Jump to content

Lasse_laser

Members
 • Posts

  902
 • Joined

 • Days Won

  3

Lasse_laser last won the day on May 17 2007

Lasse_laser had the most liked content!

1 Follower

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Nästan alla filmer kan ge mig inspiration eller idéer
 • Gear
  Sony Hcr1 för filmning, kamerarigg för bilar och mc till den. Canon för stillbilder.
 • Interests
  Effekter, 3d och film, snöskoter och fotning.

Lasse_laser's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

15

Reputation

 1. Det är mycket möjligt att man kan trixa med exponeringen till större delen försvinner, för att sedan i princip klona bort resten.
 2. Den här klassiska julfilmen är inte att förglömma, god jul i efterskott.
 3. Sen kan du, om du belyser bakgrunden tillräckligt mycket, använda luma key eller dylikt för att skilja ut ljusstyrkan istället för färger i redigeringsprogrammet. Dvs att du enbart markerar det som är tillräckligt vitt (bakgrunden) och använder den infon till att göra den helt perfekt. Fungerar då optimalt om inte förgrunden har något vitt, men även det borde gå att maska ut ur markeringen.
 4. Testa en vit bakgrund med ljus du riggat själv, om du nödvändigtvis måste vara på gymmet och filma. Sen kan du isolera den vita färgen, pilla och dona i redigeringsprogrammet utan att behöva ersätta den helt (som med green screen).
 5. I en mer än två år gammal tråd ställer vi inga frågor som inte berör innehållet. Tråd stängd.
 6. Lasse_laser

  musikvideo

  Jag filmade nyligen en musikvideo i "klubbmiljö" även fall det var inspelat i en lagerlokal. Mörkt var det i varje fall. Det jag tänkte mest på var faktiskt hur jäkla bra det gick med kontrasterna, kör själv med Sony's Hdv HCR1 (nåt sånt) och den fungerade galant. Dock så måste varje bandmedlem ha ljus på sig, annars förblir dom i mörkret om du måste justera ner kontraster mot dom andra (som kanske badar i ljus istället). Det andra jag tänkt på är att man ska vara konsekvent i sitt filmande, ska det vara skakig kamera - filma inte med stativ då! Det är något jag har gjort fel på varenda gång jag filmat en musikvideo. En massa tid, band och material går förlorat för att man i klippandet inser att "fan det är verkligen bäst med handhållen kamera, jaha skrota ena bandet då...".
 7. Tack för synpunkten om klippet. Det enda jag ser som är lite skillnad mot alla andra klipp är att han är på högersidan istället för vänster. Men det kanske inte var det du reagerade på?
 8. Filmade nyligen en till musikvideo åt Richard. Tog ett gäng dagars planering, en dags inspelning, och några dagars klippning för att bli klar.
 9. Låter som en kul idé, dock tror jag att sådana varit uppe flera gånger förut utan något resultat. Mitt tips är att du skapar en tråd i "Tips, förslag och frågor till Voodoo Film" där du tar upp det. Det kanske inte bara är inom digitala effekter folk söker tävlingsutmaningar, samt att fler läser där än här (förhoppningsvis). /Lasse
 10. Är inte flash optimalt för att göra animerade bakterier? För att sedan klippa det i valfritt redigeringsprogram. Utifrån beskrivningen hade jag beroende på hur det ska se ut gjort bakterierna som ovanstånde beskrivning, eller kanske gjort dom i photoshop för att sedan animera och göra alla texter etc i t.ex combustion.
 11. Vi hade en liknande scen till våran kortfilm för några år sedan. En insatsstyrka som sprängde upp dörren och stormade över den sen. Vi lyfte av den ordinarie dörren, ställde dit en mindre dörr (ca 2 cm mindre i bredd, hittade vi nångonstans i närheten), lite plankor och skit som revs med i smällen. Sen flyttade vi dörrspringan digitalt så att gluggen doldes, lade till damm och lite splitter.
 12. Baserat på min ganska så oinsatta situation säger jag att det går inte på något enkelt sätt. Såvitt jag vet kan man inte pejla in på centimetern (som det borde handla om här) t.ex en radiosändning. Men det skulle kanske gå om man har en sändare och två mottagare som mäter skillnaderna i mottagarstyrkan. Men det skulle behöva vara oerhört precist. Där stannar min kunskap om det, däremot har Lego kommit med rätt skojiga leksaker nu. Den nya Mindstorms har ett gäng fräcka sensorer för att skapa interaktion med omvärlden, bland annat en ljussensor. Oanade möjligheter ju =)
 13. Mja, hade han slutat skryta över sina fem dagar och jobbat i tio dagar istället så hade den kunnat bli grym.
×
×
 • Create New...