Jump to content

cutecats

Members
 • Posts

  343
 • Joined

1 Follower

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  studerar på Kulturama Film första året.
 • Name
  Simon Elvås

Filmskapande

 • Influences
  Park Chan-wook är kungen just nu
 • Gear
  Skolan har det mesta
 • Interests
  Film : )

cutecats's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Oj fan ja det där såg ju sjukt fult ut... Menade iof att artisten också skulle vara i white screen vilket troligen skulle få det att se lite bättre ut men det funkar nog ändå inte så super bra. Aja som du säger så kan det bli riktigt snyggt ändå : ) blir lite sugen på att bara pumpa upp en balja och slänga i lite saker :D typ en brödrost vad händer då? finns ju hur mycket möjligheter som helst om man kan leka med slowmotion och vatten. Använder tyvärr inte msn men adda mig gärna på facebook! http://www.facebook.com/Simon.Elvas vore super kul att prata lite!
 2. Gud va roligt, grattis igen! Surf materialet låter som nått som kan bli super snyggt. Nått jag sett nångång som jag tänkt skulle passa surf filmer grymt bra är när en surfare hoppar och allt som syns runt honom är himmel, då kan man låta killen som flyger i lyften vara i slowmotion samtidigt som man låter vattnet under honom vara i normal takt (eller tvärt och om). Ganska enkel effekt när himlen är enfärgad men nått som ser grymt coolt ut :) Ja asså jag går nu Kulturama gymnasiums filmlinje där vi har både 550 och 7D, samt fyra studios. Om jag förstått rätt så kan man väl filma mot vit bakgrund och sedan i princip använda det som en green screen och lätt ta bort allt det vita? För då kan det ju bli riktigt nice om man klipper in tex exploderande vattenhinkar framför en sångare eller band. Asså inte använda white screen för att klippa in dom en annan miljö utan att använda det för att klippa ihop klippen tillsammans. Aja det skulle vara jätte roligt att jobba ihop nått med dig Bonne! Att få låna en 7D kan va lite svårt men att filma ihop nått med 550 skulle inte va några problem. Men efter jul som sagt! Har också lite för mycket att göra :D och då ska man inte prata om skolan :P Hör av dig! simon.peter.e@ hotmail.com /Simon Elvås
 3. Fan har inte varit inne här på hur länge som helst men loggade in bara för att gratulera dig! Fan 204 tusen visningar på sju dagar! och ett grymt snyggt resultat också! Har sett många misslyckade tester hitils och din film e verkligen otrolig. Skulle gärna se en liknande som leker lite med att spola fram och tillbaka också :) typ musikvideo-liknande där vatten får följa takten (kanske i studio också för bästa resultat). Vet inte hur mycket du har tillgång till att fixa men om du skulle få tag på en studio och få leka med vatten i olika färger och sen klippa ihop det till en sångare så lär det ju gå på mtv iaf :D haha om du är intresserad så skulle jag gärna spela in nått som du får leka med.
 4. Skicka inte påminnelse! Mycket mycket bättre att artigt ringa och fråga om dom har fått ditt mail, då så kommer dom definitivt läsa det samtidigt som du då får prata om dig själv utan text vilket ofta brukar vara mycket bättre.
 5. Jag gråter ALLTID till film! nu har jag börjat gråta när saker e väldigt snyggt gjorda också... som senast när jag såg Synecdoche, New York så grät jag typ hela tiden pga hur bra manuset va upplagt :I känner att film börjar ta kontroll över min kropp nu :/ annars brukar det va typ långa åkningar där man inte vill blinka och av kroppens natur så sitter man helt plötsligt och gråter :) Annars så är slutet i Where the Wild Things Are omöjlig att inte gråta till :)
 6. Har postat den förut på forumet men kännde att tråden behövde lite nytt liv :) Trailen till where the wild things are är helt magisk. jag får gåshud varje gång och den håller i sig hela trailen om och om igen :D mestadels tror jag att det e musiken faktiskt och av att ha gått igenom alla inlägg här så verkar musik vara en extremt viktig faktor i "gåshudare", inte så jätte konstigt kanske men ändå väldigt underskattad del av film som verkligen gör galet stor skillnad. Posta mera!
 7. ja men precis. Det jag var ute efter va nog egentligen att hitta alla dom klassiker som filmnördar där ute blir sura när man har missat :D Tack så hemskt mycket! jag har faktiskt sätt 18 av dom här 22 filmerna men 4 till på "måste se listan" känns mycket rimligt. En extremt bra lista får jag säga! Av dom som jag sett så kan jag helt fatta att dom e toppen av deras genre. Ett till tack för tiden du lagt ner och hoppas många fler tar del av den : ) tack!
 8. Ja okej stort tack för hjälpen! Jag ska definitivt ringa till lite fängelser och jag hittade just en lista på alla svenska anstalter http://www.kriminalvarden.se/sv/Fangelse/Vara-anstalter/ så nu e jag glad och peppad! Ni har nog rätt i att det svåra blir att fixa en intressant fånge som e villig att vara med och det roligaste vore väl om det är en fånge med säkerhetsklass A för då blir det ju lite grövre historier men säkert också en bra bit svårare att få en fånge att göra det. Tack för hjälpen iaf tack tack!
 9. oj inspirerande du råkar inte komma ihåg vad den heter? Iden som jag vill göra är att filma en intervju med en person i ett fängelse och mer fokusera på just den händelsen som fick honom/henne att åka in i fängelset. Sedan så hade jag tänkt att animera bilder till historien och klippa mellan dom och intervjun + bilder från fängelset. Men nu är jag mest intresserad på om det här kommer gå att få tillstånd för och vad fängelser har för några regler om det är nån som har koll? :)
 10. Hej! Om ca ett halvår kommer jag få en skoluppgift att göra en dokumentär med valfritt tema, just nu är jag extremt sugen på att ha dokumentären om en fånge i ett svenskt fängelse. Jag gissar på att det här kan bli ganska svårt att få tillstånd för ja det är ändå ett skolprojekt... men jag e ganska glad typ och brukar få det mesta att funka men jag ville bara kolla med er om ni tror att det är möjligt och hur man i så fall borde gå tillväga? Är det nån som har nån erfarenhet av svenska fängelser hur dom brukar bete sig mot filmare? Tack på förhand!
 11. Hej första klippet såg skit snyggt ut tycker ja! bra jobbat :) det ända negativa med första klippet är att elden som brinner typ framför eller på personen ser ganska fejk ut just eftersom att det är rörlighet på det stället. skulle iaf gissa på att det e rörligheten som gör att det ser fejk ut men sen så är det förstås att skådespelet av personen i bild inte alls reagerar på den elden vilket också är lite knas :) tror att det skulle se extremt mycket bättre ut om du tar bort elden där och bara lägger uppmärksamheten i det andra rummet. Hoppas det hjälpte!
 12. http://www.ljud-bildmedia.se/ är väl vart dom flesta brukar hyra ifrån om jag inte har fel
 13. oj stipendie till musikvideo mycket trevligt :) Jag tyckte den va bra! lite långtråkig när det inte va nån sång däremot och sen så fattade jag inte riktigt vad som hände med gitarren :S man såg den bara en gång och det va öppnings scenen på sångaren sen bara försvann den. men bra jobbat som sagt, fina kostymer och fin ide men tyvärr så tyckte jag att låten va lite tråkig så för mig så kändes allt lite tråkigt :(
 14. ja förlåt men det lät ändå väldigt lite :) sry sry. Råkar du veta typ vad normalpris ligger på för ett manus i Sverige som är skriven av en hyfsad etablerad manusskrivare ? Kan det komma upp till 500 tusen då?
 15. Hej det här forumet har gett mig jätte mycket hjälp det senaste året men det känns tyvärr som att ni administratörer inte är lika intresserade av film som vissa användare här :/ "nyheter" på första sidan är ofta inte nyheter utan istället två veckor gamla nyheter och det känns lite som att sidan inte utvecklas mer än att ta bort buggar. http://www.fotosidan.se/ är en sån sida som har extremt aktiva administratörer och som för mig iaf är dom som är först med nyheter (iof om foto då men ändå). deras nyhetsbrev är så bra att jag faktiskt premierar på det även fast mitt intresse för foto inte alls är i närheten av mitt intresse för film :) det kanske är dags att dra in någon ny administratör till hemsidan? någon som faktiskt jobbar med film dagligen och som kan dra in lite mer professionella filmare på hemsidan som känner att dom också kan få ut nått av att vara här. Förlåt om jag har varit taskig mot er administratörer för ni gör ett bra jobb med att hålla igång sidan och jag har ingen aning om hur situationen för er egentligen är, jag har bara gissat mig fram till en bild av er som några som bara jobbar med att hålla igång sidan och som har lämnat filmintresset lite på hyllan men jag kan ju ha extremt fel så förlåt i så fall. och ja självklart så är fotosidan en större hemsida som tjänar säkerligen mycket mer pengar vilket självklart leder till att dom kan jobba mer men det kan ju vara ett bra mål iaf? hoppas det hjälpte!
×
×
 • Create New...