Jump to content

RobinPyyk

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Jag jobbar strukturerat med stativ. Inte mycket rörelser zoomningar eller panoreringar. Jag har Legrian men funderar på om systemkameran passar mig bättre. Vintageobjektiv lät intressant... har inte tänkt i dom banorna. Har du något tips på någon bra som skulle passa till en 70D? Eller menar du att man måste köpa äldre "gluggar" då? Har någon annars ett tips på ett bra objektiv högst 5000 :-, som skulle ge bättre kvalitet än Legrian?
 2. Hej! Vilken kamera tror ni ger finast bildkvailtét för min kortfilm jag ska göra i sommar? En Canon Legria HF G25, Videokamera eller En Canon EOS 70 D, Systemkamera (med det medföljande objektivet) Tack så mycket på förhand Robin
 3. Hej! Jag har fått förfrågan om att filma en nyårsrevy. Jag tycker inte att min kamera duger. Jag undrar om någon känner till nåt ställe man kan hyra en videokamera som lutar lite mer åt det proffsiga hållet. De flesta sidor jag har tittat på verkar mest rikta sig åt företag och inte privatpersoner. Någon som vet?
 4. Förresten, de som hackar hackar på både gamla och nya dvdspelare och på dator.
 5. Hej! Jag har tillsammans med mina kompisar gjort två stycken 20 minuters filmer. Jag har designat omslag till båda. Sedan har jag använt mig av "Windows DVD-bränning" och bränt ner filmerna på varsin DVD, inkluderat en simpel meny. Men av någon anledning så hackar filmerna på olika ställen under filmens gång. Jag har gjort flera exemplar och vissa verkar ha klarat sig helt, medans andra hackar på flera ställen. Jag vet inte vad det beror på. Jag använder DVD-R skivor. Nån som har nån idé?
 6. Jo själva panoreringen hörs ganska tydligt. Det blir liksom lite motstånd när man panorerar, den är lite trög. Så att det är det som hörs. Det knakar även till i spaken då och då.
 7. Jag har köpt ett billigt stativ till min kamera. Men när jag filmar så fångar den inbyggda mickrofonen upp allt ljud från statviet..spaken som knackar och alla rörelser hörs tydligt. Jag har inte råd att fixa seprarat ljudinspelning till min film. Hur ska jag göra?
 8. Hur gör man om man vill att en viss del i bilden t.ex ansiktet ska vara skarpt men det runt omkring suddigt? Som man ofta ser i fotografier. Går det att fixa efteråt i redigeringsprogrammet? Går det att fixa till det med en vanlig mini DV kamera? Tack på förhand
 9. Jag och en kompis ska göra en film till ett projectarbete. Filmen ska vara lite som en parodi på en långfilm. Det vi har är bara en vanlig mini DV. Men vi är intresserade av att få till ett bättre ljud en det kameran har inbyggt. Vi är ganska duktiga med filmanus, regi, kameravinklar och redigering. Men vi kan i stort sätt ingenting om ljudupptagning. Nu till frågorna. 1. En Röde mickrofon. Ger den ifrån sig ett mycket bättre ljud än mini Dv:n? Hur fungerar den? Var tar ljudet vägen? Spelas det in separat? 2. Hur ska man fästa mickrofonen i kameran om kameran inte har någon "hot shoe"
×
×
 • Create New...