Jump to content

krockis

Members
 • Posts

  502
 • Joined

Personlig information

 • City
  Sthlm
 • Job/title
  Studerar (Universitet)

Filmskapande

 • Interests
  Manus & Regi

krockis's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

10

Reputation

 1. äsch, du har övervägt och fattat ditt beslut. Du kanske inte har stora skådisdrömmar? Men jag tycker det låter konstigt, har du provspelat? Hur kommer det sig att de ringer dig? Håller inte med att en helt annan utbildning på univ. påverka film ett smack. Man lär sig mkt annat där som handlar om andra aspekter i livet.
 2. nordic post production
 3. dubbla ND filter och stäng bländaren om du pysslar med sony kameror.
 4. ett tips är att inte söka flera saker eller berätta under intervjun att du gjort det, det ger en sjukt splittrad bild av vad du vill bli. mycket negativt! det är ca. 50 personer som sökt filmljud med.
 5. en kompis fick nej-brev hem, 290 hade sökt regi.
 6. beror väl på hur omfattande och hur lång tid det tar men räkna med en vecka fixa dialog/effekter och en vecka mix. Skulle tro att du får nog punga ut en 20 000 i alla fall.
 7. håller med om att skillnaden blir mindre men du kan enkelt se vad som är filmat i film och vad som är digitalt på en tv. färgerna är ju helt annorlunda när det är film. jag kan se skilland på vad som är fotat i dvcam direkt och vad som är fotat i hdv sen konverterat till dvcam. det blir annorlunda färger helt enkelt.
 8. Kalix anses vara den bästa förutbildningen. Efter den kommer Fridhem...
 9. okej nu ska jag säga en sista gång hur det är i det VERKLIGA livet... I samspråk med författaren så kommer regissören överens om manuset slutversion innan inspelningen börjarn. UNDER INSPELNINGEN FÅR REGISSÖREN ÄNDRA PÅ REPLIKER OCH ANNAT UTAN ATT FRÅGA NÅGON! PRODUCENTER I SVERIGE LÄGGER SIG INTE I DET KREATIVA ARBETET UNDER PROCESSEN SÅ LÄNGE DET INTE RUBBAR BUDGETEN.
 10. alla som inte sett tillräckligt mycket film tenderar att tycka att pulp fiction är så sjukt bra...
 11. Gungorn och pappret, allt i början är helt blått. Inte färgkorrat blått utan att ni inte har vitbalanserat. Första bilden när killen sitter i telefon med någon tavla, den bildkompositionen fungerar inte alls. Luft är lämnat på fel sida än den han tittar på och han är för låg i bilden...
 12. vitbalansera när du byter miljö, ta flera inställningar på varje scen så du har lite att klippa runt beroende på tempo/känsla och arbeta mkt mer med bildkomposition i dina bildera. vad är med i bilden? vad tar mest plats och varför? osv osv.... lycka till! Bra jobbat!
 13. finns rätt klara riktlinjer för hur mycket man tar per sekund klar film.
 14. ja, det är super16 den är skjuten på. det säger i alla fall seriens regissörer.
 15. Headman> det kan bara du avgöra, vad du har lust/ork att läsa. det jag säger är att gymnasiet är inte avgörande för din framtid inom film i något avseende så länge du har grundläggande behörighet. jag har gått natur och sen läst 160 p på universitet och det har inte alls med film att göra och ingen har ifrågasatt mina tidigare meriter inom det. men jag har gjort en del inom film med..... läsa vad du vill och kör på med film, oavsett om det är på sidan eller heltid i skolan.
×
×
 • Create New...