Jump to content

Gonz

Members
 • Content Count

  65
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Vilken lösning är bäst. Ska användas för dokumentärt filmande med en canon 5d mark 2. Jag vill helst mata in ljudet direkt in i kameran. Jag kommer att använda en Rode ntg-2. Är det någon som har erfarenhet av dessa system? Hej
 2. Hej jag har arbetat med Premiere pro under flera år och upplevt ett problem att programmet ibland inte visar filer utan att det istället står media pending. När jag får detta problem så brukar jag ersätta klippet med ett annat och sedan ångra och då kommer orginalklippet tillbaka. Undrar om det finns ett smartare sätt att göra detta på? då detta sätt är väldigt jobbigt speciellt när man måste göra detta på längre filmer. Märk att detta inte är samma sak som att ett klipp är offline. Vet någon vad som är felet och vad man kan göra. Jag har premiere pro cs 5.5 på en macbook pro 13 icore5.
 3. Jag har läst nånstans att bitraten än lägre om man filmar 50i än 24p vilket ska påverka kvaliteten. Om nån hackade Gh2 så som Gh1 så den kunde köra 25p så vore det grymt men hack är ofta buggiga. Är det nån som kan rekomendera spec till objectiv till systemkameror som ger en filmkänsla till bilden?
 4. Jag har bara hört dåliga saker om 60d. Finns en artikel på sajten EOS där de jämför Gh2 och 60d. Sajten är tillägnad canonkameror med de totalsågar 60d. Det som lockar med canon 550d är att den är billigare och kan filma i 25 p jämfört med GH2. Om Gh2 kunde filma i 25p skulle jag lätt köpa den...
 5. Jag har läst att Gh2an har bättre optikmöjligheter då kameran saknar spegel. Det ska göra att man med adaptrar kan använda fler optik är 550d. Stämmer detta?
 6. Menar du att Gh2an är sämre än 550d. Är bilden sämre. Rekomenderar du canon 550d?
 7. Nackdelarna med 550d skulle vara att den saknar vridbar skärm, justerbara ljudnivåer, stereo kameramic, Crop funktion, Autofokus under inspelning bland annat. Har läst att GH2an helt enkelt är bättre på att filma än alla billigare canonkameror främt på grund av den har tre kärniga processor. Magic lantern är ju ett alternativ men min erfarenhet av hacks är att de ofta är buggiga. Jag ska använda kameran till att göra dokumentärfilmer. Men vet ni om det överhudtaget spelar någon roll om en kamera inte kan filma i den Europeiska standarden 25p. Det är inget fel på kvaliten i 24p men jag har
 8. Hej. Jag har ett stort kval. Hade nästan bestämmt mig att köpa en Lumix Gh2 nör jag läste att dessa inte kan filma i 25p utan bara i 24p. Nu lutar det åt Canon 550d som visserligen har andra nackdelar men som är billigare och kan filma i 25p. Hur stor betydelse är det att filma i 25p i Europa? Vad spelar det för roll egentligen? Tacksam för kommentarer! /Gonz
 9. Hej jag tänker köpa Panasonic Lumix Gh2 och undrar om jag ska köpa kameran med 14-140 linsen eller 14-42 linsen. Är ganska dålig på linser så jag förstår inte skillnaden annat än zoomen. Är det nån som har en åsikt i frågan? Linsena skiljer sig med 4500 kr. Jag har visserligen råd med båda men undrar om det kanske är bättre att köpa den billiga och köpa andra linser utöver. Kommentar?
 10. Hej. jag har filmat en film i 25p med en Panasonic Ag-DVX100b. Jag får in materialet i premiere cs5 men filmen ser ganska cornig ut. Undrar vilka inställningar man ska ha i Premiere för redigera 25p och framför allt vilka inställningar man ska ha för att exportera? Jag redigerar på en Macbook pro intel core duo 2,4 med Premiere Cs5. Mycket tacksam för hjälp!
 11. Hej. Jag har gjort en kort film i premiere CS5 med lite bilder som rör sig. Men när jag tittar på den färdiga utmatade videofilen så skakar bilderna som rör sig i filmen. Bilden är rätt stor ,är premiere dålig på att rendera rörlig grafik och borde jag använda AE istället?
 12. Jag bränner ut den från programmet direkt på DVD. Kodningen går dock ovanligt snabbt. Kan det vara att den bränner en gammal komposition istället för den nya?
 13. Hej. Jag brände ut en samling DVD skivor med ett flertal undertextspår. När jag tittar på DVD skivan så är är det vissa spår som har en gammal undertext och inte den nya. Hur kan detta hända. Jag vet inte ens att var de gamla undertexten ska vara sparade. Hjälp Jobbar med Encore CS4 på macbook intel.
 14. OK det verkar som att det blir rätt format när jag spelar upp den på VLC men den blir inte det när jag spelar upp den på Quicktime. Den kanske är anamorphisk eller nåt. Om jag kör upp den på Vimeo blir det rätt format tror ni?
×
×
 • Create New...