Jump to content

Tomtebo

Members
 • Posts

  1,096
 • Joined

 • Days Won

  1

Tomtebo last won the day on August 14 2009

Tomtebo had the most liked content!

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Min mormor, min sambo, mina vänner.
 • Gear
  Celtx, penna och papper, spotify
 • Interests
  Livet i allmänhet

Tomtebo's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

12

Reputation

 1. http://www.smallhd.com/Products/DP6.html
 2. 600D är ju en 60D mixad med en 550D. Nackdelen med den är att den har fortfarande samma jävla bildprocessor sen två år tillbaka. Moore's law någon!? Fördelen med den är väl att man slipper betala 10k för en 60D, vilket gör att 60D känns ju lite magplacerad bland kamerorna. Sedan angående bildkvalitén. Antagligen inte mycket bättre än 550D.
 3. jaha. ännu en sådan här tråd. Don't feed the troll, aka ryan.
 4. Alltså, nu ska vi reda ut det här. Om du har lyckas skriva ett manus som filmfolk i USA har tittat på så måste jag säga, grattis och jag hoppas att filmen blir gjord. Det menar jag. Nu är det så här att en del är lite skeptiska om detta för att 1. en del anser att det är omöjligt att lyckas, (vilket det inte är men ändå) 2. för att varför skulle en snubbe som ändå har lyckas skriva något sådant, hojta till i ett forum där de mesta av folket inte ens i närheten av något sådant och drömmer om detta. 3. nu förtiden finns det extremt många trolls. Men nu syftar jag inte på att du är det, jag bryr mig ärligt talat inte, men jag önskar dig grattis i såfall och vällyckad på vägen!
 5. Man bör ju lite på en kille som spenderar dagarna med att filma olika saker med olika kameror jämnt :) Min peng hade gått till gh2, men snart lär det ju komma ut en vassare kamera så frågan är vänta eller köpa?
 6. Tror snarare problemet ligger i en komplex av allt. tex så ser vi allt skit som sverige producerar, där kanske en film är bra, medan vi får se allt bra som kommer ut i alla länder och sen drar jämförelsen. "fan vad vi suger på göra film". Vi får ju inte se alla skitfilmer som görs i de länder direkt, det är ju alltid bland de bästa som vi får höra om. Dock ska jag inte påstå att vi gör bra film. Jag läser flera gånger på filmnyheterna om vilka som ska få produktionsstöd och bara tänker "WHY? varför skulle den filmen göra så att svenska folket skulle lyfta sina arslen och betala 100kr för att se på den?" Sen tror jag vi har drabbats av bergmans vrede/magi. Att man på något sätt försöker komma upp i den storhet som Bergman lyckades och med det försöka skapa sådan filmer, fast det är verkligen inte anpassad för 2011. Men sen är det säkert många jävla faktorer. Bland annat på att film Sverige gärna satsar på "säkra" kort än tex någon som ingen vet om men har en skitbra idé.
 7. roligt att hon ändå var på galan :D
 8. Tycker ändå det är kul att ni vågar testa på att göra något sådant. Man lär sig sjukt mycket på att testa på och se vad som händer. Märks att ni gillar att göra sådan här typ av grejer och det är bara att kämpa vidare och utveckla alla idéerna osv för att få det så snyggt som möjligt. Självfallet kan jag också sitta här och skriva alla småfel, men ni har ändå fått rätt bra kritik på det ändå. Men något som de andra nämnt, som bör nämnas igen är att ni läser på 180graders regeln. Men som med alla regler är dom till för att brytas. Dock kanske inte så här brutalt i eran film. Men det är bättra att veta om den och att man kan den för att sedan bryta mot den. Lycka till med framtida projekt!
 9. Man ska helst inte blanda minnen till höger och vänster. Tror inte det är så farligt med hur dina minnen ligger till. Man brukar rekommenderar att inte göra som du skriver i inlägget, men jag har haft flera datorer med sådana varianter och det har inte hänt något. Är väl något som händer som jag inte har en uppfattning om. Men rekommenderar starkt att du kollar så minnena passar med varandra. Dock tror jag att det inte ska vara några problem då det kommer från samma tillverkare, men man vet aldrig.
 10. Lär nog funka för dina behov. Några regler man kan gå på när det gäller att redigera i Adobe är. CUDA grafikkort, vilket betyder att man är tyvärr tvungen att använda de gröna lagets kort (om man vill utnyttja kraften med dessa kort som är integrerade med premiere. De så kallad Mercury Playback Engine.) Andra, satsa på på minnen (mer ju bättre) och bra diskar. 7200rpm helst. Sen så bra processor. Där är ju frågan om ekonomi och hur mycket man kan lasta på Mercury. Jag är verkligen inte insatt i den fronten då jag inte äger ett CUDA kort. Men antar att man kan klara sig med rätt billig processor. Men jag hade köpt de nya intel processorerna eller gå på billigt men många processorer dvs amd x6.
 11. Det kan man på ett sätt säga ja. Men mycket går på en 550D också. Men jag har inte träffat på något som inte går på gh2 än. Har till och med sett bilder på folk som har s16 objektiv på den (då man kan använda dem i och med att man har cropmode som gör att man kan få med hela bilden, på vissa objektiv dvs.)
 12. Inte 550D men 7D däremot. Visst, säger inte att det är fult och 550D är säkert en bra kamera att filma med. Hade valt den också om det inte vore så att det har kommit ut intressantare kameror. 60D är ju betydligt mer intressantare än 550D. gh2 anser jag är mer anpassad för att filma än 550D. Dock är ju inspelnings kodec grejen lite jobbig på gh2. Hur är det på en 550D?
×
×
 • Create New...