Jump to content

maxv

Members
 • Posts

  305
 • Joined

 • Days Won

  1

maxv last won the day on January 8 2006

maxv had the most liked content!

2 Followers

Personlig information

 • Name
  Max

maxv's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tänkte vi kunde tipsa varandra lite om videoeffekter. Jag vet att det mesta går att göra från grunden i AE men jag är ute efter effektpaket man kan hitta på nätet bestående av färdiga klipp man kan leka med. Det jag främst är ute efter just nu är; Damm och partiklar (Har köpt denna men den gav inte riktigt det jag är ute efter PARTICULAS: Organic Particle Video Effects for After Effects, Premiere, FCPX, Motion, Sony Vegas) Rök, ånga, dimma. (det mesta jag hittar på nätet är typ rök av explosionstyp, vill ha rök och dimma som mer "Ligger i rummet" som atmosfär. Viktigt också att klippen bör vara ganska långa, gärna 10 sekunder eller längre då dom flesta jag hittar ligger på typ 3 sekunder.
 2. Tack. Irriterande är bara förnamnet.
 3. Lite invecklad fråga kanske. I elements. Jag skapar till exempel en text, eller effekt. Kopierar denna så att jag får två identiska klipp på tidslinjen. Vill göra ändringar i kopian, då blir originalet också ändrat. Varför? Hur gör jag så att originalklippet inte ändras medan jag trixar med kopian?
 4. Om jag hittar en ny processor med samma sockel som på den jag har idag, betyder det att det kommer funka?
 5. Satte i 16 GB Ram. Ända skillnaden är att allt flyter mycket bättre, datorn hänger sej inte OSV. Nästa steg är alltså ny processor. Vad ska jag ha I5 eller I7? + Är det svårt att byta rent praktiskt?
 6. Vad gör mest för renderingstider av processor och Grafikkort?
 7. Det blev Nytt RAM till att börja med. 4 st á 4GB. Har inte ännu testat vad det går för men det blir nog ny processor så småningom. Nån som har några tips där?
 8. Klipper en del i HD främst med Adobe Elements. Funkar okej men datorn är lite trött, långa renderingstider och allmänt seg. Har en känsla av ny processor vore på sin plats, samt mer RAM. Behöver jag köpa bägge nya för att det ska märkas skillnad? Ram? Processor? Grafikkort? Har inte så bra koll på hårdvara samt vad som behövs... Har i dagsläget. Intel Core I3 540 3.07 4 GB RAM Jag vet att att jag behöver mer RAM och funderar på att köpa 16 GB RAM men frågan är om det blir nån skillnad eller är det processorn som är skurken här?
 9. Ja, dom var rätt sköna faktiskt. Hittade även denna, rätt cool.
 10. Är lite inne på musikvideor och liknande i first person och funderar på att göra nått liknande när jag såg den här; Här är några andra jag tänkte på. NIKE REKLAM THE PRODIGY The Prodigy - Smack My Bitch Up (Full Uncut Version) HD - YouTube Nån som har några andra roliga exempel, eller kanske tips på hur man gör, antar att lättaste är att köra en Gopro bara ;)
 11. Börjar fundera på om det är nått i själva projektet som jag har lyckats fucka upp. Kanske nått man ställer in i början, när man skapar ett nytt projekt eller också så kan det va nått med timelinen och ljudspåren kanske? Fast det konstiga är ju att när man spelar upp det i programmet så är allt som det ska...
 12. Har provat i både AVI, mpeg, avchd, till och med som mp3-fil med samma resultat, har inte sett nånstans att man kan ställa in mono/stereo. Dessutom är jag osäker på om det är det som är felet, för om filmen hade vart i mono så borde väll det ändå höras från både högra och vänstra, fast samma ljud så att säga, fast nu är det som om att det är stereo, fast högra högtalaren är helt mute liksom... eller har jag fel? om man högerklickar på filen och går in på inställningar ska man kunna se om ljudet är mono eller stereo eller hur? Fast på dom här filerna står det varken eller...
 13. Är rätt ny med Premiere Elements 10 men jag har ett problem. När jag har exporterat min film som en fil på datorn och spelar upp den så får jag bara ljud i vänster högtalare fram. Men om jag kollar på filmen i programmet låter det från alla kanaler. När man exporterar filmen hittar jag ingenstans man kan ställa in hurvida ljudet ska va mono, stereo osv... Nått är galet, men vad?
 14. Tänkte tipsa om en cool grej jag hittade; Och den här förklarar lite om hur dom gjorde;
 15. Jorå det förstår jag men jag tycker dom borde vänta...
×
×
 • Create New...