Gå till innehåll

jean

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev medlem

Utmärkelser för jean

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tja, har nu satt igång med lite projekt med min Canon EOS 550D. Tycker att man kan komma långt med den kameran alltså. jag hör gärna era åsikter om vad som var bra och vad som kunde förbättras. http://www.youtube.com/watch?v=cruYObgTuTE
  2. Hej, Jag undrar vart nånstans man kan hyra en Red One kamerapaket i Stockholm? Jag har hittat en sida som heter kameraten.se men det verkar som att dem e lite dyra när jag jämför med litegrip.se som ligger i Göteborg. Tips?
  3. Har precis skaffat programmet och känns ungefär som när man ville testa photoshop för första gången. Jag vill redigera vissa klipp jag har på datorn men de enda jag kan komma åt är musikvideon. På övriga videon kommer en text som står unsupported audio rate in file. Hur fixar jag problemet? Och vad är era synpunkter på premiere pro? tackar!
  4. Okej, nu är det snart dags att skicka in ansökan till IBS. Jag har för tillfället valt Santa Barbara City College, och vet redan det mesta om filmprogrammet som erbjuds där. Men det vore kanske smart att kolla in andra alternativ som t ex Santa Monica College, vilket sägs vara en bra skola och rätt så billig, innan jag bestämmer mig helt för SB. Båda är ju bra rankade community colleges. Grejen är att jag har ingen aning hur filmprogrammet ser ut på SMC. Är den något vidare bra? Dvs mycket hands-on och praktiska saker? Har försökt söka på nätet och kontaktat skolan men får inget vidare bra svar. Har även hört att skolan har bra kontakter med filmindustri branchen för dess elever. Så om det finns någon som går där/ska gå där eller vet ngt om skolan, det vore trevligt o höra din åsikt. Och är det lika enkelt o komma in på SMC som SBCC? Tack!
  5. Är filmprogrammet något bra på Santa Monica College? Dvs, är det mycket hands-on och praktiskt arbete eller är det mesta teoretiskt?
  6. Vad är skillnaden mellan en skola som UCLA som erbjuder film inriktning och en skola som New York Film Academy som endast är för filmskapare och är väldigt mycket praktiskt? Dvs skulle en skola som UCLA vara mycket teoretiskt eller har dem också mycket filmandet inom kursen?
  7. Jag vet inte så mycket om videokameror och det gör det bara svårare för mig att leta efter en bra. På digitalkameror brukar jag kolla på antalet megapixlar. Har ingen aning om vad man kollar efter på en videokamera. Helst ska den väl inte ha så brusig bild?:P Så jag undrar om ni har några bra tips på bra videokameror, och eftersom man inte har så mycket pengar, så ska den helst vara billig.
  8. Jag vet att det är inte bara betyg som man kommer in, men det jag undrar är OM dem kollar mycket på betyget, och ungefär vilket snitt man ska ha när man går ut gymnasiet och då menar jag i Sverige och utlandet, som USA t ex. Jag går i Naturvetarprogrammet. Spelar det någon roll när det gäller att komma in i en filmutbildning, dvs prioriterar skolorna elever som har redan gått en mediautbildning(?) i gymnasiet?
×
×
  • Skapa nytt...