Jump to content

Norbert

Members
 • Posts

  2,282
 • Joined

 • Days Won

  4

Norbert last won the day on November 29 2009

Norbert had the most liked content!

Personlig information

 • Job/title
  Studerar

Filmskapande

 • Influences
  Ron Fricke, Steven Dempsey, David Lynch
 • Gear
  Canon 7D, Zoom H2, Audio Technica ATR 55, Adobe Production Premium, Blender
 • Interests
  Musik, ljud och bild

Norbert's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

16

Reputation

 1. 99 stycken besvarade enkäten varav 75 besvarade alla frågor. Målet var 100 svar, så uppslutningen var riktigt bra. Rätt svar på blindtestet, d v s, bilden som hade producerats med Blender, var... (*trumvirvel*)....... bild X! Blindtestet slutade oavgjort. Hälften gissade fel och den andra hälften gissade rätt. Här har jag kompilerat svaren i diagram för den som är intresserad: http://lantis.myownb3.com/blindtest/diagram.html
 2. Hej, några av er kanske kommer ihåg mig från förr i tiden. Jag är tillbaka och skulle behöva er hjälp med en sak. Jag skriver mitt examensarbete på Högskolan i Gävle om chroma keying och compositing och skulle uppskatta om du vill ta ca 10 minuter för att svara på totalt åtta frågor angående programvaror för chroma keying och compositing. Enkäten inleds med sju frågor angående ditt förhållande till olika programvaror. Enkäten avslutas med att du granskar två bilder, som har postproducerats med hjälp av antingen Adobe After Effects (kommersiellt) eller Blender (gratis), för att gissa vilken som är vilken. Länk till enkät: http://www.surveymonkey.com/s/V9PT22T Tack på förhand!
 3. Jag sitter med CS3, så vad jag har att önska har säkert redan fixats i CS4 eller CS5. Om så inte är fallet så önskar jag: - Att man kunde välja flera klipp i projektfönstret och ta bort frame blending på dem samtidigt istället för att behöva gå igenom och göra det för varje klipp, eller att man kan kryssa i nån slags "default frame blending" on/off innan klippen importeras. - En till sak jag har önskat många gånger är att kunna unlinka ljudet från bilden på flera klipp samtidigt på timelinen. Alltså, markera önskade klipp med en bounding box, högerklicka på vilket som helst och välja Unlink. - Bättre färgkorrigeringsverktyg skulle jag också önska. 3-way CC skulle jag gärna vilja se lite utveckling på så att den fungerar mer som Coloristas färghjul. Exempelvis får shadows-hjulet börja påverka midtones och highlights mer och mer ju längre utåt kanten man drar det. I CS3 är tonomfånget på varje enskilt hjul väldigt strikt. Försökte själv trixa med tonomfånget men fick aldrig till det. - Luma curves och RGB curves skulle må bra av att designas om för att se lite mer ut som i Photoshop eller AE. De är så små att det är svårt att göra precisionsarbete på kurvorna. Helst ser jag ett sammanslaget Curves-verktyg som går att skifta mellan Luma, R, G och B. - Det skulle inte skada om man med hue/saturation kunde välja vilken färg man vill mätta eller tona ner, alternativt en "color slider" där man får välja det färgområde som ska påverkas, som i AE. - Stöd för video från Canon 5D/7D/550D som tolkar den skumt mappade kontrasten på rätt sätt istället för att klippa bort all information utanför 16-235. Jag tycker mig ha läst att CS5 har stöd för dessa kameror, men jag har inte läst något om hur det hanterar kontrastproblemet.
 4. Såg andra avsnittet igår. Ultra-ISO-testerna på D3s överraskade mig rejält. Precis som de också påpekar gillar jag bruset på Nikon i det testet men i alla andra tester har jag lite svårt för hur mycket den brusar och kryper i jämförelse... fast det kan vara komprimeringen jag ser.
 5. Hade fel namn på minnet bara. "Motion" heter det och ligger under Effect controls för varje klipp.
 6. Har upplevt samma sak i CS3. För mig löste det sig genom att rotera klippen 180 grader under "Move" för klippen istället för att använda flip.
 7. Om det inte är första april blir jag förvånad. Jag menar, det här är väl lite väl även för Canon: "unfortunately one side effect of the new RAW recording is we lose the ability to do timelapse due to the removal of the camera’s stills function" Utstuderat skämt i alla fall. :D
 8. Rullande slutaren gissar jag. Läsningen rullar uppifrån och ner. Den är långsam, så objekt kan bli något förvrängda när de hinner ändras mycket mellan läsning av bildens övre och nedre halva.
 9. Jämför med vad du fick för samma summa, eller den summa du fick ge för att få liknande resultat för bara ett par tre år sedan så går det nog bra ska du se. :)
 10. Varför inte filma 1080p om du ändå ska konvertera innan redigering? "Nackdelen" med 720p är att du får 50p vare sig du vill eller inte. Inga problem att konvertera då den bara behöver kasta bort varannan frame, men då bör du även tänka på slutartiden så att du får rätt mängd rörelseoskärpa när bildhastigheten är den dubbla.
 11. Jag kan iaf tala för 18-135-objektivet som brukar följa med. Största nackdelen är att fokus- och zoomringarna väsnas när man skruvar på dem, så att spela in ljud nära kameran blir fult. Optisk kvalitet är helt okey om man inte har skyhöga krav. Har du råd rekommenderar jag varmt Canons 24-105mm f/4L som ett allroundobjektiv. En polare har den så jag provfilmade lite med den. Det fina är att bländaren är konstant fast du zoomar, så exponeringen ändras inte. Tror även fokusen förblir konstant under zoomning, men jag kan ha fel.
 12. Norbert

  7d

  Korrekt. Jag gjorde ett tappert försök att hitta ett svenskt uttryck för det. Beskärningsfaktor är närmare sanningen, men cropfaktor går fortare att skriva så vi kör på det.
 13. Toksnyggt! Inget fel på det filmiska och stämningen. Det enda jag skulle vilja rikta kritik mot som inte har tagits upp än är hur ni visar handen på växelspaken upprepade gånger när han växlar under bilfärden. Det är filmat som om själva växlingen har en stor betydelse i den delen av filmen, som en plantering nästan. Jag väntade mig att något skulle hända med växelspaken. Klipp bort dem så blir det guld. :)
 14. Det är en tolkningsfråga vilken av kamerorna som skulle vara den bättre i min jämförelse. Skulle aldrig få för mig att dissa Chinon super8, har en själv. ;)
×
×
 • Create New...