Jump to content

nisse

Members
 • Posts

  221
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Bresson, Tarkovskij, Kubrick, Herzog, Greenaway, Tsai Ming-liang m.fl.
 • Interests
  Titta på FILM och SOVA...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nisse's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

 1. Hello! Gjorde en musik video när jag var i Köpenhamn i december. Dansk hiphop. Nollbudget. Checka in resultatet! Kom gärna med feedback. Utrustning: Canon EOS 7D (med Technicolor's CineStyle Profile), SC3: Tiny, GGS Perfect Viewfinder 3.0X Objektiv: Canon EF 50mm f/1.4 USM och Tokina AT-X 116 Pro DX (AT-X 11-16/2,8) Klipp i Final Cut Pro och grading med hjälp av Technicolor Color Assist. Samma video på Vimeo:
 2. Mask-assistent sökes till examensfilm, ersättning för utgifter Vi söker en person som kan vara assistent med stort ansvar för mask till en examensfilm på Filmhögskolan i Göteborg. Titel: Monologen Manus, regi: Gustav Annerblom Genre: Rysare Längd: 30 minuter Plats: Göteborg Inspelning: 9-27 januari Då det är en skräckfilm kommer det finnas moment med kroppsdelar som ska skäras upp och mycket blod. Det är en fördel om du har erfarenhet av något liknande arbete, men inget krav. Ninja Thyberg - Produktionsledare 0707-732440
 3. Hej! Heter Nils och arbetar som Koordinator på examensfilm på Filmhögskolan i Göteborg. Vi är just nu uppe i förproduktionen av den filmen som ska bli en skräckfilm på 30 min. Vi letar efter en Special effekt-person/er som vill hjälpa oss med detta och kan vara med i förproduktionen och på inspelningen. Bland annat ska vi hänga en gravid kvinna och vet inte hur detta ska gå till. Om du är intresserad av att vara med och joina vår filmteam. Hör av dig till mig: Nils (koordinator) 070 368 41 91. Inspelning är mellan den 9-27 januari 2012. Filmhögskolans filmer har automatisk inträdde till Göteborgs filmfestival och den kommer ha premiär där 2013.
 4. Hej! Vi är ett gäng som heter" Coffee Cake Productions", en helt nystartad grupp i Göteborg, som tänkt producera humoristiska sketcher och kortfilmer för YouTube och filmfestivaler. Just nu är vi i startgroparna för vår första produktion som heter "Quasimodo on blind date". Och då behöver vi någon som kan göra en Quasimodo-mask. Betalning för material kan fås, men tyvärr inte så mycket mer. Vi söker någon som är intresserad av filminspelning, alltså någon som kan vara med och sminka så masken ser så bra ut som möjligt. Intresserad och vill du veta mer kontakta mig på: nils_kim@voodoofilm.org
 5. Hej! Vi söker en B-foto och en Scripta till kortfilmsinspelning i Göteborg redan nästa vecka. Fyra dagars inspelning: Mån den 13 - till Tors den 17. Arbetstiderna är cirka 9-18. Inspelningen kommer att ske i Göteborg på två locations. Gustav Annerblom, filmregi-student på "Filmhögskolan" i Göteborg står för manus och regi. Fotograf är Harry Tuvanen och de tre huvudrollerna går alla på "Högskolan för scen och musik" (Artisten.) Tyvärr utgår ingen ersättning (förutom mat). Vi kommer att vara ett litet och tajt team. Intresserad att veta mer, ring mig: 070 368 41 91 (Nils Kim Gustafsson). Allt gott!
 6. Hej allihopa! Har försökt summera filmåret i min årskrönika: http://www.voodoofilm.org/artikel/filmaret-2009.aspx Kommentera mycket gärna. Puss & Kram!
 7. Jo, absolut och "Voodoo Film" skrivs inte ihop heller... det är bara att kolla på loggan herr Mega99 :p
 8. Ingen som kan hjälpa mig :(
 9. Men du gillar det :e Det gör jag också. Sjukt kul!
 10. Det ska blandas med PAL-material... och om allt gå som det ska visas på TV. Kan inte ens titta på materialet som det är nu, så helst skulle jag vilja föra över det till miniDV PAL-band, utan någon kvalité försämring... Jag vet inte hur sådant här fungerar. Måste jag ha en NTSC-kamera, föra över materialet till redigeringsprogrammet och komprimera ut det i PAL? Eller... Eller finns det inte någon bandspelare som man kan föra över ett videoformat till ett annat?
 11. Hej allihopa! Har ett antal miniDV-band filmade i NTSC-formatet och behöver överföra materialet till PAL, för att kunna redigera det i Final Cut. Vilket är det bästa rekommenderade sättet att göra detta på? Tack på förhand!
 12. Tack så jätte mycket Norbert! Har testat lite och det är ganska svårt, speciellt för en nybörjare som mig. Men resultat verkar blir mycket bättre, få hålla på och finslipa...
 13. Hej allihopa! Har en sekvens som vi filmade på dagen som jag ska göra om till kväll/natt. Det fungerar bra med att använda Luma Curve och Color Balance (RGB) mot blått. Någon som har andra tips på detta, som vill dela med sig? Jo, och nu till problemet. Självklart kom man hem med ett antal bilder där himlen syns och är helt vit. Finns det något sätt att få himlen mörkare? Trovärdigheten att det är kväll/natt förstörs ju avsevärt. Tacksam för svar!
 14. Aaaa tack igen, tack igen :) Nu känns det mycket bättre.
×
×
 • Create New...