Jump to content

Tomtebo

Members
 • Posts

  1,096
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by Tomtebo

 1. http://www.smallhd.com/Products/DP6.html
 2. 600D är ju en 60D mixad med en 550D. Nackdelen med den är att den har fortfarande samma jävla bildprocessor sen två år tillbaka. Moore's law någon!? Fördelen med den är väl att man slipper betala 10k för en 60D, vilket gör att 60D känns ju lite magplacerad bland kamerorna. Sedan angående bildkvalitén. Antagligen inte mycket bättre än 550D.
 3. jaha. ännu en sådan här tråd. Don't feed the troll, aka ryan.
 4. Alltså, nu ska vi reda ut det här. Om du har lyckas skriva ett manus som filmfolk i USA har tittat på så måste jag säga, grattis och jag hoppas att filmen blir gjord. Det menar jag. Nu är det så här att en del är lite skeptiska om detta för att 1. en del anser att det är omöjligt att lyckas, (vilket det inte är men ändå) 2. för att varför skulle en snubbe som ändå har lyckas skriva något sådant, hojta till i ett forum där de mesta av folket inte ens i närheten av något sådant och drömmer om detta. 3. nu förtiden finns det extremt många trolls. Men nu syftar jag inte på att du är det, jag bryr mig ärligt talat inte, men jag önskar dig grattis i såfall och vällyckad på vägen!
 5. Man bör ju lite på en kille som spenderar dagarna med att filma olika saker med olika kameror jämnt :) Min peng hade gått till gh2, men snart lär det ju komma ut en vassare kamera så frågan är vänta eller köpa?
 6. Tror snarare problemet ligger i en komplex av allt. tex så ser vi allt skit som sverige producerar, där kanske en film är bra, medan vi får se allt bra som kommer ut i alla länder och sen drar jämförelsen. "fan vad vi suger på göra film". Vi får ju inte se alla skitfilmer som görs i de länder direkt, det är ju alltid bland de bästa som vi får höra om. Dock ska jag inte påstå att vi gör bra film. Jag läser flera gånger på filmnyheterna om vilka som ska få produktionsstöd och bara tänker "WHY? varför skulle den filmen göra så att svenska folket skulle lyfta sina arslen och betala 100kr för att se på den?" Sen tror jag vi har drabbats av bergmans vrede/magi. Att man på något sätt försöker komma upp i den storhet som Bergman lyckades och med det försöka skapa sådan filmer, fast det är verkligen inte anpassad för 2011. Men sen är det säkert många jävla faktorer. Bland annat på att film Sverige gärna satsar på "säkra" kort än tex någon som ingen vet om men har en skitbra idé.
 7. roligt att hon ändå var på galan :D
 8. Tycker ändå det är kul att ni vågar testa på att göra något sådant. Man lär sig sjukt mycket på att testa på och se vad som händer. Märks att ni gillar att göra sådan här typ av grejer och det är bara att kämpa vidare och utveckla alla idéerna osv för att få det så snyggt som möjligt. Självfallet kan jag också sitta här och skriva alla småfel, men ni har ändå fått rätt bra kritik på det ändå. Men något som de andra nämnt, som bör nämnas igen är att ni läser på 180graders regeln. Men som med alla regler är dom till för att brytas. Dock kanske inte så här brutalt i eran film. Men det är bättra att veta om den och att man kan den för att sedan bryta mot den. Lycka till med framtida projekt!
 9. Man ska helst inte blanda minnen till höger och vänster. Tror inte det är så farligt med hur dina minnen ligger till. Man brukar rekommenderar att inte göra som du skriver i inlägget, men jag har haft flera datorer med sådana varianter och det har inte hänt något. Är väl något som händer som jag inte har en uppfattning om. Men rekommenderar starkt att du kollar så minnena passar med varandra. Dock tror jag att det inte ska vara några problem då det kommer från samma tillverkare, men man vet aldrig.
 10. Lär nog funka för dina behov. Några regler man kan gå på när det gäller att redigera i Adobe är. CUDA grafikkort, vilket betyder att man är tyvärr tvungen att använda de gröna lagets kort (om man vill utnyttja kraften med dessa kort som är integrerade med premiere. De så kallad Mercury Playback Engine.) Andra, satsa på på minnen (mer ju bättre) och bra diskar. 7200rpm helst. Sen så bra processor. Där är ju frågan om ekonomi och hur mycket man kan lasta på Mercury. Jag är verkligen inte insatt i den fronten då jag inte äger ett CUDA kort. Men antar att man kan klara sig med rätt billig processor. Men jag hade köpt de nya intel processorerna eller gå på billigt men många processorer dvs amd x6.
 11. Det kan man på ett sätt säga ja. Men mycket går på en 550D också. Men jag har inte träffat på något som inte går på gh2 än. Har till och med sett bilder på folk som har s16 objektiv på den (då man kan använda dem i och med att man har cropmode som gör att man kan få med hela bilden, på vissa objektiv dvs.)
 12. Inte 550D men 7D däremot. Visst, säger inte att det är fult och 550D är säkert en bra kamera att filma med. Hade valt den också om det inte vore så att det har kommit ut intressantare kameror. 60D är ju betydligt mer intressantare än 550D. gh2 anser jag är mer anpassad för att filma än 550D. Dock är ju inspelnings kodec grejen lite jobbig på gh2. Hur är det på en 550D?
 13. Håller med. väldigt flummig jämförelse.
 14. Skulle säga gh2. Jag anser den är bättre på 550D överlag. Om man tänker på hur den är tillverkad, är den ju menad att vara lite mer vassare att filma med än att ta kort, om man jämför 550D. Jag bryr mig ganska mycket hur vass bilden ser ut och bilderna från 550D ser bra ut när man kollar på vimeo osv men är inte lika bra när man drar upp den på storduk.
 15. Skitsnyggt! Slängde upp den på min blogg så alla mina underbara 4 läsare kan beskåda den ;)
 16. om rack fokus på 550D http://indiefilm.blogg.se/2011/january/550d-med-hack-lat-kameran-fokusera-sjalv.html
 17. tror det är fokusering från en punkt till en annan digitalt? antar man kan göra det med den nya haxx lösningen. Lantern eller vad den heter. Men som sagt. Man kan köpa en m42adapter för 200kr typ med PIP funktion som jag kallar de. Alltså kameran säger åt den när man manuellt har fokuserat så punkten du fokuserar är i fokus. sedan när det gäller m42 objektiv så är det bara att gänga på dem och köra. Med FD linser har jag hört att de finns korrigerings lins i adaptern vilket kan göra att man inte kan ha bländaren på den högsta nivå, för då blir det något konstigt. Detta kanske har fixats jag vet inte.
 18. Skulle rekommendera m42 objektiv. http://indiefilm.blogg.se/2010/august/gamla-objektiv-pa-din-dslr-kamera.html
 19. Jadu, det har varit sjukt mycket spekulationer kring detta. förmodligen är det fake. men vi får se imorgon helt enkelt. inte mycket värre än så. Gott nytt år :)
 20. Enligt några hackers har man tydligen "lyckas" Philip bloom skriver på sin blogg om detta http://philipbloom.net/2010/12/30/shoot-2k-3k-and-4k-on-the-canon-550d-t2i-coming-in-2-weeks/ Dessa funktioner ska tydligen fungera enligt hackerna själva och ja, uppdateringen släpps den 1e januari 2011! will be released on January 1st 2011 11:11pm EST will be free 4K resolution will be 4096×2304 60p in 1080p mode possible Moire and aliasing “fixed” 5D Mark II support will be released on January 11, 2011 Recording time in 4K is only 6 seconds. Maybe 10 seconds in future release Writing 6 Seconds of 4K footage to card takes about 30 seconds. 25p is NOT going to happen. Probably never. Heating was a problem until 6 days ago. But not anymore. Has built in limiter so you won’t brick your camera Battery will be sucked up pretty fast. Will NOT record in 16:9 (coming in future release) Will be frist released for T2i (550D) and will later come to 7D, 5D Mark II. No Word on 60D yet. Monthly updated planned on each months 1st First 2 releases will be free. Later releases won’t. Will be around 50 USD “Rolling Shutter isn’t much of an issue” No drop frames Youtube User Dod3032 will get the firmare one day early and will put up videos on youtube on 2011-01-01 Sourcecode will also be released LiveView won’t work while recording HDMI Out will still work 1080p with 175Mb/s Bitrate looks georgeus Works only with fast Class10 cards Working cards are: Sandisk Extreme III class 10 8gb and above. Transcend class 10 16gb and above and Lexar Pro class 10 32gb. Color-Space 4:2:2 No playback in-camera 7D Security is a pain in butt because of firmware counter. So no support yet. Not T1i (they don’t have one) Development took about 2 months in total Special Website will be up soon There was talk of it future version costing $50, that simply can’t happen as the firmware is Canon copyright and if it is distributed modified for financial gain there will be a fair bit of trouble!! http://www.youtube.com/watch?v=KBaXUKESZqc Men som sagt, vi får ju se ifall det är en hoax eller inte, få vet om detta är genuint eller ej och om det inte är det, gissa vem som kommer köpa en 550D. ;)
 21. Alltså om man ska börja snacka om rolling shutter så kan man ju sluta tycker jag. Alltså visst, det är piss som fan att det ser ut som det gör,men alla kameror har problemet. Även 550D och de andra. Visst man kan som tex AF100 satsa för att bli av med den men då kostar det ju pengar. om man inte vill pröjsa så mycket får man ju tyvärr finna sig i det tills vidare i alla fall.. Men är det inte 24p eller 25p? dessa speccs för mig är lite flummigt då det var väldigt luddiga redan från början. Men har sett på vimeo, olika reviews och sånt och GH2 är ett givet köp!
×
×
 • Create New...