Jump to content

Den som filmar

Members
 • Posts

  35
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Interests
  Film. Paintball

Den som filmar's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Okej, tack för det snabba svaret, synd bara att det inte hjälpte mig ett skvatt.
 2. Tjena! Behöver en spya tills på fredag, är det någon som har ett bra "recept" på en redig, vidrig bakis spya? Vore kanonbra Med vänliga hälsningar // Den Som Filmar.
 3. Tjena! Det kan nog bli lite klurigt att fixa till det snyggt. Det är därför man vitbalancerar för att slippa dessa skillnader. Själv har jag aldrig använt Vegas, men antar att det finns någon form av färgkorregerare inbyggd. Lek lite med den och testa dig fram, men räkna med mycket jobb för att få det likadant som det andra.
 4. För de som funderar på att köpa en HDV kamera. Vänta i stället tills panasonic släpper sin progressiva.
 5. http://www.fido.se/ Är adressen till det företag som gjort alla effekter till filmen. Jag var på en föreläsning om just "frostbiten" förra året då regissören och producenten var där och pratade om hur de lyckades genomföra filmen ekonomiskt. Då nämnde de bl.a. att företaget Fido film hade gjort alla effekter. Undrar du hur de har gjort effekter till frostbiten är det nog inga problem, utan bara att skicka iväg ett mail till Fido. Bläddrar man lite i deras "portfolio" kan man även se att de varit med och sminkat/gjort masker till Lord Of The Ring.
 6. NEEJ! Hur kunde jag missa detta? Är det något nytt datum inplanerat i Göteborgsområdet snart igen?
 7. Kan inte annat än att säga, det är den absolut mest klockrena filmen som finns på detta forum. Älskar när handligen och fotot är i fokus och inte en massa onödiga och tråkiga FX! KRED från mig!
 8. Paintball har inget med krig att göra i huvudtaget!!!!! Vad gäller rökeffekter kan du beställa det från http://www.stratec.nu http://www.one4one.tv http://www.paintball.se
 9. Okej. Tackar för svaren. En ny fråga då. Om man spelar in alla scener som skall vara mörka eller natt i dagsljus och sedan gör om det till natt i efterbehandligs program. Behöver man tänka på ljusförhållanden då? mulet, molnigt, soligt etc. Såg att någon hade testat den effekten här på forumet. Tycker det såg lite sådär ut. Kan man få det att värkligen se ut som natt? Tackar för alla svar!
 10. Okej, jag tackar för alla svaren än så länge! Uppskattas. Kan utveckla tråden lite; Det är tänkt att på något snyggt vis lyckas som sagt filma i mörker/skymning utomhus utan någon gatlykta eller dyl. i närheten, endast en lätt belysning. Hoppas att det inte blir allt för mycket i mörker bara. Troligtvis är det inte allt för mycket helbilder, utan mest närbilder/halvbilder. Kameran jag tänker använda är en Sony HDR-FX1. Så kameran är det inte direkt någon fel på. :) Tänkte testa lite i helgen med mörker för att se hur det lyckas eller inte.
 11. Tjena. Har hittat liknande frågor och svar, men vill helst ha svart på vitt. Hur får man bäst resultat om man vill spela in mycket scener i mörker (ute) 8:1 i bländarsteget har jag förstått med lätt belysning. Men finns det några andra bra knep. Vill få det att se naturligt ut, inte en lampa med gul aktigt ljus sabbar allt. Vill få det lite creepy med tanke på att det är en skräckfilm det handlar om. Tack i förhand för alla svar.
 12. Man kan ju även köpa rökgranater, de fungerar finfint och kostar inte mycket alls. Kolla på http://www.stratec.nu > Sök på "Rök" 29:- för en liten granat, 39:- för en stor.
 13. Precis! Det gäller att planera, planera, planera, planera & notera!
 14. Själv har jag Avid Xpress pro HD och Adobe Premiere/aftereffects etc. utan något problem. I Avid har jag för mig man kan göra mycket direkt i programet som aftereffects kan.
 15. Kanske inte kan säga att det är den/de sämsta filmer som finns, med tanke på att jag inte sett alla filmer i världen.. På tal om det, samtidigt som jag skrev, undrar hur många timmar seriös spelfilm/långfilm det finns. (allt som allt) Men skit i det nu, tillbaka till topic. Själv avskyr jag alla löpandeband producerade snutfilmer som Sverige bokstavligt talat spyr ut varje år.
×
×
 • Create New...