Jump to content

goldglimmer

Members
 • Posts

  18
 • Joined

goldglimmer's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tackar för bra tips! kör nu på BOSE AE2i ...grymt sköna, stänger ut lite ljud, lätt och tar lite plats
 2. Bra tips på lurar som inte väger så mycket, är inte för klumpiga för att ha med på resor runt om i världen men fortfarande är någorlunda slutna? Tack!
 3. Hej, jag ska sitta och arbeta med ett filmdokumentärprojekt och söker ett rum där jag kan redigera, gärna så fort som möjligt. vore trevligt om flera filmare arbetade på samma ställe. ring gärna 0730347330 ha det bäst/Petter
 4. Tack för input! det är kanske bra att lägga ribban lågt och tänka på tekniska detaljer, kamera vinklar klaffel osv. Bra Max att du nämner ljudet, det är något som vi verkligen kommer jobba med(jag behöver alltid någon som påminner mig om det haha). Jag tänkte också att vi skulle göra lite regiövningar, typ att kidsen får läxa till nästa dag att lära sig en kort basic dialog medan en får rollen att regissera dem utifrån vad han/hon tycker och sedan diskutera hur man hade kunna gjort det på ett annat sätt. andra idéer?
 5. Hej, Jag ska hålla en film och dokumentär workshop snart med ungdomar(i 12-15 årsåldern), tänkte höra om någon av er har några bra tips på övningar?
 6. Jag förstår era synpunkter. Kan tyckas vara två konstiga val. I grunden handlar det om att jag är grymt nyfiken på dessa kameror och vill höra vad ni har för syn på dessa i dokumentära filmnings sammanhang. Min budget ligger på runt 60.000, men går det att spara in pengar, som kan gå till bra linser etc. så är det fördelaktigt. Man kan tycka att i grunden är båda ett dåligt val för "run & gun" produktioner. men det är priset man får ta för en grymt bra bild kan jag tycka. Sedan går det att lära sig att använda fokus med hård träning som exempel denna utmärkta dokumentärhttp://vimeo.com/18280328?utm_source=Jalopnik+Newsletter&utm_campaign=1b7ef870cd-UA-142218-9&utm_medium=email. Men ni som har arbetat med dslr kameror dokumentärt, kanske har en annan åsikt? tack för svar!
 7. Hej på er! funderar på att köpa en kamera framförallt för dokumentär filmning. Har tidigare mest filmat med Sony z1. Nu står valet mellan dessa panasonic kameror som släpptes nyligen. AF100 är mer praktisk eftersom den är "färdigriggad". med GH2:an tillkommer en hel del prylar och ljudstrul. till gh2:ans fördel är självklart priset och egentigen i mer samklang med min budget. vad tycker ni?
 8. Hej, jag gör för tillfället en dokumentär som ska utspela sig både i Sverige och i Kina. Jag har gjort en hemsida där jag lagt upp en nyskapad trailer, kolla in den och kom med konstruktiv kritik :). http://lasthopechina.com
 9. Någon som har bra kunskap kring detta och kanske kan komma med bra tips? För min del handlar det om dokumentär, men kanske andra är intresserad även av spelfilm.
 10. Fördelen med 5d är i dagsläget det manuella ljudet, annars som jag ser det är 7d minst lika bra som 5d, ja förutom ovanstående då. Det manuella ljudet är iofsig ett stort +, nu väntar vi på uppdatering av 7d:s firmware och hoppas på det bästa :)
 11. Tack för utförligt svar! poängen är att se honom skjutas in i MRT-röntgen, men jag ska försöka få sjuksköterskorna att göra det utan att sätta på maskinen..egentligen behöver jag bara en 10 sek sekvens på det...får se hur det går!
 12. Hej! Har en liten fråga, jag håller just nu på med en film där jag spelat in material i HD (med bl.a. en Canon 7d) men nu är det så att jag hittat en hel del gamla SD klipp(filmat med DVcam 16:9) som jag skulle vilja ha med i filmen, hur löser man detta bäst rent praktiskt i redigeringen?
 13. eftersom det är en dokumentär, där jag filmar en lungcancer sjuk kille, så har det alltid i gång maskinerna, jag har själv på mig tung skyddsutrustning, problemet är kanske att kameran också behöver det. han ska på en ny röntgen om ca två veckor så jag tänkte försöka planera det bättre denna gång, problemet är att sjuksköterskorna har körigt schema och har inte tid att köra en fejkröntgen för filmandets skull, då det är nog att köra med på knappen som gäller....
 14. DV-Bandet funkade -samma dag jag spelat in skiktröntgenscenen- på en annan plats, det var först efter den som jag märkte att de första 15min på bandet där jag spelat in skiktröntgen var helt tom. Tack max för idén Får kanske köra någon firewirelösning, några andra förslag?
 15. håller på med en film där jag bla spelade in en skiktröntgen, jag spelade in med två kameror men båda banden(Dvcamband) var helt tomma efteråt, troligen har de avmagnitiserats på något sätt!? eller har ni någon bra idé? och hur skall jag kunna motverka detta till ominspelningen som jag kommer göra?
×
×
 • Create New...