Jump to content

Ufabulum

Members
 • Posts

  69
 • Joined

Everything posted by Ufabulum

 1. Congrats men eh, blev bara bänkvärmare :(. Så jag får fortsätta hålla tummarna bara, hur många reservplatser delar dom ut?
 2. Arrr, hamna bara på reserv :(. Så jag får väl fortsätta hålla tummarna.. Vet ngn hur många reservplatser dom gett ut? btw, Mikael, var det kanske du som skjutsa mig till södertälje? =) Tack o grattis isåfall! EDIT: oops, helt fel tråd och skola :) Men grattis till er iaf!
 3. Luzer, alla program som är kompatibla med windows annars funkar _exakt_ lika bra på en mac med bootcamp windows som en lika bra speccad bärbar pc. Däremot är det billigare att köpa en pc-laptop som är lika snabb/snabbare än macen men då får man ju inte heller os x och en laptop som är grymt snygg och smidig :). Äger ingen mac själv ännu men i juni kanske det blir ändringar, Final Cut pro och shake for the win.
 4. Bra idé o helt klart det snyggaste jag sett hittils här på forumet.
 5. Mr. Man, om du gör om dina fotton i gråskala kan du använda dom som bumpmap lr normalmap (kommer inte ihåg vilket namn som användes i 3ds max, var ett bra tag sen jag rörde det programmet :P) tillsammans med diffuselayern vilket gör att det ser verkligare och snyggare ut. Testa leka runt med specular, ambient och allt annat som finns å, så att du får lite mer "äkta" look på husmaterialen. Självaste husgeometrin tycker jag ser great ut men texturerna ser lite stela ut, likaså ljussättningen fast det är iofs något som är rätt svårt att få riktigt snyggt. Släng i ngn radiosity plugin så blir allt lite snyggare kanske. Vill inte va alltför gnatig men lite mer specular på fönstrena skulle säkert sitta fint å.. cheers.
 6. Altså själva sidan där filmerna ligger funkade inte, men nu gör den det. Och nej, jag har inte trasiga acossiationer med quicktime. Ingen kn44b bakom den här burken sirru.. Filmerna var kanske inte så snygga men animationerna bra. Keep up the good work!
 7. Finns ingen film som är den bästa genom världshistorien men av dom där filmerna är Fight Club helt klart den man kan tänka sig se om och om och om igen trots att det var det överraskande slutet som gjort den så extra bra.
 8. Garden state var ok, men absolut inget mera. Blivit lite väl positivt behandlad av kritiker.. Skådisarna var ju bra men själva filmen var tom.
 9. länken fungerar inte.. Fixa! :)
 10. Shaolin soccer var riktigt skön, första gången jag såg den var en halvt sönder-edited version utan svensk text.. Sen såg jag den helt sönderklippta versionen från miramax, fattades väl typ 20-25min från orginalfilmen. Hoppas att Kung Fu hustle behandlas bättre av utgivarna i europa och usa..
 11. Speed 2!!!11 Har dock inte sett hela, men det jag sett räckte bra nog för att få nominera filmen till en av de sämsta uppföljarna någonsin. Ettan var ju riktigt skön, såg den bra många gånger då den först kom ut på video (första gången jag såg den var just på en buss från sthlm till kapellskär :)).
 12. Jag såg fightfilmen och movesen var riktigt feta! Men kameravinklarna, klippningen och hur allt flyter frammåt var vääldigt knaggligt. Men om ni planerar allt i förväg och ritar en storyboard hur alla moves ska utföras och vilka vinklar som ska användas så kan det nog bli riktigt najs. Fast iofs, Jackie Chan har grymm koreografi i sina filmer och hans team gör allt på plats, fast dom tänker ändå ut allt nån dag i förväg på platsen dom ska filma innan dom verkligen filmar..
 13. Oj, jag tror att det luktar uppföljare till blåbärsplockaren! Denna gång ska det dock bli något seriöst och manus ska det skrivas å, jag känner på mig att det är något alldeles speciellt med blåbärsplockar-franchisen.. :). Förresten så har vi endel osläppta mongofilmer, men vi får väl se vad framtiden bär i sina frenetiskt rektangulära byracksgropar.
 14. En säregen detektiv skuggar en misstänkt cd-innehavare.. Gjordes för 1½ år sen och då var det meningen att den här filmen skulle va en kortfilm i ett underligt barnprogram som aldrig blev av. En inte så seriös film med berättarröst utan manus. Men det funkar och jag hoppas att åtmindstonde någon tycker den va lite kul :). Kommentera gärna även ifall ni tyckte filmen bäst kan jämföras med 3kg julgransbelysning liggandes i en gryta med wokad rabarber. Så ladda ner nu! ______________________________________ --> http://www.sprocket.se/media.php?id=314 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 15. Leverantör... Kristallrent.. Jag får lite känslan av att ni sett på nån amerikansk gang-film och översatt, eller är underground-sverige så svensson att snacket går så där eller? :). Nåja, petitesser kanske.. Men filmen var snyggt filmad iaf! (om än allvarligt tråkig)
 16. Många bra filmer på gång, A hitchhikers guide to the galaxy ska bli spännande att se, böckerna är helt jvla as-bra. Mission Impossible 3 ska komma oxå med cruise såklart. Det som kommer att ses av Tarantino snarast är väl några få scener han regiserat i Rodriguez nya film Sin City...
 17. Vegas video funkar riktigt bra faktiskt. Det använde jag länge innan jag började med premiere som jag ännu håller på med. Ett program som jag skulle villa ha är dock Final Cut Pro, men det finns bara till mac. Tror ni det är värt att köpa en mac bara för att kunna använda det progget? :)
 18. Snyggt klippt men varför syncar ni inte klippningen med musiken? Ni behöver ju inte göra det till någon musikvideo precis, men det känns faktiskt lite som om man tittar på en stumfilm samtidigt som man lyssnar på winamp :). Men det är kanske bara för att jag lyssnat på just den där låten så många ggr..
 19. dom kanske gjorde den på 3 timmar totalt, nog kan man lägga ner 3 timmar på film spritt över flera dagar...
 20. nee, varför ta bort den här tråden? Jag tycker man ska få visa vad man vill. Även om man själv hatar det o tycker det är mer värdelöst än 3kg bomull på havsbotten så får man väl ta och krittisera, men inte försöka få den genuine lr efterblivne filmskaparens filmer bannade.. btw, jag tyckte filmerna hade en viss charm :). Men de skulle mer passa att ha som ett mellanspel mellan till exempel 2 reportage i ett program lr ngt sådant, än att ha som egna filmer altså..
 21. om du har premiere så komprimerar du som WMV, altså altså användandes av WMP 9 codecsen. Då får du bra kvalité och filerna tar inte mycket plats, beror på om du väljer kompression för 256kb/s lr 512 lr kanske till o med 1024...
 22. I "forrest gump" har jag för mig att publiken vid ping-pong-matcherna var handmålade (har hört det ngngång, men hittar ingenting på google om d..). Du behöver bara ha de som är längst fram i publiken att va dynamiska, resten kan du ha statiska med lite inklippta svajande armar o sånt så att d blir lite rörelse iaf.
 23. Tack för alla kommentarerna! Ni är verkligen generösa i er bedömning :) Christian van Caine - Vi spelade in med en digital8 kamera, en Sony TRV250e. Vi redigerade i Premiere, gjorde och la till effekter med After effects och bokstäver och andra krumilurer gjordes i Photoshop. Ränderna gjordes också i photoshop och sparades som en PSD med transparent bakgrund som vi importerade till AE och la över alla andra layers. Sen har vi lekit med color ballance och brightness och sånt i både premiere och i AE.
×
×
 • Create New...