Jump to content

Rymdkraft

Members
 • Posts

  22
 • Joined

Everything posted by Rymdkraft

 1. Det Vita Bandet Michael Haneke kan han. Oj, vilken film. En av fjolårets bästa filmer, om inte den bästa. Plågsamma timmar i biomörkret men samtidigt något av det bästa jag varit med om. 9/10 Senaste jag köpte var Manderlay :) Den har vi här hemma. Måste se.
 2. Jag gillade den. Fiffig, bra klippt och skådespelare skötte sig bra tycker jag. Fnissade några gånger till och med. Lite lång kändes den dock.
 3. Tack för svaret. Ska försöka tänka på att göra kortare trailers i framtiden. Och du har väl delvis rätt om handlingen ;P
 4. Jag såg precis den gamle klassikern Cykeltjuven ifrån 1948. Ansedd att vara världens bästa film, jag kan inte riktigt hålla med på den punkten. Men oj, vad bra den är! Måste sova på saken om den är värd högsta betyg. De senaste filmerna jag köpte var Nikita, Kvinnostaden och Stalker. Tror stenhårt på den sista!
 5. Oj, en film... Jag har som vanligt knappt sett några nya filmer, kollar mest på äldre verk. Årets bästa film för mig är Antichrist, den kan man ju räkna bort ur mainstream träsket som faktiskt Oscarsgalan är... Den kommer troligen inte ens bli nominerad för årets bästa utländska film (det är väl i den kategorin den platsar?). Och jag gillade faktiskt Metropia väldigt mycket, men den tror jag inte heller har något att göra på Oscarsgalan. Watchmen däremot, bra film. Den hoppas jag ju lite på. Avatar var ju faktiskt bra också (bara väldigt överskattad...), jag är säker på att den kommer att vinna för bästa effekter. Det var just världen man fick besöka som gjorde den till en bra och fin film. Annars tror jag säkert att Tarantinos Basterds kammar hem något, fast jag har inte sett den själv. Fast ärligt talat så bryr jag mig inte särskilt mycket... Ser hellre fram emot nästa filmfestival i Cannes.
 6. Tack för det bra svaret. Härligt att du känner dig lite intresserad :) Jag kan förklara själva grundidén till storyn: Den handlar om en fågelskådare som blir paranoid och tror att det är fåglarna som kollar på honom. Som han säger i början av trailern. Men du kanske inte hörde, jag borde ha fixat det där med ljudet... Har tänkt på det mer vid redigering av hela filmen i alla fall, så där borde det inte bli något problem. Trailern är lite hastigt gjord. Men jag förstår att du inte riktigt fattar vad den handlar om, det framgår inte riktigt i trailern tycker jag heller. Men det viktiga är man blir lite intresserad tycker jag och det lyckades den ju med i alla fall med dig :) Den är ganska så David Lynch inspirerad så folk kommer nog inte fatta allt när hela filmen visas heller, även om den inte alls är på samma nivå som geniet Lynch... Jag tror att filmen kommer att läggas ut för eller senare. Problemet är bara att den är ganska lång, jag har klippt ungefär halva och den är uppe 25 minuter. Själva inspelningen är vi nästan klara med. Men hela kommer nog upp, måste bara orka dela upp den i del 1, 2 osv på youtube. Om det inte finns ett bättre sätt?
 7. Detta är den första något seriösa filmen jag och mina vänner har gjort. Den är inte riktigt klar än, men nog för att den ska få en trailer. Tror den är färdig i februari eller något sådant. Hoppas att ni i alla fall gillar trailern, som jag har försökt göra spoilerfri... Väcker trailern något intresse för filmen i sig? Och framgår det vad den handlar om?
 8. Subjektivitet i all ära, men jag har en känsla av att jag kommer att göra det i alla fall... Tror inte du kommer att uppskatta filmen :P Men det hoppas jag ju såklart! Underbar.
 9. Jag tycker det inte är nödvändigt att säga vad de kunde gjort istället. Det viktiga är att man motiverar sin åsikt varför man gillade/inte gillade filmen.
 10. En underhållande film helt klart och visuellt är den toksnygg, även fast jag inte är helt imponerad av 3D'n. Slutstriden var dock rejält tråkig och filmen var oerhört förutsägbar. Inte lika storslagen som väntat heller. I slutändan är det en stabil popcornrulle.
 11. I den här tråden skriver vi helt enkelt vilket film vi tycker är årets bästa. Motivering är mycket välkommet. Årets film enligt mig är Antichrist. Det är årets vackraste, känslofullaste och mest stämningsfulla film. Ett mästerverk signerat Lars von Trier.
 12. 1. Eraserhead (1977) - David Lynch 2. Dogville (2003) - Lars von Trier 3. Gökboet (1975) - Milos Forman 4. 2001: A Space Odyssey (1968) - Stanley Kubrick 5. Das Boot (1981) - Wolfgang Petersen 6. Inland Empire (2006) - David Lynch 7. Kvinnan i Sanden (1964) - Hiroshi Teshigahara 8. Mulholland Drive (2001) - David Lynch 9. The Shining (1980) - Stanley Kubrick 10. En Annans Ansikte (1966) - Hiroshi Teshigahara 11. A Clockwork Orange (1971) - Stanley Kubrick 12. Forrest Gump (1994) - Robert Zemeckis 13. Metropolis (1927) - Fritz Lang 14. La Strada (1954) - Federico Fellini De där är de jag kan ranka, sen blir det svårare. Forrest Gump vet jag inte riktigt om den hör hemma där, måste se om den.
 13. - Do you own a video camera? - No. Fred hates them. - I like to remember things my own way. - What do you mean by that? - How I remembered them. Not necessarily the way they happened. Från Lost Highway, klockrent. Lost Highway innehåller förresten typ världens bästa scen, då Fred möter Mystery Man för första gången. "Do you shovel to survive, or survive to shovel?" Från Kvinnan i Sanden. Dessutom älskar jag citatet jag har som signatur.
 14. Man köper inte den nya för att de tex har tagit bort mästerverket Mulholland Drive i registret och lagt till exempelvis The Wrestler som är sjukt överskattad. Mulholland Drive förtjänar helt klart att vara där istället för wrestlarn, som dock är sevärd. Dessutom är Gudfadern ett mycket bättre omslag än kriminellt (än en gång) överskattade The Dark Knight!
 15. Skulle vilja gå, vet dock inte om jag har tid. Ska kolla upp det.
 16. "1001 filmer du måste se innan du dör" rekommenderas varmt av mig. Det kanske inte är den ultimata listan, men den öppnar ögonen för hur mycket bra film det har kommit genom tiderna och den är starten på ett stort filmintresse. Skaffa utgåvan med Gudfadern på omslaget och inte den nya versionen med Jokern. Om du gillar David Lynch kan jag rekommendera boken Lynch on Lynch, mycket intressant. Allt du behöver veta om Film av Ronald Bergan är också en bra och intressant bok.
 17. Jag längtar tills David Lynch visar nånting nytt. Annars är det Lars von Triers nya som jag ser mest framemot nu, Melancholia. Avatar verkar bli cool också och Alice i Underlandet av Tim Burton.
 18. Verkar vara helt sanslöst dålig. Trailern kan vara den sämsta någonsin. Min bror sa dessutom att den var värdelös och inte ett dugg läskig och jag litar på min bror, han har bra filmsmak... Den otäckaste film jag sett är Inland Empire.
 19. Såg precis Funny Games, orginalet från 1997 alltså. Den börjar så bra och det är en bra film rakt igenom. Psykiskt påfrestande, obehaglig och mycket bra uppbyggd. Karaktärerna känns dock inte fullt lika intressanta som de var från början efter ungefär halva filmen och det samma gäller faktiskt storyn. Och den obehagliga realismen förstörs av metainslaget (som innan dess bidragit med charm) på slutet, då blev det för mycket, just när filmen kunde fått en fantastisk vändpunkt. Men inte alls dålig, den kunde bara varit bättre... 7/10 i betyg från min sida. Kommer att ses om i framtiden och remaken ska också ses. Det var allt.
 20. 1. Eraserhead (1977) - David Lynch 2. Dogville (2003) - Lars von Trier 3. Gökboet (1975) - Milos Forman 4. 2001: A Space Odyssey (1968) - Stanley Kubrick 5. Das Boot (1981) - Wolfgang Petersen 6. Inland Empire (2006) - David Lynch 7. Kvinnan i Sanden (1964) - Hiroshi Teshigahara 8. Mulholland Drive (2001) - David Lynch 9. The Shining (1980) - Stanley Kubrick 10. En Annans Ansikte (1966) - Hiroshi Teshigahara 11. A Clockwork Orange (1971) - Stanley Kubrick 12. Forrest Gump (1994) - Robert Zemeckis 13. Metropolis (1927) - Fritz Lang Det där är de filmer som jag ger full pott i betyg (förutom Metropolis men jag vet var jag har den) och jag tror att jag skulle rangordna dem sådär. Forrest Gump måste ses om dock... Men där har ni i alla fall en ungefärlig topp :)
×
×
 • Create New...