Jump to content

Rymdkraft

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Åkersberga
 • Job/title
  Går media på Täby Enskilda Gymnasium
 • Name
  Jacob

Filmskapande

 • Influences
  David Lynch
 • Gear
  DV-Kamera: Panasonic NV-GS80. Program: Pinnacle Studio plus 11 och dessutom har jag ett stativ som är sönder lite här och var, men funkar i alla fall... Kanske inte de bästa grejerna, men de duger åt mig. Blir mer utmanande och uppfinningsrikt :)
 • Interests
  Film såklart
 1. Det Vita Bandet Michael Haneke kan han. Oj, vilken film. En av fjolårets bästa filmer, om inte den bästa. Plågsamma timmar i biomörkret men samtidigt något av det bästa jag varit med om. 9/10 Senaste jag köpte var Manderlay :) Den har vi här hemma. Måste se.
 2. Jag gillade den. Fiffig, bra klippt och skådespelare skötte sig bra tycker jag. Fnissade några gånger till och med. Lite lång kändes den dock.
 3. Tack för svaret. Ska försöka tänka på att göra kortare trailers i framtiden. Och du har väl delvis rätt om handlingen ;P
 4. Jag såg precis den gamle klassikern Cykeltjuven ifrån 1948. Ansedd att vara världens bästa film, jag kan inte riktigt hålla med på den punkten. Men oj, vad bra den är! Måste sova på saken om den är värd högsta betyg. De senaste filmerna jag köpte var Nikita, Kvinnostaden och Stalker. Tror stenhårt på den sista!
 5. Oj, en film... Jag har som vanligt knappt sett några nya filmer, kollar mest på äldre verk. Årets bästa film för mig är Antichrist, den kan man ju räkna bort ur mainstream träsket som faktiskt Oscarsgalan är... Den kommer troligen inte ens bli nominerad för årets bästa utländska film (det är väl i den kategorin den platsar?). Och jag gillade faktiskt Metropia väldigt mycket, men den tror jag inte heller har något att göra på Oscarsgalan. Watchmen däremot, bra film. Den hoppas jag ju lite på. Avatar var ju faktiskt bra också (bara väldigt överskattad...), jag är säker på att den komm
 6. Tack för det bra svaret. Härligt att du känner dig lite intresserad :) Jag kan förklara själva grundidén till storyn: Den handlar om en fågelskådare som blir paranoid och tror att det är fåglarna som kollar på honom. Som han säger i början av trailern. Men du kanske inte hörde, jag borde ha fixat det där med ljudet... Har tänkt på det mer vid redigering av hela filmen i alla fall, så där borde det inte bli något problem. Trailern är lite hastigt gjord. Men jag förstår att du inte riktigt fattar vad den handlar om, det framgår inte riktigt i trailern tycker jag heller. Men det viktiga är man
 7. Detta är den första något seriösa filmen jag och mina vänner har gjort. Den är inte riktigt klar än, men nog för att den ska få en trailer. Tror den är färdig i februari eller något sådant. Hoppas att ni i alla fall gillar trailern, som jag har försökt göra spoilerfri... Väcker trailern något intresse för filmen i sig? Och framgår det vad den handlar om?
 8. Subjektivitet i all ära, men jag har en känsla av att jag kommer att göra det i alla fall... Tror inte du kommer att uppskatta filmen :P Men det hoppas jag ju såklart! Underbar.
 9. Jag tycker det inte är nödvändigt att säga vad de kunde gjort istället. Det viktiga är att man motiverar sin åsikt varför man gillade/inte gillade filmen.
 10. En underhållande film helt klart och visuellt är den toksnygg, även fast jag inte är helt imponerad av 3D'n. Slutstriden var dock rejält tråkig och filmen var oerhört förutsägbar. Inte lika storslagen som väntat heller. I slutändan är det en stabil popcornrulle.
 11. I den här tråden skriver vi helt enkelt vilket film vi tycker är årets bästa. Motivering är mycket välkommet. Årets film enligt mig är Antichrist. Det är årets vackraste, känslofullaste och mest stämningsfulla film. Ett mästerverk signerat Lars von Trier.
 12. 1. Eraserhead (1977) - David Lynch 2. Dogville (2003) - Lars von Trier 3. Gökboet (1975) - Milos Forman 4. 2001: A Space Odyssey (1968) - Stanley Kubrick 5. Das Boot (1981) - Wolfgang Petersen 6. Inland Empire (2006) - David Lynch 7. Kvinnan i Sanden (1964) - Hiroshi Teshigahara 8. Mulholland Drive (2001) - David Lynch 9. The Shining (1980) - Stanley Kubrick 10. En Annans Ansikte (1966) - Hiroshi Teshigahara 11. A Clockwork Orange (1971) - Stanley Kubrick 12. Forrest Gump (1994) - Robert Zemeckis 13. Metropolis (1927) - Fritz Lang 14. La Strada (1954) - Federico Fellini De där
 13. - Do you own a video camera? - No. Fred hates them. - I like to remember things my own way. - What do you mean by that? - How I remembered them. Not necessarily the way they happened. Från Lost Highway, klockrent. Lost Highway innehåller förresten typ världens bästa scen, då Fred möter Mystery Man för första gången. "Do you shovel to survive, or survive to shovel?" Från Kvinnan i Sanden. Dessutom älskar jag citatet jag har som signatur.
×
×
 • Create New...