Jump to content

gorse

Members
 • Posts

  3,553
 • Joined

 • Days Won

  9

gorse last won the day on October 27 2014

gorse had the most liked content!

Personlig information

 • City
  Åtvidaberg
 • Job/title
  Dataingenjör/Systemingenjör
 • Name
  Göran Sedvall

gorse's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

63

Reputation

 1. Jag hade hoppats på att någon skulle säga: Jag kan ha användning av en sådan...
 2. Hej själv, det var länge sen jag var här. Nej, ärligt talat behöver jag inga fler skivor. Snarare behöver jag veta om det finns något värde i en dylig apparat då jag inte längre behöver den. Den var attans bra när jag använde den, det blev nog bara nån enstaka inspelning och övervägde om jag skall sätta ut den på tradera, annonsera här eller rent av slänga bort den. Jag hittade en NTSC videokamera också. Jag får nästan en tår...
 3. När jag städar bland mina grejor hittar jag min gamla minidisc-spelare med inspelningsmöjligheter. Jag erinrar mig att den både var sjukt dyr och hade väldigt fint ljud, bra mycket bättre ljud än dåtidens MP3-inspelare. Tanken var att använda den som separat ljudinspelerare till min videokamera. Apparaten är en 1-bits MD-recorder med USB-sladd, andra sladdar, hörlurar med fjärrkontroll etc, dock ingår inte microfon. Jag har fyra disketter till den också. Är detta något som fortfarande är något att ha?
 4. Fråga del1: Hej! Chansar lite på att skicka ett meddelande till dig då våra lärare på skolan Kungliga Konsthögskolan går bet..

  Jag har en film inspelat på en panasonic p2 kort. org filen är en MXF-fil på ca 3gb.

  Kodecen är dvc pro 50i (tror jag)

  Jag har kört in den i AE cs4 och gjort en hel del masker etc. Nu kommer min fråga:

  Hur ska jag komprimera för att få bästa möjliga visning från en Benc w5000 full hd projektor?

  jag har två veckor kvar till min examensutställning, och börjar bli lite nervig. I dagsläget är det bästa jag kommer på, en mpeg2 fil med Rhozet Carbon Coder med maximal bitrate.

  forst fråga del2 ->

 5. gråga del 2: Den blir ok, men inte så bra som originalet. Alltså, jag skulle helst spela upp mastern, men iom att jag går in i AE4 så måste jag ta ut den till en okomprimerad master på 40gig. Då hackar min dator :( så det kanske finns ett sätt att få ut den mindre men bra från AE4. eller en bättre konverteringsmetod.

  Mina idéer är att prova att rendera ut i exakt samma kodec som orignalet.. för att få mindre fil.. eller att göra en mov. master och köra in i kompressor i mac för att göra en pro res komprimering...

  jag sitter själv på en pc quadcore-4gig ram och enkelt nvidia kort.

  Grymt snällt om du orkar svara eller guida mig vidare.! Tack så mkt för din tid! mvh jonathan lewald.. tel 0739 292193 mail: jonathan.lewald@kkh.se

 6. Mja, den mexikanska wrestlern och sedemera filmskådespelaren El Santo lyckades hålla sin identitet hemlig i hela sitt liv. http://www.superluchas.net/wp-content/uploads/hijo-del-santo.jpg Hur många invånare är det i Gotham City? Alltid finns det 10-tal personer som liknar någon annan utan någon tycker det är konstigt. Kanske kan polisens analysavdelning misstänka hit och dit, men de kommer nog få ett tiotal misstänka i alla fall. Tror jag.
 7. Man kan spela in ljudet på en annan ljudinspelare, och använda klappa för att synca ljudet i efterhand.
 8. Det beror på. Rent juridiskt kan du inte använda så värst nånting i musikväg så fort du sprider det utanför din egen närmaste krets, typ familjen. Å andra sidan, inom en sluten krets kanske det inte kommer till allmähetens kännedom? Men skall du vara säker och vara laglig kan du inte sälja filmen med musik ur den egna skivsamlingen om du inte har frågat om lov att göra så. Även om du betalt för dina skivor. Å andra sidan, spelar de bara fotboll eller finns det nått band i omgivningarna som kanske skulle vilka få lite spridining av sin musik?
 9. Polisen har ganska dålig koll på det mesta tycker jag. Liksom väktare och ordningsvakt. Men det är min personliga uppfattning. Om man håller sig till ämnet, så skriver tex IronLion att "polisen säger att det är olagligt att filma i skola". Det är Ironlion som säger meningen, inte polisen. Skulle polisen säga så, så har de grovt fel. Det troligaste är nog att polisen som organsiation vet nog hur det ligger till, men enskillda poliser kan göra fel eller gissar om lag ordning precis som du och jag. Polisen är inte lagen utan de som skall upprätthålla lag och ordning. Juristerna är de som har sista ordet om lagen.
 10. Skall man inreda hemma och vill också vara modern går man till tidningsaffären och kollar bland "tanttidningarna" och försöker hitta just inredningstidningar. Man köper några olika, och tittar även mycket noga bland annonserna. Man hittar ofta webadresser bland annonserna. Det som är kul med inredningstidningar är de ofta använder loppisfynd och annat som inte bara är köpt i affär.
 11. Jag tycker att det går. Till och med riktigt bra om du menar tre akter, vändpunkter och så. Då är det perfekt start. Det som skiljer film från teater tycker jag, är att i film är inte publiken med. På film får man även lite större frihet vad det gäller tidskomprimering, längden på scener, platser och det som de flesta kanske tycker är väsentligt, klipp- och vinkelmöjligheter som saknas för teater.
 12. gorse

  Stativ?

  Jag tror jag vågar påstå att ett billigt stativ är bättre än inget stativ. Bara en sån sak som att tex luta sig mot ett träd med handhållen kamera förbättrar stabiliteten avsevärt. Ingen budget? Skaffa en skruv som passar i hålet på kameran. Observera att det är tum och metriska gängor. Kan vara lite svåra att hitta i järnhandeln. I denna skruv som man skruvar in under kameran, knyt fast ett stadigt snöre. Stå på snöret och få stabilitet som ett stativ och rörlighet som handhållet. Panorering går helt hackfritt. Prova och bli förvånad hur bra det funkar. Vill du fota stabilt där det är stativförbud? Använd snöret. (Förklaring: På en del håll hävdar de fotoförbud utom för familjealbumet, typ museer eller slott. Kommer man dragandes med stativ, kommer de och säger till. Handhållen kamera sticker tydligen inte ögonen lika mycket och går bra)
 13. Jag som bara köper billiga grejor... Mitt stativ köpte på netonnet. Man fick inget huvud med, och kostade runt 500 spänn. Jag var snål och köpte deras billigaste huvud så jag kunde komma igång, med tanken att köpa ett dyrare senare. Mycket riktigt hackar panoreringen, men inte så farligt. Ett burk 5-56 åtgärdade den saken. Går det att köpa ett nytt huvud till ditt stativ?
 14. Är inte star wars rätt dött vid det här laget? Det var kul 1977 men nu tycker jag det är passé om man inte gillar retrofilm. Det är ju rätt inne nu iochmed indiana jones, rambo och rocky...
 15. Det hade varit en bra titel. Eller "The Joker - Gotham City" (med "Van Helsing" i åtanke) Appråpå karaktärsdrivna filmer brukar de ofta få kritik för att vara dåliga för att man inte är så van att se karaktärsdrivna filmer. Jag tror karaktärsdrivna filmer går hem bättre hos äldre publik än tonåringar. Filmen "varg" uppfattar jag som karaktärsdriven och i min familj var det bara jag som uppskattade filmen. I Batman var det väl föresten bara Batman själv som inte var utvecklande figur. Eller jo kanske. Rent spekulativt: Om jag hade fått "rätta" manuset hade jag drivit manuset ännu mer, men då hade filmen antagligen tappat sin publik och gått för mycket ifrån serieoriginalet. Jag hade gjort Jokern till huvudkaraktär, gett honom mer plats. Sen kan jag inte bestämma mig. Ena alternativet hade varit att Harvey Dent fick bli Jokerns antagonist och introduderats tidigt som dubbelface. Eller, så hade polischefen fått ännu större plats och hjälte. Fast då får jag svårt att motivera Dent? Jag har inga problem att rent av stryka batman eller reducera honom till bi-figur helt och hållet. Wayne hade väl inget i filmen att göra alls? Undrar om det finns folk som skriver Ghost-manus på skoj? Det finns ju de som gör fanedits av filmer. Det skulle vara skoj att redigera bort Batman och se vad som händer med filmen? Kanske bäst att filmen är som den är i alla fall.
×
×
 • Create New...