Jump to content

GutteG

Members
 • Posts

  355
 • Joined

 • Days Won

  2

GutteG last won the day on December 18 2012

GutteG had the most liked content!

GutteG's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

19

Reputation

 1. Testat 25fps? ?r ju enklare med en halvering av bildrutorna ?n 2/3, ?ven om det fortfarande h?nger en del p? programmet.
 2. Magic Lantern kanske kan vara lösningen. Har inte full koll på 500D-portningen, men till 550D funkar det fint. (5d, 6d, 7d, 50d, 60d, 600d, 650d, 700d funkar också) Magic Lantern | Home
 3. Slopad tull gör elprylar billigare - Sverige - Göteborgs-Posten Kan detta kanske leda till billigare videokameror och att 30mininspelningsgränsen på DSLR-kameror tas bort?
 4. Bra genomgång av teknikerna: Virtualdub och deshaker ska vara gratis. Hade för mig att gopros redigerare (gratis)löste det också, men hittade inte det vid en snabbkoll.
 5. Canons dualpixel Autofokus (finns på 70D 7DmII Bl.a) fokuserar direkt, med stm objektiv är de dessutom ganska tysta
 6. GutteG

  Kabel

  Något slags DIN connector. Testa 10 pin circular connector på t.ex. Alibaba, dx.com el ebay. Har du en hona och behöver en hankontakt? Kan finnas olika pinlayouter och dimensioner så kolla det för säkerhets skull. Om inte är det nog smidigast att beställa båda samtidigt.
 7. Om ni vill ha lite views skulle jag rekommendera att inte skicka vidare länken eller göra någon reklam för den alls. Strunta även i att klippa och spela in med brusigt ljud och gärna med en mobil i stående format och vrid gärna på den ett par gånger under inspelningen. Om ni däremot vill ha många visningar gäller det att få den så spridd som möjligt. Dessutom bör den vara sevärd om andra ska tipsa vidare om den. Det kan den bli genom arret, spelstilen, musiken, videon eller flera av dessa. Något slags koppling mellan musik och vad som händer i videon (tempo, stämning, text el likn.) kan vara en bra ingång. Titta på andra videos och inspireras. Utan att ha koll på musiken år det svårt att ge mer specifika tips. Spela in musiken först och kör playback på inspelningsplatsen för att underlätta klippning, musikerna kan då hålla samma tempo på alla tagningar och du får bättre kontroll på ljudet. Planera inspelningen i förväg; tänk ut vilka vinklar du vill ha (en vinkel utan klipp kräver mer jobb innan för att bli bra). Har ni flera kameror kan ni spela in flera vinklar samtidigt, men det kan krävas flera tagningar ändå. Kolla ljuset på platsen, vad för extra ljus behövs, ska det vara rök för att förstärka effekten av solen som skiner genom bladverket. När är det bäst att spela in. Ha skoj, och tänk på att precis som med musicerande kan det behövas en del övning innan det blir bra
 8. Funkar inte version 6 då? Acoustica | Digital Audio Editor Äldre versioner (även version 4) finns annars längre ner på deras download-sida.
 9. En snabb grovuppskattning ger att en egenbyggd burk med samma spec skulle bli runt en 1000lapp billigare, utan montering (och med enbart nya delar). (Cpu 3k, grafik 2k, moderkort 1k, minne 1k (16gb), låda 1k, win8 1k, hd+dvd+ström+minnesläsare etc. 1k). Jag gillar att bygga själv, men det är lite lättare med garantier och reklamationer om man köpt en färdig maskin. Kan vara värt skillnaden. Vad är det för spec på din nuvarande? Kanske kan det räcka med en uppdatering av några komponenter.
 10. Folkets bio, folkets hus (bio Roy, spegeln mfl) och bio Capitol i göteborg kan kanske vara något. Men de kanske du redan kollat.
 11. Har du CC kan du ladda ner och använda Encore cs6, finns i premiere pro cs6 (välj previous versions i cc-appen).
 12. GutteG

  Spegel

  Lite osäker på hur du tänker dig scenen,men det går att filma både personen och spegelbilden utan att få med kameran om du ändrar vinkel på spegeln och kameran. Är det i förstapersonsperspektiv så är det nog smidigast att göra som du skriver. Filma spegeln och maska in personen filmad från spegeln. Men det kan även gå om du filmar från rätt vinkel i detta fall också.
×
×
 • Create New...