Jump to content

Stupider...lika a fox

Members
 • Posts

  105
 • Joined

Stupider...lika a fox's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Känns lite som om det här redan har gjort mer eller mindre... Generellt är dessa ungdomsfilmer som bara följer mallen hur alla andra ser ut väldigt slätstrukna. Varför kan inte du göra en film som man inte kan gissa sig fram till vad som händer? För ja, så är det även om jag bara har sett en liten bit på trailern. Men visst, det är säkert god underhållning, jag tycker att skådespelarna verkade trovärdiga och det var schysst kamerarbete och foto. Men jag efterlyser lite mer nyskapande och kreativivet när det gäller ungdomshistorier i Sverige.
 2. Ladda upp den på typ SilentWhisper och ge oss adressen till länken.
 3. Jag kommer hela tiden med nya idér till filmer och börjar ofta skriva några sidor. Men jag märker att idén inte har den potential jag först trodde efter tag. Jag får en ny idé och samma procedur... Jag kan aldrig hålla mig till en idé, trots att jag vet att det är hur man behandlar idén som är det väsentilga, inte själva idén. Men personligen så styrs jag även av mina känslor när jag skriver manus, när jag är glad har jag lättare för att skriva en larvig komedi, vilket blir svårt när man känner sig lite deppig, då tycker man iden är skit. Någon som känner igen sig och har några förslag för förbättringar?
 4. Jag ser absolut att det finns potential för en längre kortfilm av det här som bas, men det är en annan historia. Jag medger att manuset inte är speciellt bra, men jag tycker idén var ganska bra, ska fila vidare på den. Men precision motion, jag lovar att du får mer manus av mig att läsa då jag håller på med en ytlig sexfixerad skolfilm - som är rolig. Det ska vi alla se fram emot.
 5. Dett är ett manus till en kortfilm jag slängde ihop på en halvtimma. http://files.upl.silentwhisper.net/upload5/SE_INTE_DET_HAR.doc Det är ju inte korrekt uppställt direkt, men hur gör ni när i min situation? Snabba klipp där man knappast behöver långa beskrivningar? Ger gärna en synpunkt eller två, detta är främst en idé jag har haft och tanken är att jag ska försöka utveckla det till en längre kortfilm.
 6. [citat=Pandan]Umm... jag har släppt det här manuset för ganska länge sen. Bland annat har jag lagt upp två nya långfilmer sen dess: "Superhjältar!" och senast "En odyssé i känsloland". Enda anledningen att jag är här igen var för att någon kommenterade på manuset igen, då var jag tvungen att svara men skriver knappast på det mer. För mig är det färdigt, så vida inte något stort skulle dyka upp. Och igen, ska du kritisera något så kritisera substansen i manuset och döm inte boken efter titel eller omslag, ok? Läs gärna igenom och kritisera utförligt på historia, karaktärer och så vidare... dock så föredrar jag det på det nyaste manuset ;)[/citat] Fan, trodde du skulle flippa ut. Det hade varit kul.
 7. Har du inte gett upp det här "projektet" ännu? Du är jätteduktig som har skrivit ett helt manus, jag ger dig en guldstjärna, men du måste väl fatta att manuset helt enkelt inte räcker till, oavsett hur många versioner du gör? Dialogerna är lite småkul, men det känns anpassat för en sketch i en teaterlada på någon högskola i inre norrland. Jag stör mig otroligt på alla "hippa" och tuffa karaktärer, jag tycker det känns så krystat. Handlingen är lövtunn, den existerar knappt. Dessutom vidhåller jag vid min tidigare åsikt, du blev fly förbannad när jag nämnde det förra gången, att titeln suger. Du har visserligen bytt ett par gånger men titlar som "En annorlunda kärlekshistoria", "filmnördar" och "Once upon in Sweden" kan man inte geniförklara... Jag ber inte om ursäkt ifall du tar illa upp, inse att detta möjilgtvist var en bra erfarenhet och släpp det här manuset nu. Försök skapa en film med en historia, det är liksom själva grejen med ett manus.
 8. City of God. Ungen måste skjuta en annan unge i foten eller handen. Mycket psykiskt nedbrytande scen.
 9. [citat=krockis]varför inte ställa upp i cannes? den har nog deadline i mars, jag tänker vara med, med en sjukt hemlig rulle.[/citat] Har den inte en betalningsavgift? Isåfall, vad ligger den på?
 10. [citat=DeCaf][citat=Stupider...lika a fox][citat=sound_front] 2. Vilket format har du filmen på?[/citat] 2. Dunno. Men tror inte detta spelar någon roll, "vanligt" format skulle jag vilja kalle det :)[/citat] Jag tror han syftar på om det är typ 35mm film, 16mm film, DVCAM, MiniDV, DVD, Beta SP etc... jag tror inte det finns något som uppenbart är "vanligt" av dessa. (Alla är ganska vanliga faktiskt)[/citat] Okej, helt ärligt vet jag inte men tror inte detta ska vara avgörande för att hitta någon festival som uppfyller kriterierna och kraven. Om detta skulle vara falllet vaskar jag fram formatsvaret.
 11. [citat=sound_front]1. Ska de vara en Svensk festival? 2. Vilket format har du filmen på?[/citat] 1. Stockholm är slut och Göteborg accepterar inte filmen så svaret är nej. 2. Dunno. Men tror inte detta spelar någon roll, "vanligt" format skulle jag vilja kalle det :)
 12. Haha, ja Orvars replik satt som en smäck. Kolla också på reprisen av någon outgrundlig anledning och hon Maria eller Marie är fan råsnygg. Kommer nog följa filmkrönikan den här säsongen tack vara en sak.
 13. Ja, jag vet att man kan söka på google och att man får upp hundratals olika festivaler. Jag vill dock ha en internationell respekterad festival med de kriterierna jag hade. Det är inte det lättaste att hitta, så jag skulle uppskatta om ni ville hjälpa mig på något sätt. Vi är ju alla bröder :) (ta inte illa upp tjejer)
 14. Finns ju en brud som är vrålhet. Men i övrigt saknar jag paret innan Orvar och Emma, vad dom än hette. De var sympatiska och mysiga. Dagens uppsättning är så oerhört kalla, tråkiga och främst stela. Mår dåligt när jag hör deras "fyndiga" meningar de har suttit och skrivit en tisdagseftermiddag och tycker de är jätte klyftiga. Läser rätt upp och ner utan inlevelse. Han unga killen är extrem. Gapar jättetydligt med munnen också bara för att inte snäva med tungan. Usch, ett bra koncept som kör mot ruinens brann. Jag kan börja stream härifrån stugen, några intresserade tittare?
 15. Vet någon var man kan hitta stora filmfestivaler internationellt där man kan skicka in kortfilmer på typ 10 minuter. Filmen är spansk, har blivit visad på festivaler tidigare och gjordes tidiga 2005. Helst inga krav på avgift.
×
×
 • Create New...