Jump to content

Fredrik_R

Members
 • Posts

  6
 • Joined

Fredrik_R's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej, Shorts international har erbjudit sig att köpa min film för broadcasträttigheter på internet och tv i taiwan, turkiet och usa. Har ingen erfarenhet av det här och har lite frågor: De betalar 24 dollar per min, per territorium Kontraktet är " 3 years non exclusive from first transmission in each country in the territory" "exklusive for 6 months from first transmission in each country in the Territory and thereafter all rights shall be non-exclusive for the remainder of the term in the Territrory. During the non- exclusive term, films cannot be licensed to any other dedicated short film channel in the Territory or released on the internet in the Territory. " Är det någon som har koll på det här? Kan jag fortfarande skicka den till festivaler, sälja den till andra territorier? Bör man starta ett företag eller räcker det att sälja den som privatperson? Fredrik
 2. Vilket program e bra o använda för att skapa menyer osv. samt bränna DVD för mac? Vet ni nån bra tutorial sida. Har DVD studio pro, och Toast. Dvd studio pro verkar crascha titt som tätt (är nerladdat) så om det finns nåt annat lättare ni kan rekomendera så hojta gärna till! Jag ska bränna flera filmer på samma. Filmerna är i olika format (DV pal och Appleprores...)
 3. Var tusen får man tag på en kista elelr koffert, väska, låda som är stor nog att rymma en människa, (kort person typ 160 cm?)
 4. Tjena, Vi har gjort en kortfilm som utspelar sig på en kyrkogård. Jag leter nu efter någon som skulle kunna hjälpa till med specialeffekter såsom dimma, och spöklika gestaler typ. En teaser för filmen finns att se på http://www.vimeo.com/rollenhagen Hör av dig till Fredrik_Rollenhagen@hotmail.com
 5. Hej, min film spelades in med 16 mm men fördes över till DV pal format, (tror jag) hur som helst, filmen funkar bra som exporterad DV pal fil på datorn men när jag bränner en dvd med toast och spelar upp den på dvd spelaren så "laggar" filmen på vissa ställen... vet inte om detta kan vara ett hårdvara problem eftersom min dators dvd brännare är lite halvskum.... Någon som har haft liknande problem? Ska försöka låna en annan dator och testa o bränna. Vilket program skulle man använda för att bränna samma fil med en PC?Om det nu är min dvd brännare det är fel på så måste jag köpa en ny, någon som har tips på en bra extern DVD brännare att köpa?
 6. Vilken skall man välja? Canon 7d är ju EU-anpassad men man kan ju alltid konvertera till Dv-PAL med 25 frames med Canon 5d. Är det stor kvalitetsskillnad? Är det värt att betala 5000 extra för 5d?
×
×
 • Create New...