på en kameras lcd skärm. Kolla även så att inte monitorn är lite skumt inställt; se filmen på en TV för att se hur det blir där.

Hade själv en monitor som var alldeles för mörk när det gäller att kolla på filmer.

Länk till kommentar
Share on other sites

Av egen erfarenhet har det alltid blivigt lite mörkare om man kollar på en dataskärm. Jag har en TV brevid min dator, går alldeles utmärkt. Att justera ljus och färger på en datamonitor när det gäller video lönar sig inte, då är det bättre att låta filmen vara, eller köpa en billig TV och ställa in den neutralt.

Redigeringsprogrammen har inte som prioritet att visa video i full kvallitet, just för att de flesta använder en separat monitor. Datormonitorn är till som referens.

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 3 veckor senare...

Detta är varför man inte ska ställa in bilden på lcd:n utan hålla sig till standardinställningen när det gäller ljusstyrka etc. ;)

 

Bäst är nästan om man ställer in lcd:n så att den är mörk. Syns det bra på displayen vet du då säkert att det syns bra i datorn/TV:n.

 

Problemet där är väl att bilderna kan bli för ljusa :I

Länk till kommentar
Share on other sites

  • 2 veckor senare...
  • 5 veckor senare...
  • 4 månader senare...

ljussätt på plats så gott som det går men resultatet brukar suga när man spelar in på video = brukar bli kornigt. jag hade kört riktat, smalt ljus mot ansiktet med kort skärpdjup och satsat på mycket närbilder, etableringsbilder brukar bli korniga av egen erfarenhet.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...