Jump to content

Christopher

Members
 • Posts

  113
 • Joined

Personlig information

 • Name
  Christopher

Christopher's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

11

Reputation

 1. INT betyder interiour, alltså att scenen utspelas inomhus och EXT betyder exteriour, dvs att scenen utspelas utomhus. V.O betyder Voice Over, en berättarröst helt enkelt. O.S betyder Of Screen, dvs att personen vars dialog man hör inte befinner sig i bild. Läs Voodo Films filmskola som finns länkad till från huvudsidan, där står allt detta plus mkt mer.
 2. när vi snackar om regissörer som förnyar och förbättrar svensk film så skulle jag vilja slå ett slag för ulf malmros, som inte får så mycket credd han förtjänar. Den bästa sommaren är utan tvekan en av de bästa svenska filmerna jag sett. Smala Sussie, absolut nyskapande och mkt rolig. Såg nyligen trailern för ulfs nya film tjenare kungen och den lovade gott. Ulf är grym! Sen tycker jag faktiskt att det gnälls och gnatas lite väl mkt på svensk film. Så jävla illa är det inte. Visst, svensk films senaste flaggskepp så som i himmelen håller jag med om är överskattad, men det finns förnyelse och jag ser faktiskt en ganska ljus framtid. Såg nyss Masdjävlar och jag var riktigt imponerad. Visst, det var "svenskt" för hela slanten, men det var bra gjort. Jag blev berörd. Fjorton suger känndes uppfriskande ärlig, babylonsjukan var uppkäftig och slarvigt snygg, gitarrmongot var totalt originell och på gränsen till konstfilm (jag gillade den inte, blir vansinnig på statiska kameravinklar). Och så har vi ju våra älsklingar Fares & Modysson. Får dock verkligen hoppas att den senare kan skrapa ihop något bättre än "ett hål i min stjärta" till nästa gång.
 3. Tycker det är konstigt att så många säger att trean är sämst, enligt mitt tycke är det lätt den bästa filmerna, orkade knappt med ettan och tvåan, trean har jag sett om flera gånger och den är både snyggare, mörkare och mer spännande än de tidigare filmerna, trots att den utspelas mkt utomhus i relativt ljusa miljöer. Hade gärna sett att Alfonso Cuarón fått göra även den fjärde boken. Den nya regissören har ju tidigare arbetat en del med romantisk komedi (fyra bröllop och en begravning t.ex) vilket inte bådar speciellt gott, men trailern må jag säga ser rätt lovande ut. Sen håller jag med om att böckerna blir mörkare och dystrare hela tiden, jag är nu 20 år och fortfarande helt fascinerad av bokserien, väntar med spänning på den nya boken som kommer den 14 juli. Ser mer fram emot böckerna än filmerna, även fast dom alltid är roliga att se. Jaja, det är väl bara att vänta, man får ju veta i november.
 4. den versionen av hip hip hora jag såg så plockade killen fram snoppen (som visades i bild) och tjejen gjorde ett inte alltför lyckat försök att runka den. Det kan tillägas att det inte är pojkens egna snorre utan en modell av något slag. Detta antar jag inte har med juridiska skäl utan snarare för att han kanske inte var så sugen att blotta sig för hela sveriges befolkning. Jag vet ingen film där de visar sexscener mellan minderåriga (under 18 tänker jag på då). Eller... det beror väl på, vad jag menar är att det inte visas tits 'n ass iaf, men det behöver ju inte vara en förutsättning för en sexscen. Ta en film som "en kärlekshistoria" t.ex, där är huvudpersonerna verkligen inte gamla, tror de skall föreställa 13-14 i filmen, jag är inte säker på deras egentliga ålder, men de ser inte så gamla ut iaf. I den filmen finns det scener mellan de två som defenitivt är erotiska men utan att fläska på för mycket, det är väldigt skickligt genomfört. Filmen "tretton" innehåller en del sex också om jag inte minns helt fel, kommer inte riktigt ihåg hur "grova" dessa scener är, men i den filmen skall huvudpersonen, som titeln säger, föreställa tretton år. Sen finns ju "Kids" också, inledningscenen går ut på att en ung kille har sex med en 13-årig flicka, där visas mycket naket och scenen känns väldigt äkta, flickan ser verkligen inte gammal ut, men eftersom det är amerikansk film så förutsätter jag att hon är över 18-år. Lite udda moral där, att man kan ösa på med nakenhet så länge personen verkligen är över 18, oberoende av om ser ut som en 12-åring... I Sverige har jag för mig det är annorlunda, om personen ser ut att vara i mogen ålder så tror jag att man får visa nakenhet. Vet inte om denna lagen fortfarande finns, har för mig att den blivit omdebatterad i och med att pedofiler och liknande har kunnat undslippa domar p.g.a att de har lutat sig mot detta. Som sagt, detta är inget jag är helt säker på, bara något jag har för mig.
 5. apocalypse now nästa: "All I'm saying is that if I ever start referring to these as the best years of my life - remind me to kill myself."
 6. jag ger mig, man får faktiskt inte veta att hon blir mördad. Å andra sidan kanske det är en fördel. Större delen av tittarna kommer ju som sagt tro att hon skall överleva. Det kan avslöjas olika tidigt i berättelsen, om man vill kan man ju ha med löpsedlar redan i nästa scen (tänker mig en åkning genom småstaden) där det står "13-årig flicka hittat styckmördad i bäck" eller något i den stilen. Annars kan man låta åskådarna sväva i ovishett till slutet om man vill det, helt upp till gorse. Spännande diskussionämne må jag säga =)
 7. håller med om att "första mordet" finns för att etablera mördaren, och det gör det ju här också. Man får veta att han är pedofil, och att han är väldigt agressiv, ingen "jag tror att barn gillar när jag smeker dom" pedofil, utan en hård jävel. Dock så håller jag med om att man vill att flickan skall överleve. Eller, vill och vill, men man förutsätter nästan det, finns få filmer som inleds med att 13-åriga flickor mördas (därför är det så bra!). Iofs var det en bra idé om nu "hjälten" har en relation till flickan. En småstadsidyll säger gorse, lite alla känner alla då alltså? Hjälten, om han nu är förståndshandikappad kanske var lite förälskad i flickan, hon kan ha varit den enda som var snäll mot honom eller något liknande. Alla vet ju hur jävliga barn är mot varandra, hade inte velat vara förståndshandikappad och 13-år i en småstad i Sverige.... En småstadsidyll är också en väldigt bra plats för en mordhistoria, vet som sagt fortfarande inte hur du tänkt, men om det skall vara en whodunnit-film kan man ju skapa mängder av underliga karaktärer i en sådan stad. aja, jag bara släpper ur mig massa skit som vanligt, någon borde sätta knapplås på mitt tangentbord..
 8. jag har sett väldigt få anime-filmer, men de jag har sätt har jag gillar skarpt, nu när det visar sig att det finns en del fans av genren här på forumet tänkte jag fråga om en grejj. Såg en anime för ett tag sedan och jag har för mig att den hette "beautiful days", hittade den dock inte på imdb och då börjar man ju undra, eftersom det gamla ordspråket "finns det inte på internet så finns det inte i verkligheten" aldrig ljuger. Kanske har jag bara drömt ihop det? =) Nä, men iaf så tyckte jag att den var helt underbar, extremt skön känsla över hela filmen och underbar musik. Undrar om någon kanske sett den och kommer ihåg om den ny heter det jag tror den heter. Den handlar iaf (lite vagt, var längesedan jag såg den) om att en del av mänskligheten har förslavat den andra. Mästarna bor i en högteknoligisk borg inne i ett berg medan den förslavade delen bor utanför i en stad som är helt förslummad. Av någon anledning så skiner heller aldrig solen i detta land. Två ungdomar som varit förälskade som barn men sedan skilts åt (den ena till mästarna och den andra till slavarna) ställs mot varandra när de förslavade gör uppror för att få tillbaks sitt land och sin sol. Hmm.. a det där låter ju sjukt flummigt, men hoppas någon har sett den!
 9. svårt val det där, håller med om att ettan känns fräschare, och håller också med om att dialogen bör tas bort, den bidrar inte till stämningen. Å andra sidan skulle jag nästan vilja ha det lite längre, men det kanske bara är jag. kort och koncist är det för all del, är väl så ett anslag skall vara antar jag. Tvåan är bra den också, blir lite råare stämning i filmen dock, så det beror som sagt lite på hur resten av manuset ser ut. Jag gillar också örfils-ljudet i kombination med att det blir svart. Det är bra, men då måste du sannerligen ha en otäck rulle att följa upp det med =) För att knyta an till vad jag sa om längre så kanske det vore en idé att utveckla lite mer i anslaget, kanske att resten av gruppen framför fritidset blir hämtade av sina föräldrar, alla försvinner en efter en medans Helen (namnet är kanske inte så vältajmat, men politiskt korrekthet är ändå för kvinnor) står ensam kvar tills hon är helt ensam. Hon tittar besviket bort mot vägens ände och sänker tillslut sitt huvud och går därifrån. Jag har ju iofs ingen som helst aning om hur du tänkt dig i ditt manus, detta var bara ett obefogat intrång från min sida, såg det framför mig bara =) Aja, lycka till, lägg upp mer om du fortsätter på det.
 10. btw, lite of topic, men har inte voodoofilm-forumet fått sig ett ordentligt lyft på senaste tiden? Det är väldigt mkt mer folk här än tidigare iaf, det gillas
 11. lätt att jag har sett oscarsgalan med chris rock, tyckte han var grymt rolig också, men det är knappast han som öppnade mina ögon för att jude law är med i många filmer. Jag kanske borde tipsa värden på nästa års guldbaggegala om att han kan dra några skämt om att Kjell Bergkvist är med i många filmer, säkert ingen som märkt det. Men har jag fel? Är han inte överskattad?
 12. jag är grymt förvånad över att ingen nämnt jude law än. Den grabben är ju med i två tredjedelar av alla filmer som släpps, jag börjar bli trött på hans pojkaktiga engelska charm och kassa hårfäste. Å andra sidan är han kanske inte överskattad utan snarare överexponerad. Kan inte komma på så många nu, ofta man sitter och säger att man ogillar någon viss skådis men det brukar inte vara sådana som känns överskattade. Cameron Diaz får löjliga arvoden, hon är, om sanningen skall fram, ingen särskilt bra skådis, kan inte komma på någon roll alls som hon imponerar i. Arnold är verkligen ingen bra skådis, men det är ju lite av grejjen med honom. Han har lyckats ta sig till den nivån när alla redan vet att han stinker, men han kommer undan med det för att han är arnold. Owen och Luke Wilson kan jag förstå om man ogillar, är nog älska/hata på dem, själv tycker jag de är underbara, visserligen bör de hålla sig till komedi (iaf Owen), behind enemy lines är en regelrätt skandal.
 13. tight som fan, slagsmålen är faktiskt riktigt välgjorda, favoriten är när kocken rundsparkar sin rival så att han snurrar typ två varv och sedan landar i soffan, mer sånt! Tycker han borde nitat killen med fisken också, den ljudeffekten (fisk mot kind) hade varit ett mästerverk i sig. =)
×
×
 • Create New...