Jump to content

Peter R

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 1. Hej! Kul och se. Ni verkar ha roligt. Det var en fantastisk mössa pilbåge-killen hade. Den hoppade av och på och av igen osv under slagsmålscenerna.
 2. Bara att följa texten: http://www.fridhem.fhsk.se/skolan/skolan40.htm
 3. När jag var ung så hade vi kul med Kalisaltpeter och socker som man blandade och satte fyr på. Du får massor av tjock vit rök (och en viss eld så klart). Prova fram med små mängder först. Vill minnas det var ungefär 50/50 i blandningen. Inte direkt en bomb men effektfull rök. Bra att använda om man vill att något skall se ut som om det brinner eller liknande. Kalisaltpeter finner du bland kryddor i en vanlig affär tror jag (förr iaf). Vill minnas att det inte behövdes speciellt mycket för att få stor effekt. Men kul var det iaf. Gör det för guds skull på icke brännbart underlag!
 4. http://www.filmivast.se/
 5. Fick nedanstående info. i mailen precis och tänkte dela med mig av den eftersom jag vet att det finns många som är intresserade. Kostar ju en del dock och jobben vimlar det ju inte av heller precis. Hur som helst... håll till godo: ------------------------------------------- Hofmann Teknik AB i Göteborg arrangerar en Steadicam workshop vecka 19. Workshopen sträcker sig över 6 dagar med start söndag den 7 maj. Avslutning med "uppkörning" är fredagen den 12 maj på eftermiddagen. Det är ett stort nöje att presentera denna, den 25:e, av de extremt populära Steadicam workshops som arr
 6. Tekniska Förvaltningen i din kommun har säkerligen tonvis med döda djur som de plockat upp från kommunens alla hörn. Övertala dem att du vill låna ett dött djur någon timme. Du kanske t.o.m. kan göra inspelning intill deras dumpningsplats?
 7. Hej! Jag kan hjälpa dig! Har en DVCAM kamera med firewire ut som kan kopplas till DVD-recorder firewire in om du vill ha en "enkel" överföring. Klicka på länken nedan så kommer du till företaget. Vi har vårt kontor i Landskrona.
 8. [citat=Munthe][citat=Mr Burns]Hallå! Jag kommer ihåg i de tidigare premiere versionerna så gick det att ta bort några frames/sek. Går det att göra i Premiere Pro? Jag är för lat att kolla handboken etc. så jag ställer frågan rätt ut till er. Jag vet oxå att i Avid går det att göra alla klipp på timelinen till ett klipp "mixdown" eller nåt, går det att göra i Premiere Pro?[/citat] Jag är för lat för att svara. Det är iallafall jätteenkelt, så mycket kan jag säga. Det går att förklara med bara tre ord. Någon annan kanske orkar?[/citat] He he he bra svar Munthe! Kanske är det rent av så a
 9. [citat=Lulletott]Tack, bra pris för så mycket utrymme. Verkar den pålitlig? Hur funkar den tex utomhus nu när det börjar bli kallt ute? MVH Rickard[/citat] Jag har filmat med den utomhus i jävligt kallt väder (tror det var +-0 till -5) i ca 45 minuter och det var inga som helst problem alls. Den var rent av varm när jag stängde av kameran och tog ur CitiDISKen ur sitt fack. Skall det regna eller vara fuktigt skulle jag definitivt använda regnsskydd till kameran och disken. Den verkar vara väl skyddad i sitt originalhölje. Man kan också bära den i ett medföljande "hölje" som du kan fäs
 10. [citat=Lulletott]Hej Peter! Jag är lite nyfiken på hur mycket den kostade? MVH Rickard[/citat] Hmmm...tror den låg på ca 6.800 kr + moms 25%.
 11. [citat=Tomas T]Grattis att du är nöjd.Har ingen och tänker väl först och främst inte på att komplettera min konsumentkamera med en sådan.Kanske med inbyggd är framtidens melodin. Frågor bara.Hämtar du strömmen från befintligt batteri? Hur mycket förbrukar HDD eller batteritiden med x Wh batteri? Uppstarttid?Begränsas den av bandets eller startar inspelningen före bandet?[/citat] Jag tar batteri från kamerans batteri eftersom det inbyggda batteriet inte håller speciellt länge. Jag har en JVC GY-DV5000E kamera med V-mount batteri-adapter. Det innebär att jag har CitiDISK baktill mellan batter
 12. [citat=Peter R]Hej! Är det någon som har erfarenhet av record-to-disk? Jag tänker på inspelning från DV-kamera direkt till mobil hårddisk i DV-format istället för eller inklusive bandinspelning. Det finns ju en del olika på marknaden som t.ex Firestore, Citidisk, Quickstream, Pyro osv. Jag undrar om de var värda pengarna, om de fungerade som de skulle vid inspelning och vid redigering osv osv. Funderar på att köpa en Citidisk eller Quickstream och vill gärna ha lite tips och råd från någon med erfarenhet.[/citat] Hej igen! Eftersom ingen har svarat på min fråga så tar jag tillfället i
 13. Hej! Har du använt någon mp3-fil i projektet? Det finns nämnligen en bugg i Premiere som inte kan hantera vissa mp3-kodningar. Men vad jag vet så var det ett fel i 6.0 och 6.5 - inte i Pro-versionen. Hur som helst .... jag har råkat ut för samma fel men hittade ett premiere-fix-program som löste problemet. Sökte lite på nätet efter det men kunde inte hitta det. Prova du - kan vara värt ett försök kanske? Annars är tipset om autospar-filen god. Lycka till!
 14. Tips: De vann inte tävlingen utan istället någon form av insikt/visdom eller liknande. Typ, klassens mest mobbade räddar alla med sitt sista sekunden inhopp i tävlingen och alla inser bla bla bla.... Hur som helst...det finns miljoner historier att berätta - det är bara att hitta dem, de finns där ute!
 15. En annan klassiker som är busenkel att göra i redigeringen är att lägga två identiska klipp ovanpå varandra på timeline men förskjuta det ena klippet några bildrutor och göra det aningen transparant. Det ger en blurrig släpande effekt som om man var full eller snurrig i huvudet.
×
×
 • Create New...