Jump to content

cazz

Members
 • Posts

  132
 • Joined

Personlig information

 • Job/title
  fd IT-tekniker

Filmskapande

 • Gear
  Sony Vegas Studio 9.0c
 • Interests
  Datorer

cazz's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej Lite nyfiken om det finns någon bra inspelningmaskin som man även kan ha som externt ljudkort. Tanken är ju att man ska kunna ha med sig den överallt men om man vill spela in på sin dator så ska det även gå att använda den som ett externt ljudkort. Det jag söker är följande * XLR anslutning för två mikar. * Fantommatning * USB anslutning * Batteridrift Den jag har hittat som jag tycker verkar vara riktigt intressant är ZOOM R8 Dock tycker jag den har mer än vad jag behöver eftersom det jag är bara intresserad av är inspelning. Tänkte bara kolla om jag kanske har missat någon annan maskin som kan vara lika bra eller bättre?
 2. vet inte, ska erkänna att jag hade totalt glömt bort kullager kan vara så dyrt om det ska vara bra. Vet en komplett sett kostar ca 1500 kr plus frakt. Och när man räknar på det du skrev att kullager kostar ca 500 kr så är det ju tredjedel av priset Fast då har man inte räknat med frakt eller att det är masstillverkning så jag skissar lite på vad det kan kosta och vad material och det samt vad det kan kosta att köpa en färdig så får jag se vad det blir :)
 3. mmm något att tänka på då hur man ska göra Behöver ju inte den just nu men klart i snar framtid så :)
 4. Ingen ritning men det kan man ju fixa. Tänkte den ska klara kanske 2,2 kg fast går ju kanske även med att ta en som klarar mindre eftersom jag har en kamera på 2,2 kg och en på 540 g Typ är ju att jag ska ha ett rör till kameran, vilken storlek vet jag inte men tänkte utgå efter gimbal Typ http://www.steadyboy.com/SteadyBoy.com/Photos_files/luc30.jpg För mig vad jag kan se så är det ju själva gimbal som är det största arbete som om man vill ha det bra så måste man ha en CNC fräsmaskin
 5. hehe ja om det var så lätt, har ju inte ens sett på ebay vad en sådan kan kosta Men det ska ju täcka material, arbete och frakt.
 6. tja jag vet inte, vet inte ens vad det kostar att köpa en??
 7. mm har tittat men hittar inte något bra. Plast tycker jag är för osäker Hmm IKEA? Det har jag inte hittat något om
 8. Att köpa en gimbal till en steadicam verkar var vara omöjligt till ett lågt pris Nu undrar jag hur man kan bygga en egen om man inte har tillgång till en CNC maskin Den ska vara bra och pålitlig.
 9. nopp, då verkar det som det enda som finns när det gäller Firewire är att köra med en 5 meter firewire med förstärkare som man kopplar in en 4.5 meter, då blir det i alla fall 9.5 meter Typ en sådan här http://cgi.ebay.com/Firewire-Active-Repeater-Extension-Cable-Lead-5m-/300513315564?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item45f7fd4aec
 10. mm misstänkte det, någon ide vad? Har inte lust att ha en dator stående under kamerastativet,
 11. kommer sitta upp till 10 meter ifrån kameran och eftersom jag spelar in ibland långa föreställningar så räcker ju det inte med ett 60 min band. Tittade för skoj skull efter inspelningsbara diskar och även Bandare men de är förskräckligt dyra. Hittar då på en del utlänska sajter att de säljer 10 meter firewire kabel och då kan jag spela in på en dator och det är ju bra. Dock med frakten och allt så är det inte så billigt eftersom det kommer från utlandet och senaste jag beställde fick jag betala tullavgiften. I sverige verkar det inte finnas, det finns typ 5 meter med en förstärkare Vet faktist inte om det är bättre, jag menar varför säljs det då 10 meter kablar?? Så frågan min är Var kan man köpa en bra billig 10 meter firewire kabel eller Var kan man köpa en bra billig 5 meter kabel med förstärkare eller finns det något annat alternativ??
 12. Hej Tänkte bygga en sak men hittar inte eller kommer på namnet på en sak På kameror så finns det ett fäste för en slags uppochnervänd T som man har till lampor och mikrofoner. Någon som vet vad jag pratar om och vad den heter?? Tänkte se om man kunde köpa en enbart sådan till mitt bygge
 13. Dolly-tagning är både och för mig Kan bli riktigt snyggt men kan vara för stillrent men det är svårt att säga Det jag inte gillar är scener där personen skakar och det går ut över kameran, man blir nästan åksjuk att titta på det och det känns då som en amatör med en hemmakameran som spelar in typ sin semester eller firande inom familjen. Så använda dolly ser jag inga problem faktist.
 14. För det första så är du galen att våga göra detta men skulle faktist vara kul att testa själv :D Jo du kan sätta en rigg under men risken är att du inte kan hantera om du börja snurra lite där uppe, då måste du styra på något sätt att kameran inte förlora det som du vill spela in. Du kan faktist testa att köra som du har nu men när det är dags för redigering så kan du köra ett program som minskar skakningar. En del proff program kan ta bort en hel del Den jag kan rek att du testa om du vill är ett gratisprogram som heter Deshake som är gratis och är ett tillägg till Viritualdub Titta lite mer på denna sida http://www.sundancemediagroup.com/articles/deshaker_guide.htm
 15. Lite bakgrundsinfo Har på mitt jobb en väldigt trevlig ljusanläggning med en mixer Problemet är mixern att den är rätt så jobbig att programmera samt att ska man ha lite blinkande ljus så måste man trycka manuellt. Den information jag har fått är att via en USB kabel så kan jag styra min ljusanläggning via mixern. Jag vet inte riktigt just nu vad det är för mixer men jag kan ta reda på det. Jag sökte lite och hittade allt möjligt men inget skrev att de hade testat eller ens vet om det fungerar till mitt syfte Det ska vara väldigt enkelt Jag ska kunna ställa in ljusstyrkan, spara flera "scener" som gör att man kan stega igenom så det ändras ljusuppsättningen. Och att man kan kanske få lamporna blinka Har någon jobbat med en gratis ljusmixer för PC som är lätt att hantera?
×
×
 • Create New...