Jump to content

nature

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Har ett liknande problem, har en del filmmaterial sparat på Quicktime 10,0, macintosh, och skulle vilja redigera det i Final cut pro 7,03. Hur konverterar jag materialet på bästa sätt så att det låter sig behandlas välvilligt i FCP?
 2. http://software.canon-europe.com/software/0039308.asp
 3. Sitter här med en kompis och försöker att importera film från en Canon 60d till Final cut Pro. Inte så lätt... För den som inte kan eller förstår. Lägger man filerna först på hårddisken och sedan försöker redigera dem i programmet går det inget vidare. Verkar som om mn ska ta in dem via Log and Transfer - men hur? Kopplar vi in kameran så ser Log and Transfer inte filerna, och lsätter vi kortet i en separat läsare så är går det heller inte. Helvete - hur gör man, ni som vet!
 4. Har skaffat en XLR-adapter till min Canon 60d. I kameran finns ju en funktion att mauniellt styra ljudet. Men man kan bara ställa in ljudet i förväg, när record går så försvinner ljudinformationen. Canon rekommenderar att man styr signalen till ca -12 db. Så nu är frågan hur jag ska få in rätt nivå in i kameran via XLR-adaptern Beachtek DXA-5Da, som ju också har signalvisning (hela tiden). Hur ställer jag kamerans nivå? Inte på auto förstås, men i vlket läge manuellt? Och vilka värden bör jag egentligen eftersträva?
 5. Närå. nog är det 3,5 mm pluggar alltid. Har inte mickarna här nu så jag kan bara säga att det är Senn...
 6. Försökte plugga in mina snart 20 gamla men högkvalitativa mikrofoner på Canon EOS 60d, men det tycks inte funka. Det verkar som om mina mikrofoner har 3,5 mm stereokontakter och inte stereominikontakt, som kameran fordrar. Är det någon som vet om detta är problemet - och finns det i så fall adaptrar som löser problemet?
×
×
 • Create New...